• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

RAMAZAN AYINDA ETKİLENMİYECEĞİZ

RAMAZAN AYINDA  ETKİLENMİYECEĞİZ
Aydoğan, öncelikle Alman, sonrasında Rus,Hollandalı, Macar,Avusturya'lı ,İngiliz ve Türk misafirlere hizmet ettiklerini ifade ederken, Türklerin de artık tatil kavramına alıştıklarını ifade etti

TURİZMİN SESİ


Halil ÖNCÜ-MANAVGAT
Antalya'nın Manavgat İlçesi Sorgun-Titreyengöl'de bulunan Nashira Otel'in sahibi EHA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan yaptığı açıklamasında, misafirin tur operatörünün de katkısı ile nereye geleceğinin ve nerede tatil yapacağının farkında olduğunu söyledi. Tur operatörleri inandığı tesislere misafirlerini yönlendirdiğini ve iyi tesislerin doluluklarında bir sıkıntı olmadığını ancak kendilerini her konuda yenilemeyen tesislerin doluluklarda sıkıntılar yaşandığını söyledi. Halen doluluk oranlarının % 95 olduğunu belirten Aydoğan, “ Şu anda Ekimin ortasına kadar önümüzü çok rahat görüyoruz. Ekimin ortasına kadar şu anda, % 70'lik bir ortalama doluluk görüyoruz. Şu anda da doluluk oranımız % 95 oranındadır.”dedi.

“Misafir tur operatörünün de katkısı ile nereye geleceğinin ve nerede tatil yapacağının farkında”
Nashira Otel'in sahibi EHA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan, sektörün sezona panik içinde başladığına dikkat çekerken, “ Hatırlanacağı gibi sezona sektör büyük bir panik ile başlamıştı. Bizde öyle olacağını düşünmüştük. Ama baktık ki; öyle olmadı. Misafir tur operatörünün de katkısı ile nereye geleceğinin ve nerede tatil yapacağının farkında. Burada tur operatörleri inandığı tesislere misafirlerini yönlendirdiği için, bu gibi tesislerde de bir sıkıntı yok. Hangi tesislerde sıkıntı var? Birden fazla tesisler olan, birisi bir tesisinin başına genel müdürü koymuştur ve başarılıdır.

Diğer tesisteki müdür başarısızdır. Bu gibi otellerde biraz durgunluk var. Biz doluluğumuza niye iyi diyoruz? Side kentinin sahil bandında denize en yakın konumdayız. Hiçbir misafirimiz bir başka misafirimizin ayağını seyretmek zorunda kalmıyor. Diğer bir çok tesiste gelenler birbirlerinin arasına girmiş, aradan yürümek istese dahi yürüme bantlarının kesildiğini görüyorsunuz. Misafir artık daha rahat ve daha ferah, dinlenebileceği yerleri seçtiği için, bu gibi yerlerin de dolu olduğunu ve doluluk oranlarında bir sıkıntı yaşamadıklarını görüyoruz. Böyle yerlerde iç içe olan tesisler, sahilde yer paylaşma derdindeler. Bu otellerin bazıları iyi hizmet verenler dolu, diğerleri ise boş durumda.

Biz bundan dolayı konumumuzdan, Titreyengöl'ün en güzel yerinde oluşumuzdan, deniz, göl ve ırmak üçlüsünün bir arada olduğu bir yarımadada son derece özel mikro klima havasına sahip oluşumuzdan dolayı tercih sebebiyiz. Misafirlerimiz her sabah tesisimizde bülbül sesleriyle uyanıyor. Bölgede çok eskilerden bu yana turizmde gelişerek ve geliştirerek geldiğimiz için devamlılık sağlayan 20 yıllık misafirlerimizin de bu doluluklara katkıları büyük” diye konuştu.

Ramazan ayında etkilenmeyeceğiz!
Birçok tesisin şu anda Ramazan ayının da gelmesi ile birlikte bir panik içinde olduklarını belirten Aydoğan, “ Şu anda Türk misafire bel bağlamış tesisler bir panik içindeler. Ama yurt dışı, yabancı kaynaklı tur operatörleri ile çalışanlarda ise bu panik yok. Bizde onlardan bir tanesiyiz. Yani biz Ramazan Ayını düşünerek, Türk misafirimize % 10 -15 gibi bir yer ayırdığımız için bunun bizi etkilemeyeceğini düşünüyorum. Zaten biz şu anda Ekimin ortasına kadar önümüzü çok rahat görüyoruz. Ekimin ortasına kadar şu anda, % 70'lik bir ortalama doluluk görüyoruz. Şu anda da doluluk oranımız % 95 oranındadır” dedi.

Türkler tatil kavramına alıştı
Misafir portföyünü de değerlendire Aydoğan öncelikle Alman, sonrasında Rus,Hollandalı, Macar,Avusturya'lı ,İngiliz ve Türk misafirlere hizmet ettiklerini ifade ederken, Türklerin de artık tatil kavramına alıştıklarını ifade etti. Aydoğan, “ Türkler artık tatil kavramına alıştı. Türkiye'de 75 milyon insan var ve ülkemizde yaşayan vatandaşların yaklaşık 8 milyonun pasaportu var. Buda şunu gösteriyor ki, yaklaşık 8-10 milyon arasında vatandaşımız seyahat edebilecek durumda. Bunun da % 10-15'i geldiği zaman da büyük olay. Bunu da çok iyi değerlendirebiliriz. Çünkü, Türklerde artık ön sezona arka sezona artık gelmeye başladı. Buda oldukça sevindirici bir olay”

İşimizi severek yapıyoruz
Nashira isminin anlamında olduğu gibi turizmde yollarına devam edeceklerini de belirten Nashira Otel'in sahibi EHA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan, “Nashira'nın hedefi bundan sonra, ismindeki anlam gibi olacak. Nashira'nın anlamı yol gösterici, ya da en çok ışık veren kuzey yıldızı ve evrende de değişmeyen bir yıldız olduğu için biz bu yolda gidiyoruz. Nasıl Nas Suresi ölen iyi insanların arkasından okunuyor ise, Hira da İslam âleminin en yüce ve kutsal dağı ise bizde buna sadık kalarak, gelen misafirlerimize bu inanç doğrultusunda en iyi tatili yaptırmayı amaç edinerek ve işimizi de severek yaptığımız için önümüzün açık olduğunu görüyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21