TURİZMİN SESİ
Otizmli çocukları ve ailelerini güçlendirmek ve toplumu otizm konusunda bilinçlendirmek amacıyla kurulan Otizm Güçlü Aile Derneği (OGAD), otizme dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. İlki 2017’de Dedeman İstanbul Otel işbirliğiyle yapılan Yılbaşı Alışveriş Şenliği ve Mutlu Yaşam Buluşması 2018 yılında da devam ediyor. Dedeman Otel İstanbul, Gayrettepe’de gerçekleşen şenlikte katılımcılar hem sevdikleri için yeni yıl hediyelikleri seçtiler, hem de gün boyu konusunda uzman konuşmacıların söyleşilerine katıldılar. Öte yandan etkinlikte çeşitli yazarların imza günü de gerçekleşti.
Katılımcılar, Demet Uyar, Dr. Yankı Yazgan, İlker Çağlayan, Gözde Biber, Özlem Akın Uzunhasanoğlu, Nil Keskin Keleş, Alper Almelek, Şirin Yelmen Oktar, Banu Tozluyurt ve Dr. Bahar Eriş’in desteğiyle gerçekleşen ‘Mutlu Yaşam Söyleşileri’nde otizmli çocukları daha yakından tanıma imkanına sahip oldular.
Şenlikten sağlanan kaynak kısa vadede açılması planlanan otizmli çocukların ve ailelerinin yararlanacağı “Masum Dünya isimli Aile Danışma ve Eğitim Merkezi için kullanılacak.Bu projenin kamuoyunun dikkatini otizmli çocuklara çekebileceğini vurgulayan OGAD Kurucu Başkanı Demet Uyar otizmli çocukların gelişimi için önce ailelerin bilinçlendirilmesinin ve ebeveyn eğitiminin gerekli olduğunun altını çizerek “Otizmli çocukların topluma kazandırılması için ailelere büyük sorumluluklar düşüyor. Bu konuda OGAD olarak bir çok adım attık ve atmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dedeman İstanbul Oteli Bölge Satış Müdürü Anıl Vardarcı, “Dedeman olarak turizm sektörünün lider oyuncularından biri olmamız hasebiyle birçok sosyal sorumluluk projesine imza atıyoruz. Özellikle çocukların ilk beş yaş içinde tedaviye olumlu yanıt verdiğini biliyoruz. Bu bağlamda OGAD ile gerçekleştirdiğimiz ve gelenekselleşmeye doğru emin adımlarla ilerleyen bu projeye bir başka gözle bakıyoruz. Dedeman İstanbul Otel bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize fayda yaratmaya devam edecektir” dedi.
ABD’de yapılan son araştırmaya göre (CDC-The Centers for Disease Control and Prevention) her 68 çocuktan birine otizm teşhisi konuyor. Geçmişe göre bu oranlar yükseliş eğiliminde. Otizm tanısı almış çocuklar için kanıtlanmış tek tedavi yöntemi ise yoğun eğitimdir. Türkiye’de, 18 yaşın altında 352 bin otizmli çocuk ve genç olmasına rağmen bunların sadece 31 bini eğitim alabiliyor. Bu alandaki boşluğu bir parça doldurmak amacıyla OGAD bir Aile Danışma ve Eğitim Merkezi kurmaya karar verdi. Bu merkezde hem aileler çocuklarının gelişimi için uzmanlardan öneriler ve eğitimler alabilecek, hem de otizmli çocuklar ve olağan gelişim gösteren kardeşlerinin ve akranlarının kaynaştırma yöntemiyle bir arada çeşitli atölyelere katılarak gelişim sağlayacakları bir ortam yaratılacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.