• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ROYAL CARIBBEAN “ALLURE OF THE SEAS”

ROYAL CARIBBEAN “ALLURE OF THE SEAS”
Oasis of the Seas'in ikiz kardeşi “Allure of the Seas” ile seyahat dünyasında fark yaratmaya devam ediyor
TURİZMİN SESİ
Tüm dünyada kruvazer seyahatinin öncüsü “Royal Caribbean International” hayalleri gerçeğe dönüştüren gemileri, eşsiz rotaları ve şimdide de Ekim 2010'da denize inen, dünyanın en büyük kruvazer gemisi Oasis of the Seas'in ikiz kardeşi “Allure of the Seas” ile seyahat dünyasında fark yaratmaya devam ediyor. Geçen sene Finlandiya'daki Turku Tersaneleri'nden denize inen ve heyecan verici yenilikleri ile denizdeki konforun yeni tanımı olarak gösterilen Royal Caribbean “Oasis of the Seas”, seyahat dünyasının yükselen trendi “kruvazer endüstirisinde” büyük sükse yaratmıştı. Denizdeki rüya vahasının şimdi tek rakibi, 2010'un Ekim ayında sulara inen, Oasis'in ikiz kardeşi Royal Caribbean “Allure of the Seas”…

Allure of the Seas ve Ekim 2009'da denize inen kardeş gemisi Oasis of the Seas için dünyanın en büyük ve en sofistike gemileri demek abartı olmaz. 40 senelik ürün gelişimi, tersane ve gemi şirketi işbirliğinin zirvesi, bu iki geminin denize inmesi ile yaşanıyor. Kruvazer dünyasında ilk olarak 1970 yılında sulara inen “Song of Norway” gemisi, 168 metreden uzun ve 18.400 grosston ağırlığındayken, “Oasis of the Seas ve “Allure of the Seas” 361 metre uzunluğunda ve neredeyse “Song of Norway'in” 12 katı büyüklüğünde yani 225.000 grosston. En etkileyici tarafı ise “Allure of the Seas”in yolcu kapasitesinin 6.360 olması…

Tüm bu etkileyici özelliklere ek olarak 22 farklı kategoriden oluşan kabinleri ile dünyanın en büyük gemisi olan “Allure of the Seas”de ister Central Park veya Boardwalk manzaralı balkonunuzun tadını çıkarın, isterseniz aileniz ile birlikte 2 katlı Crown Loft Suitlerde denize karşı keyif yapın…

“Allure of the Seas” ile kruvazer keyfini zirveye taşıyan, heyecan verici yenilikleri keşfetmeye hazır mısınız?

Daha önce hiç bir gemide, eşi benzeri görülmemiş, birbirinden özel 7 farklı alanla, ailenin her üyesi deniz seyahati keyfine keyif katıyor…

• “PROMENADE / Çarşı” alanını, birbirinden özel dünya lezzetlerinin sunulduğu restoranlar ve metropol caddelerinin canlılığını denizin ortasında yaşatan, gözde alışveriş mağazaları süslüyor.
• Canlı ağaçların ve göz alıcı renkli bitkilerin sardığı “CENTRAL PARK” alanı, sakin ve huzurlu kafeleri ile keyifli molalar için ideal.
• Çocukluğumuzun en güzel ve en nostaljik anılarını canlandıran atlı karınca ve inanılmaz karelere imza atan su gösterileri tiyatrosu ile “BOARDWALK alanı”, “Allure of the Seas”in denizde sınır tanınmadığını kanıtlıyor.
• Denizde de, özel hocalar eşliğinde pilates, yoga veya fitness yapmak, ayrıca tüm Spa hizmetlerinden faydanlanmak “VITALITY AT SEA SPA & FITNESS alanı” ile mümkün.
• Su sporlarının şimdi tam vakti diyorsanız, hepsini “POOLS & SPORTS alanı”nda deneyebilirsiniz. Daha önce hiç bir gemide görülmemiş özel havuzu ile bu alan oldukça iddalı.
• Ayrıca Kaya Tırmanma Duvarında tırmanabilir, Mini Golf alanında denizde gün batımına nazır golf oynayabilir ve özel sörf simulatöründe denize karşı korkusuzca sörfün keyfine varabilirsiniz.
• Tüm bunlara ek olarak, Boardwalk'un 9 kat üstünde ve boşlukta gezmenizi sağlayan zincir sayesinde, ZIP LINE ile en keyifli dakikalara imza atacaksınız.

Denizde ve hayallerde sınır tanımayan “Allure of the Seas”in eğlence durakları da şimdiden oldukça popüler…

Geceleri klüp, gündüzleri ise dans kurslarına katılabileceğiniz 2 katlı DAZZLES, 1.380 kişilik izleyici kapasitesi ile OPAL AMBER THEATER, 870 m2 lik alana yayılmış, 12 - 17 yaş arası gençlerin buluşma noktası YOUTH ZONE (daha küçük yaştakiler için gemide özel bakıcı hizmeti de bulunuyor) ve unutulmaz bir deneyime imza atan, dünyadaki tüm kafelere ve barlara fark atan RISING TIDE BAR… Türkçe'de Medcezir anlamına gelen bu barın en heyecanlandırıcı yanı sürekli hareket halinde olması. Bu bar, Central Park ve Promenade Çarşı alanları arasındaki 10 metrelik yüksekliği sakince inip çıkıyor. Bu hareket halinde denizin eşsiz manzarasına ve renkli ışık gösterilerine tanık olurken, barda içkinizi yudumlamak eşsiz…

Allure of the Seas ile 7/24 güvendesiniz…
Royal Caribbean filosundaki diğer gemilerden farklı olarak, Oasis sınıfı gemilerinin Kaptan Köşkü'nde özel bir alanda acil durumlar için SAFETY CENTER Departmanı yer alıyor. 7 / 24 hizmet veren bu departman, acil durumlarda, daha etkili ve teknolojik çözümlerle, yolcuları botlara taşımadan önce, tüm ana noktalardaki elektronik tanıma sistemi ile hızlı sayım yapıyor. Gemide, 17 metre uzunluğunda ve her biri 370 kişilik yolcu kapasiteli tam 18 cankurtaran botu bulunuyor. Kendilerine ait motorları ve dümenleri olan bu botlarda, tuvaletler ve GPS sistemleri de kurulmuş durumda…

Kapasiteden ve konfordan taviz vermeden, çevreye duyarlılığın kanıtı…
Yeşil öncelikli bakış açısı ile çevreye duyarlı çözümler üreten STX Europe, “Allure ofe the Seas”in yapımında da bu özelliğinden taviz vermedi. Üretimin her aşamasında gösterilen duyarlılık, makine seçimlerinden, elektrik, ısıtma ve havalandırma sistemlerine kadar kendini belli ediyor. Enerji verimliliği, boşaltım sistemleri, su arıtma, atık yönetimi ve yaşam döngüsüne olan yaklaşım, konfordan ve kapasiteden taviz vermeden de çevreye duyarlı kalınabileceğinin en güzel örneği.

Ve şimdi Royal Caribbean International rotasını Türkiye'ye çevirdi…
2011'in Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında Kuşadası başlangıç ve bitişli gezileri ile Türk misafirlerini Akdeniz'in en büyük ve en yenilikçi gemilerinden Navigator of the Seas'e davet ediyor. Her perşembe günü Kuşadası limanından hareket eden Navigator of the Seas, Girit, Yunanistan – Roma, İtalya – Sicilya, İtalya ve Atina,Yunanistan'ı kapsayan 7 gece - 8 günlük geziler düzenliyor.

“Allure of the Seas” hakkında tüm teknik bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz;
http://www.4shared.com/dir/59lS8sAU/ALLURE_OF_THE_SEAS_HAKKINDA_TE.html  
Görseller ve tanıtım videosu için;
http://www.4shared.com/dir/Ilh9o0bd/ROYAL_CARIBBEANS_INTERNATIONAL.html  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21