• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

Qatar Airways’ten Avrupa, Afrika ve Asya’ya Yeni Rotalar

Qatar Airways’ten Avrupa, Afrika ve Asya’ya Yeni Rotalar
Dünyanın En Uzun Rotası Doha – Auckland Rotasındaki Uçuşlar Aralık Ayında Başlayacak
TURİZMİN SESİ

Qatar Airways Grup CEO’su Mr. Akbal Al Baker, dünyanın en büyük uluslararası seyahat fuarı ITB Berlin’in açılış gününde yaptığı basın toplantısında 14 yeni varış noktası ile uçuş ağında önemli miktarda genişleme olacağını duyurdu.Havayolu şirketinin uçuş ağı dört kıtaya yayılmış yeni rotalarda genişleyecek. Bunların arasında dünyanın en uzun rotası Doha – Auckland (Yeni Zelanda) rotası da yer alıyor. Qatar Airways Grup CEO’su Mr. Akbar Al Baker, Qatar Airways’in küresel bir birleştirici olmaktan dolayı kendisiyle gurur duyduğunu belirterek, “Yolcularımız için sorunsuz ve uygun bağlantılar sağlıyoruz. Bu nedenle tercih edilen bir havayoluyuz. Bu yeni varış noktaları müşterilerimizin gitmek istediği yerler ve biz de buralara hizmet vererek sınıfının en iyisi olan uçuş deneyimini sağlamanın önemli bir fırsat olduğunu gördük. Uçuş ağımızı genişletmeyi ve Qatar Airways’te yeni yolcuları ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Qatar Airways için Avrupa’da beş yeni varış noktası da bulunmakta. 2 Ağustos tarihinden itibaren Doha’dan İtalya’nın Pisa şehrine aktarmasız uçuşlar başlayacak. Bosna – Hersek’in başkenti Saraybosna’ya uçuşlar ise 7 Eylül tarihinde haftada üç uçuşla başlayacak. Doha – Helsinki (Finlandiya) arasında her gün yapılacak aktarmasız uçuşlar ise 10 Ekim’de başlayacak. Bu uçuşlar OneWorld Merkezleri arasında yeni bağlantılar sunacak. Doha – Üsküp (Makedonya) uçuşları ise haftada üç defa yapılacak ve Kasım ayında başlayacak. Qatar Airways, 2017 yazından itibaren ise geniş gövdeli uçaklarla haftada beş defa Nice (Fransa) uçuşlarına başlayacak.
 
Qatar Airways, Afrika’da altı yeni varış noktasına da uçuşlara başlayacak. Doha – Marakeş (Fas) uçuşları Temmuz ayında, Doha – Windhoek (Namibya) uçuşları ise Eylül’de başlayacak. Seyşeller’e de her gün uçuş yapacak olan Qatar Airways, uçuşlarını 12 Aralık’ta başlatacak. Qatar Airways, Ocak ayında Doha – Douala (Kamerun) ve Doha – Libreville (Gabon) uçuşlarına da başlayacak. Doha – Lusaka (Zambiya) uçuşları ise 2017 yazında aktarmasız uçuş olarak başlayacak.Güney Pasifik ve Güney Doğu Asya’daki Qatar Airways'in yeni rotalarından Doha – Auckland (Yeni Zelanda) dünyanın en uzun rotası özelliğini taşıyor. 3 Aralık tarihinde başlayacak uçuşlar haftada üç gün yapılacak. Krabi ve Chiang Mai (Tayland) uçuşları ise 6 Aralık’ta başlayacak.
 
Yeni varış noktalarına yapılacak uçuşlar, Qatar Airways’in merkezi Hamad Uluslararası Havalimanı’nın açılışının ikinci yılında başlayacak. Teknolojik açıdan dünyanın en gelişmiş ve modern havalimanlarından olan Hamad Uluslararası Havalimanı, yılda 28 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyor.Yeni rotaların uçuş ağına eklenmesi, Qatar Airways filosunun büyüme planları ile paralel şekilde gerçekleşiyor. Havayolu ortalama olarak her 10 günde bir yeni bir uçak alıyor ve filosunun ortalama yaşı 4’ün altında.Qatar Airways’in yakın zamanda başladığı uçuşlar, 1 Ocak tarihinde Los Angeles (ABD), 2 Şubat tarihinde Resü’l-Hayme (BAE), 1 Mart tarihinde Sydney (Avustralya). Başlayacak olan uçuşlar ise, 16 Mart’ta Boston (ABD), 30 Mart’ta Birmingham (Birleşik Krallık), 2 Mayıs’ta Adelaide (Avustralya), 15 Mayıs’ta Erivan (Ermenistan) ve 1 Haziran’da ise Atlanda (ABD).
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21