• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Paris yerine İstanbul'da “evet”deyin

Paris yerine İstanbul'da “evet”deyin
Türkiye’ye aşık turistler, Bodrum ve Çeşme gibi turistik bölgelerde muhteşem düğünler organize etmek için adeta birbiriyle yarışıyor

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle Türkiye düğün sezonunda büyük bir yoğunluk yaşıyor. Bu telaş sadece bize değil, evlenmek için Türkiye’ye aşık turistlere de ait… Artık yabancı çifteler, başta İstanbul olmak üzere Bodrum ve Çeşme gibi turistik bölgelerde muhteşem düğünler organize etmek için adeta birbiriyle yarışıyor. Bu durumun Türkiye'de büyük bir “düğün turizmi” oluşturduğunu belirten Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat’a göre, yılda yaklaşık bin 500 yabancı Türkiye’de evleniyor. “100-200 kişilik davetlinin konaklama, transfer ve alışverişini de sayarsak ciddi bir organizasyon ihtiyacı ortaya çıkıyor. Hint, Azeri veya Arap düğünleriyle tatminkâr rakamlar oluşuyor” diyen Çelikkanat, Türkiye'de yıllık düğün ekonomisinin 300 milyon doları bulduğunu da belirtti.

 

er-yatirim-ve-turizm-genel-muduru-ferzan-celikkanat’a.jpg 

Otelcilik ve turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye'de artık yabancılara sadece tatil turizminin değil “düğün turizmi”nin de cazip geldiğini dile getirdi. Ferzan Çelikkanat, son dönemlerde yurtdışında yayınlanan dizilerin de tartışmasız katkısıyla Ortadoğu başta olmak üzere birçok Arap ülkesi, Hindistan, Avrupa’daki gurbetçilerin düğün tercihinde Türkiye'nin gözde bir ülke olduğunun altını çizdi. Türkiye'deki düğünlerin yaklaşık yüzde 20’sinin İstanbul’da gerçekleştiğini belirten Çelikkanat, “Tarihi ve görsel güzellikteki mekânların yüksek standartları, bu iştahı ciddi şekilde kabartıyor” ifadelerini kullandı. Çelikkanat, her keseye uygun AVM’lerin bulunmasının, mobilya, beyaz eşya, çeyiz ve kuyum gibi tamamlayıcı ürünlerin çeşitliliğinin ve uygun maliyetlerinin düğün alışverişi ve organizasyonu yapmak için Türkiye’ye gelen bir turist profili oluşturduğunu kaydetti.Türkiye'de artık bir “düğün sektörünün” oluştuğunu belirten Ferzan Çelikkanat, her yıl yaklaşık olarak bin 500 yabancı uyruklu çiftin Türkiye’de evlendiğini söyledi. 

 
dugun,evlenme,cifteler,er-yatirim-ve-turizm-genel-muduru-ferzan-celikkanat,3.jpg
 
Paris yerine İstanbul 
Sadece bu rakamdan yola çıkarak yaklaşık 100-200 kişilik davetlinin konaklama, transfer ve alışverişlerini de içeren ciddi bir organizasyona ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Üst segmentte olabilen Hint, Azeri veya Arap düğünlerinin de çok tatminkar ticari rakamlar oluşturduğunu belirten Çelikkanat şöyle devam etti: “İstanbul’da öncelikle çiftlerin ‘masalsı’ ve unutulmaz ortamlarda düğün yapma şansları var. Tarihi mekanların her biri bu özel günü ölümsüzleştirmek için çok güzel bir fon yaratıyor. Türkiye'nin bir diğer avantajı da uygun maliyetli hizmet kalitesini verebilmesidir. Bu hizmet paketinin dünyadaki muadili Las Vegas, Milano, Paris, Mikanos gibi kentlerdir. Ancak buralarda düğünler, ‘eğlence, romantizm, alışveriş’ gibi tek konu başlıklarıyla sınırlı. Ancak Türkiye özellikle de İstanbul; bu beklentileri paket olarak sunabilecek ender ülke ve kentlerden biri.”Ortalama bir düğün alışverişinin 50 bin TL civarından başladığını belirten Çelikkanat, “Türkiye’deki düğün, etkinlik ve benzeri organizasyonların tahmini boyutu 300 milyon dolar civarlarında. Firmalar artık sadece İstanbul’da değil Bodrum ve Çeşme’de de ‘konsept düğünler’ organize ediyor” şeklinde aktardı.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21