• BIST 9639.77
  • Altın 2948.428
  • Dolar 34.6482
  • Euro 36.4157
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

ORTAKENT-YAHŞİ BELDESİNDE FESTİVAL SONA ERDİ

ORTAKENT-YAHŞİ BELDESİNDE FESTİVAL SONA ERDİ
2008 yılında üçüncüsü organize edilen Ortakent-Yahşi Uluslararası Halkdansları Festivali 18 Eylül 2008 Perşembe akşamı yapılan muhteşem gösteriyle son buldu.

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK


Yahşi sahilini geleneksel kıyafetleriyle yürüyerek geçen yaklaşık 300 kişilik grup, izleyenlerin yoğun alkışları ve kuvvetli rüzgar altında 21.00 de Erdal Çerçi Meydanı'ndaki gösteri alanına girip, sahnedeki yerini aldı.

Sunuculuğunu Erol Güner ile Onursal Özatacan'ın yaptığı final gecesinde, bu yıl ilk kez verilen ve halk danslarının dünya barışına katkısının çok büyük olduğu düşüncesinden beslenerek hazırlanan “Dünya Barışına Katkı” ödülü için sahneye ilk olarak Ortakent-Yahşi Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon ve Yalı Belediyesi Başkanı İsmail Altındağ davet edildi.

Barışın sembolü olan “Zeytin Dalı”ndan esinlenerek “Zeytin Ağacı”ndan yapılan ödül heykelciğinin ilk sahibi, başından beri festivale ev sahipliği yapan Mehmet Kocadon oldu. Mehmet Kocadon ödülünü CIOF Doğu Avrupa Temsilcisi Emil Dimitrov'un elinden aldı.

Mehmet Kocadon yaptığı konuşmada halk dansları festivallerinin dünya insanlarının gelenek ve göreneklerini yansıttığı için barışa olan katkılarının da çok önemli olduğunu vurguladı. Kocadon konuşmasında Yalı Belediyesi'nin festivale katkıları için Başkan İsmail Altındağ'a teşekkür edip “artık insanlar az geziyor.

Dünyainternet üzerinden tanımaya çalışıyor. Oysa gezmek, görmek, birebir iletişim kurmak insanları anlamanın en etkin yoludur. Dünya insanlarının birbirlerinden koparıldığı günümüzde bu festivaller çok önem taşımaktadır ve desteklenerek sürdürülmelidir” diyerek herkese iyi seyirler diledi.

Dünya Barışına Katkı ödüllerinin ikincisi yine başından beri festivalden desteğini çekmeyen Turquoise Tours'un sahibi Ahmet Özatacan'a verildi ancak kendisi yurtdışında bulunduğundan ödülü Yalı Belediyesi Başkanı İsmail Altındağ Mehmet Kocadon'un elinden aldı.

İsmail Altındağ da yaptığı konuşmasında bu festival için başta Mehmet Kocadon'a kendisinin teşekkür etmek istediğini, festivale katkı koyabildiyse bundan mutluluk duyduğunu ve aslında tüm yarımada belediyelerinin Bodrum Yarımadası için çalıştığını ve yapılan her şeyin Bodrum için olduğunu ifade ettikten sonra “aslında tüm insanların hamuru aynıdır ancak birlerinden uzak düşürülmüşlerdir.

Bu festivalin dünya barışı için bir başlangıç olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Üçüncü ödül ise yine festivale başından beri destek veren Türkiye Halk Dansları federasyonu denetleme Kurulu Üyesi Uğur Kantar'a Erol Güner eliyle takdim edilirken, sürpriz dördüncü ödül aynı zamanda festivalin direktörlüğünü de yürüten Erol Güner'e Onursal Özatacan tarafından verildi.

Ödül töreni ardından mikrofonu alan Emil Dimitrov, Yalı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun varlığından çok mutlu olduğunu belirterek kendilerini Bulgaristan'a davet etti.

Gece Yalı Belediyesi Halk Dansları Gurubu'nun Bodrum oyunlarıyla başladıktan sonra festivale katılan tüm ülkeler, Bulgaristan, Litvanya, Romanya, Slovakya sırayla gösterilerini gerçekleştirdi. 3. Ortakent-Yahşi Uluslararası Halkdansları Festivali'nin artık bir klasiği haline gelen Önderhan Hotel Animasyon Ekibi sürpriz gösterileriyle izleyenlere yine eğlenceli dakikalar yaşattılar.

Yaklaşık 1000 kişinin izlemeye başladığı festivalde, gecenin ilerleyen saatlerinde rüzgarın etkisini arttırmasıyla hava sıcaklığının ciddi derecede düşmesi festivalin izleyenlerin yavaş yavaş azalmasına sebep olduysa da finalde Erol Güner ve Onursal Özatacan kalan izleyicileri güzel bir sürprizle ısıtmayı başardılar.

Son 2 grup Bulgaristan'dan Bogovitza ve Türkiye'den Yalı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterilerini bitirdiğinde tüm gruplar sahneye davet edildi, Türk ve Bulgar bayrakları ortada olmak üzere dünya barışı için izleyenlerinde sahneye çıkmasıyla horon tepildi. Bu muhteşem görüntü geceye 4. Ortakent-Yahşi Uluslararası Halkdansları Festivali'nde buluşmak üzere son noktayı koydu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21