• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

Rezidor Hotel Group Türkiye'de 2 önemli atama

Rezidor Hotel Group Türkiye'de 2 önemli atama
Rezidor Hotel Group Türkiye’de gerçekleşen iki önemli atamada; Güneş Bahçekapılı Türkiye Bölge Pazarlama ve İletişim Müdürü, Merih Erdil ise Türkiye Bölge Gelir Yöneticisi görevine getirildi
TURİZMİN SESİ

Dünyanın en büyük otel gruplarından biri olan Rezidor Hotel Group Türkiye'de iki önemli atama gerçekleşti. Radisson Blu Bosphorus Hotel Pazarlama ve İletişim Müdürü olan Güneş Bahçekapılı, Rezidor Hotel Group Türkiye Bölge Pazarlama ve İletişim Müdürlüğü görevine terfi ederken; Radisson Blu Hotel Istanbul Asia ile Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla’da Gelir Yöneticisi olarak görev yapan Merih Erdil ise Rezidor Hotel Group Türkiye Bölge Gelir Yöneticisi görevine getirildi.
 
Rezidor Hotel Group Türkiye’nin yeni Bölge Pazarlama ve İletişim Müdürü Bahçekapılı oldu.Konaklama sektöründe 10 yılın üzerinde deneyimi olan ve Rezidor Hotel Group Türkiye'de başarılı çalışmalara imza atan Güneş Bahçekapılı Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’ndeki lisans eğitimini 2008 yılında tamamladı. Çalışma hayatına Hilton Park SA’da başlayan Bahçekapılı, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda Pazarlama Yetkilisi olarak görev aldı. 2010 yılında Gezi Hotel Bosphorus’a transfer olan Bahçekapılı Halkla İlişkiler ve Pazarlama Uzmanı görevinde bulundu. 2011 yılında Halkla İlişkiler ve Pazarlama Koordinatörü olarak Radisson Blu Bosphorus Hotel’de çalışmaya başlayan Bahçekapılı, son olarak aynı otelde Pazarlama ve İletişim Müdürü olarak çalışıyordu. Güneş Bahçekapılı terfi alarak Rezidor Hotel Group Türkiye Bölge Pazarlama ve İletişim Müdürlüğü görevine getirildi.
 
Bahçekapılı yeni görevinde halkla ilişkiler, markalaşma, sadakat, iş ortaklığı, pazarlama, dijital pazarlama ve sosyal medyanın öneminden hareketle Türkiye’deki tüm pazarlama ve iletişim aktivitelerinin planlaması, yönetimi, kontrolü ve koordinasyonundan sorumlu olacak. Güneş Bahçekapılı ayrıca Rezidor Hotel Group Türkiye‘nin tüm otelleri için pazarlama ve halkla ilişkiler stratejilerinin gelişimi ve etkin uygulanması görevini de üstlenecek. Bahçekapılı, çalışmalarını direkt olarak Türkiye Bölge Direktörü’ne, ikincil olarak da MESSAT Bölgesi Pazarlama Direktörü’ne raporlayacak.
 
Merih Erdil Rezidor Hotel Group Türkiye’nin yeni Bölge Gelir Yöneticisi oldu
Merih Erdil, Bilkent Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü’ndeki eğitimini 1997 yılında tamamladı. 1997 yılında kariyer hayatına başlayan Erdil, 2006-2007 yılları arasında Swissotel The Bosphorus’ta Rezervasyon ve Gelir Şefi, 2007-2011 yılları arasında Gelirler Şefi görevlerini üstlendi. Rezidor Group Türkiye'ye Radisson Blu Hotel Ankara Gelir Yönetimi Şefi olarak katılan Erdil, Radisson Blu Hotel Istanbul Asia ile Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla’da Gelir Şefi olarak görev aldı. 
 
Türkiye Bölge Direktörü ve Gelir Optimizasyonu Orta Doğu, SSA ve Türkiye Bölge Direktörü’ne direkt olarak rapor veren Erdil, bundan sonra Radisson Blu Asia Hotel İstanbul merkezli olarak Türkiye Park Inn by Radisson ile Radisson Blu Hotels & Resorts portfölyosunun yönetimini de üstlenecek.Erdil, birincil olarak odalar, toplantılar ve organizasyonları ile otellerin yeme-içme bölümünün karlı gelir optimizasyonunun günlük uygulamalarından sorumlu olacak. Erdil, oda gelirlerinin ve RevPAR nüfuzunun artırılması amacıyla Türkiye’deki Park Inn by Radisson ve Radisson Blu Otelleri’nin stratejik oran ayarlarını yönetip izleyecek. 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21