• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

OSMANLI MARŞI IŞIK OKULLARI’NDA

OSMANLI MARŞI IŞIK OKULLARI’NDA
1900'lü yılların başlarına ait kartpostallardan oluşan “Osmanlı Kartpostallarında Müzik” sergisi FMV Işık Okulları Ayazağa kampüsünde 31 Mayıs'a kadar görülebilecek

TURİZMİN SESİ


Osmanlı döneminin çoğu adları unutulmuş bestecilerine ait popüler eserlerin notalarının yer aldığı toplam 163 kartpostal, Işık Okulları Ayazağa kampüsünde 31 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Araştırmacı yazar Mert Sandalcı tarafından 20 yılda oluşturulan koleksiyonda yabancı basım evleri tarafından basılan, dördü Osmanlı Milli Marşı, biri Enver Paşa Marşı olmak üzere beş kartpostal da yer alıyor.

Sergilenen kartpostallarda, Klasik Türk Müziği ağırlıklı olmak üzere marş, oyun havası, türkü gibi çeşitli türdeki eserlerin notaları yer alıyor. Sergide ayrıca dönemin müzik hareketleri ile ilgili bazı belge ve fotoğraflara da yer veriliyor.

FMV Işık Okulları
Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları,124 yıllık köklü geçmişiyle, Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları'na tanıklık etmiş ve 17 Aralık 1934 tarihinde kuruluşunun 49.yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile “Işık“ adını almıştır. FMV Işık Okulları; Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Şile kampüslerinde; anaokulları, ilköğretim okulları, liseleri, fen lisesi ve üniversitesi ile devam ettirdiği eğitim-öğretim sürecinde, aynı zamanda yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır. “Önce iyi insan yetiştirmek” gayesiyle hareket eden Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, günümüzün en gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerini uygulamakta ve insan haklarına saygılı, laik ve demokrat, bilimsel düşünen, sosyal yaşamlarında etkin nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

FMV Nişantaşı Kampüsü
Yaklaşık 3,500 m2 açık alan toplam 17,500m2 lik kapalı alan üzerine kurulu Nişantaşı Kampüsü, FMV Işık Okulları'nın ilk kampüsüdur. Beyazıt'taki okul binası yetersiz kalmaya başladığında Teşvikiye'deki Naciye Sultan Konağı kiralanarak, buraya yerleşilmiştir. Kısa bir süre sonra da bu bina ve arazisi satın alınarak, bir biri ardına yapılan binalarla okul bugünkü şeklini almış ve son derece modern bir eğitim kurumu haline gelmiştir.Birbirine geçişli 4 binada Işık Lisesi, Işık İlköğretim Okulu ve Işık Anaokulu'nun yanı sıra Feyziye Mektepleri Vakfı İdari Birimleri de yer almaktadır. Kampüs, eğitim-öğretimin yanı sıra Nişantaşı'nın kültür merkezi olma özelliğini de taşımaktadır. Muvaffak Benderli Salonu, Sacit Öncel Konferans Salonu, İki kapalı spor salonu, teras katlarında iki açık halı saha, 23.000 kitap, 1250 cd, çeşitli dergi ve yayın ile donatılmış bir kütüphane, laboratuvarlar, elektronik derslik (multi-medya) ve Sanat Galerisi bulunmaktadır.


FMV Ayazağa Kampüsü
Ayazağa Kampüsü Işık Okulları'nın en büyük kampüsü olma özelliğini taşımaktadır.36,000m2si açık alan üzerine kurulu toplam 45,000 m2lik alan üzerine kurulmuştur. Feyziye Mektepleri Vakfı'nın 100. kuruluş yıldönümü olan 1985 yılında eğitime başlayan kampüste , Ayazağa Işık Anaokulu, Ayazağa Işık İlköğretim Okulu ve Ayazağa Işık Lisesi ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi faaliyetlerini sürdürmektedir. Olimpik ölçülerde kapalı yüzme havuzu, açık kapalı spor alanları, kütüphanesi, laboratuvarları, elektronik dersliği (multi-medya) , botanik serası ile mezunları ve tüm çalışanları bir araya getiren Işıkev Sosyal tesisi bulunmaktadır

FMV Erenköy - Güneş Kampüsü
2000 yılında Feyziye Mektepleri Vakfı eğitim kurumlarına geçtikten sonra Anadolu yakasındaki ilk Işık Okulu olarak faaliyete başlamış, 30 dönümlük arazi üzerinde 2004 yılında başlayan inşaat çalışmaları 3 yıl gibi kısa bir sürede tüm tesisleri ile birlikte tamamlanmış ve 27500 m2'lik kapalı alan üzerine kurulu, Türkiye'nin en modern eğitim-öğretim kampüslerinden biri olan Erenköy Kampüsü hayata geçmiştir. Anaokulu, İlköğretim okulu , Lise ve Fen Lisesi ile İstanbul'un Anadolu yakasında, şehir merkezinde, doğa ile iç içe, park niteliğindeki ortamında faaliyetlerini sürdüren kampüs; sosyal tesisleri, kapalı havuzu , açık/kapalı spor salonları, kütüphanesi, laboratuvarları, elektronik dersliği (multi-medya) ve sosyal merkez olarak kullanılan tarihi köşkü, ulaşım kolaylığı, sahip olduğu doğa ile eşsiz nitelikte olanaklar sunmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21