TURİZMİN SESİ
İSG Yönetim Kurulu Üyesi Mohammad Nazli Abdul Aziz, “İleriye dönük olarak vizyonumuz, ‘şehrin lider havalimanı’ sloganıyla mükemmel bir havalimanı deneyimi sunmaktır” dedi. Yeni dönemde yüksek uçuş trafiğini katma değerli hizmetlerle destekleyeceklerini belirten İSG CEO’su Berk Albayrak da “ISG Recommends programı, havacılık endüstrisinde yaşanması muhtemel zorluklarla yüzleşmeye hazır bir markaya dönüşmek, daha iyi ve daha güçlü bir havalimanı markası oluşturmak için önemli bir fırsat” diye konuştu.
Pandemiden önce yolcu trafiğinde tüm zamanların rekorunu kıran Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG), normalleşme ve bahar aylarındaki turistik hareketlenmenin etkisiyle, 2022’nin ilk 5 ayında 11 milyon 981 bin 612 yolcuya hizmet verdi ve 2019 yılı rekorunu yüzde 80 oranında yakaladı. Eski formuna dönen İSG, misafirlerinin memnuniyetini artırmak amacıyla İSG Recommends programını devreye aldı. 2022’nin ilk altı ayında pandemi öncesi rekoruna yaklaştıDünya çapında 1,2 milyarlık bir nüfusa hava ulaşımı sunma potansiyeline sahip olan ve Türkiye’de 2 saatlik mesafe içinde ikamet eden 22 milyonluk büyük bir nüfusa hitap eden İSG’nin hizmet portföyüne katma değerli seçenekler katan İSG Recommends programının lansmanı, İSG Yönetim Kurulu Üyesi Mohammad Nazli Abdul Aziz ve İSG CEO’su Berk Albayrak’ın katılımıyla gerçekleşti.
Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal Binası’nda düzenlenen toplantıda konuşan CEO Berk Albayrak, “Havalimanımızdan 2022'nin 01 Ocak - 10 Haziran döneminde iç hatlarda 6 milyon 114 bin 859, dış hatlarda ise 5 milyon 866 bin 753 yolcu seyahat etti. Bu yılın ilk yarısındaki yolcu sayılarına paralel olarak uçuş artışı da istatistiklere yansıdı. 2022'nin 01 Ocak- 10 Haziran döneminde iç hatlarda 40 bin 499, dış hatlarda 40 bin 369 sefer düzenlendi. 2022 yılının ilk 5 ay verilerine göre bu rakama yüzde 80 düzeyinde yakaladık. Seyahatlerdeki bu yoğunluğun yıl sonuna kadar devam etmesi durumunda Sabiha Gökçen’in 2019 rakamlarına ulaşması, hatta yeni rekorlar kırması muhtemel” dedi. Sabiha Gökçen, pandeminin hemen öncesinde, 2019 yılında 35,5 milyon misafir ağırlayarak rekor kırmıştı.
İSG yolcu trafiğinde Avrupa’da 8. sırada yer alıyor
Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü’nün (Eurocontrol), koronavirüs salgını nedeniyle 2020'de havacılık sektörünün bugüne kadarki en kötü yılını yaşadığını açıkladığını hatırlatan Berk Albayrak, “Salgın nedeniyle geçtiğimiz 2 yılda, milyonlarca uçuş iptal edildi ve binlerce havacılık çalışanı işinden oldu. Bahar aylarında başlayan hareketlilik, artarak devam ediyor. Ancak işçi çıkaran havayolları ve havalimanlarının havayolu trafiğinde yaşanan talep patlaması karşısında aciz kaldıkları gözleniyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu trafiğinde Avrupa’da 8. sırada yer almakta ama biz Avrupa’da yaşanan kaosu havalimanımızda görmüyoruz. Çünkü pandeminin yol açtığı ciddi ekonomik krizi hiçbir çalışanımızı yarı yolda bırakmadan ve işten çıkarmadan atlattık. İSG ailesi olarak salgın sürecinde tek bir elemanımızı bile işten çıkarmadık. Aksine sektörde toparlanmanın başlayacağı günler için daha da fazla çalıştık” diye konuştu.
‘Konforlu havalimanı deneyimi yaşatmak için çalışıyoruz’
Son iki yıldaki tüm olumsuz koşullara rağmen, Uluslararası Havalimanları Konseyi - ACI Europe’un açıkladığı verilere göre, uçuş trafiği bakımından Avrupa’da en çok kullanılan havalimanları içinde ilk 10’da yer almayı başardıklarını ve Türkiye’nin En Değerli Markaları arasına girdiklerini hatırlatan İSG CEO’su Berk Albayrak, yeni dönemde, hizmet portföyüne yeni katma değerli seçenekler ekleyeceklerini belirtti.
İSG’nin pandemi sırasında gösterdiği hızlı toparlanma performansı bakımından Avrupa'nın en hızlı toparlanan ikinci havalimanı seçildiğini ve 2022 yılı Avrupa yolcu trafiğinde sekizinci olduğunu hatırlatan Mohammad Nazli Abdul Aziz, “İleriye dönük olarak vizyonumuz, ‘şehrin lider havalimanı’ sloganıyla mükemmel bir havalimanı deneyimi sunmaktır. Yayına aldığımız ISG Recommends programı ile yolcularımıza seyahatlerine karar verdikleri andan dönüş anına kadar yanlarında olacağımız, teknoloji ve seyahatin iç içe geçtiği, güçlü iş birlikleri ve ayrıcalıklar sunan bir deneyim tasarlıyoruz” şeklinde konuştu. 2021 yılının Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı için bir toparlanma yılı olduğunu belirten Mohammad Nazli Abdul Aziz, “Mayıs 2022 itibariyle, İSG'den seyahat eden dış hat yolcu sayısı performansımızda tarihi bir zirveyi yakaladığımız 2019 yılındaki seviyeyi yüzde 5 aştı” ifadelerini kullandı.
‘ISG Recommends daha güçlü olmak için önemli bir fırsat’
Güvenli, konforlu ve sorunsuz bir havalimanı deneyimi sunmak amacıyla, yolcular için gerekli tüm sağlık önlemlerini aldıklarını söyleyen İSG Yönetim Kurulu Üyesi Mohammad Nazli Abdul Aziz de, kovid sonrası havacılık sektörünün yukarı doğru ivme kazanmaya başlamasıyla İSG’nin müşteri odaklı anlayışını ISG Recommends platformuna taşıdığını belirtti.Daha iyi ve daha güçlü bir havalimanı markası oluşturmak için ISG Recommends’in önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Mohammad Nazli Abdul Aziz, İSG’nin “yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap veren havalimanı” anlayışını ISG Recommends portföyü ile ön plana çıkarttığını, özellikle tatil sezonunun gelişi ve Türkiye’ye uçuşların yoğunlaşmasıyla misafirlerine hayallerindeki seyahat planı için onlarca seyahat tasarımcısından yüzlerce ideal rota sunduğunu belirtti.
“Her gezgin Türk misafirperverliğini hissedecek”
ISG Recommends platformu, yolu Sabiha Gökçen'den geçen her yolcunun gereksinim ve ihtiyaçlarını onlardan önce düşünüp çözümleyerek İSG misafirlerine ayrıcalıklı hizmetler sunmayı amaçlıyor. “Yolcuların en önemli ihtiyaç ve sorularına ISG Recommends garanti ve ayrıcalıkları ile cevap verebileceğimize inanıyoruz. Araç kiralamadan otel rezervasyonuna, kısa süreli konaklamadan seyahat e-ticaretine kadar amacımız her gezgine Türk misafirperverliğini hissettirmek” ifadelerini kullanan Mohammad Nazli Abdul Aziz, seyahat endüstrisinin hem lokal hem global paydaşlarıyla iş birlikteliklerini ve hizmet yelpazesini genişletmek için ortaklık çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Yabancı uyruklu yolcular da iyi rota ve tatil ipuçlarını öğrenecek
Pegasus ve Anadolu jet dışındaki diğer havayolu işletmecilerine de self check-in kioskları sağladıklarını, İSG’den uçan yolcuları ödüllendirmek adına Türkiye'de bir ilk olan dijital sadakat programı İSG PortPal'ı hayata geçirdiklerini hatırlatan Mohammad Nazli Abdul Aziz, şimdi de yerel seyahat planlayıcıları tarafından özel olarak tasarlamış günlük seyahat rotaları sunan HeyTripster ile iş birliğine gittiklerini söyleyerek şöyle devam etti:
“Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yolcularına bir ayrıcalık olarak sunduğu, HeyTripster’ın servis ve altyapısını sağladığı ISG Recommends programı, yabancı yolcularımızın yerel sakinler gibi Türkiye’de tercih ettikleri destinasyonu deneyimleyebilmeleri için en iyi rotaları ve tatil ipuçlarını sunuyor, böylece misafirlerimizin kendilerini yabancı hissetmek yerine Türkiye’de evlerinde hissetmelerini sağlıyor.”
Seyahat tasarımcılarının deneyimleri HeyTripster’da
Toplantıda, seyahat ve teknoloji girişimi ‘HeyTripster’ın kurucusu Kübra Sarıyer Beşer, hem İSG Recommends programı çerçevesinde yaptıkları iş birliğinin hem de platformun detaylarını anlattı. Beşer, lokallerin hazırladığı seyahat planlarını farklı dillere çevirerek yayınladıkları platformda kullandıkları özel bir algoritma ile gezginlerin seyahat tercihlerine özel planlar sunduklarını iletti. Şefler, sanat yönetmenleri, mimarlar, yazarlar gibi her alandan şehri temsil eden lokallerin ‘seyahat tasarımcısı’ olarak nitelendirildiği platformda, eşleşen her plan ve turist için bir tohum bağışı yapıldığını belirterek sürdürülebilir turizme dikkat çekti. ISG Recommends programında her ay farklı iş birlikleri ve duyuruların olacağının haberini verdi.
Sabiha Gökçen Havalimanı, İSG Recommends programı çerçevesinde yaptığı bu iş birliği ile, lokaller tarafından tasarlanmış günlük gezi planları üzerinden ‘bir şehri yerlisinin gözüyle dolaşmaya’ imkan sağlayan HeyTripster’ın altyapısı aracılığıyla, misafirlerine ücretsiz olarak, bilgiyle donatılmış zengin bir seyahat deneyimi sunmayı amaçlıyor.
İSG’den seferler, 39’u iç hat, 110’u dış hat olmak üzere toplamda 49 farklı ülkede 149 destinasyona 44 havayolu ile gerçekleştiriliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.