• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

OLDIES'DE KADINLAR ÖZEL BİR GÜN

OLDIES'DE KADINLAR ÖZEL BİR GÜN
Hürriyet Narin konseri ve Ali Poyrazoğlu söyleşisi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Oldies'de kutlanıyor

TURİZMİN SESİ


8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kozzy AVM bünyesindeki Oldies Cafe, anlamlı bir kutlamaya evsahipliği yapıyor. 1977 yılından itibaren tüm dünyada 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü'ne sosyal sorumluluk projesi ile katılan Oldies Cafe, bu özel günde usta oyuncu ve yaşam koçu Ali Poyrazoğlu'nun söyleşisi ve Hürriyet Narin'in konseri ile farklı bir program uyguluyor.

“Kız çocukları okusun diye elele verelim...”
Oldies Cafe'nin kız çocuklarının eğitimi için burs desteği projesine destek olmak gibi ulvi bir amacı da olan bu kutlamada, elde edilecek olan gelirin tamamı Çağdaş Yaşamı Desteklemek (ÇYDD) için kullanılacak...

Hürriyet Narin Konseri ile başlayacak...
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması, Salı günü saat 20.00'de benzersiz Oldies lezzetlerinin yeraldığı yemek ve Büyük Kulüp özel gecelerinin aranan solisti Hürriyet Narin'in cazdan hicaza uzanan canlı performansı ile başlayacak. Saat 22.00'den itibaren ise program bir anlatma ustası olan Ali Poyrazoğlu'nun hayat, mutluluk, ilişkiler ve kadınlar üzerine doyulmaz sohbeti ile devam edecek. Ayrıca konuklar Ali Poyrazoğlu'na ait kitapları imzalatabilecekler. ÇYDD'nin eğitim imkanı sağladığı kızlarımıza bir destek de siz verin... Geleceğin başarılı kadınlarının yolunu aydınlatmada küçük bir ışık olabilmesi adına düzenlenen bu özel gecenin tüm gelirinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacağını açıklayan Oldies Cafe'nin kurucusu Bahar Ilıcak, şu açıklamalarda bulundu:

“Kadıköylü dostlarımızın bu güzel geceye katılarak, ÇYDD'nin eğitim imkânı sağladığı kızlarımıza destek vermelerini arzu ediyorum. Ülkemizde 8 Mart Dünya Kadınlar günü deyince gözümüzde canlanan tek manzara, iş yerlerinde veya alışveriş merkezlerinde kadınlara karanfil dağıtılması...

Oysa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Birleşmiş Milletler her sene bir tema belirliyor. 2011 için belirlenen tema ise: 'Kız çocuklarına eşit eğitim olanakları sunulması, onların gelecekte iyi iş imkânlarına kavuşmasının yolunu açar.' Bu tema doğrultusunda dünya çapında yapılan aktiviteleri bir websayfasında bir araya getiriyorlar. Siteden, dünyanın neresinde olursa olsun yapılan bir aktiviteyi ekleyebiliyorsunuz. Ne yazık ki, Türkiye'den bir faaliyet eklenmemiş.

Çok şükür, büyükşehirde yaşayan, bilgi ve teknolojiye erişim olanağı olan ve kadın oluşumuza kahretmeyen mutlu azınlığız. Bu rahatlıktan sebep, madem Kadınlar Günü; nasıl kutlasak, diye kafa yoruyoruz. Belki bizim kadar şanslı olmayanları hatırlamak ve onların içinde bulunduğu karanlığı bir nebze aydınlatmak, doymak bilmeyen egolarımıza iyi gelir. İstanbul'un Anadolu yakasında, Kozyatağı'nda bir kafede, Birleşmiş Milletler'in çağrısına biz de ufak bir katkı yapalım istedik.

8 Mart 2011'de Oldies Cafe'de bir araya gelelim, önce Hürriyet Narin'in güzel müziği eşliğinde leziz yemekler yiyip keyiflenelim, sonra usta oyuncu, yazar, devlet sanatçısı ve konuşma ustası Ali Poyrazoğlu'nun hoş sohbeti ile yaşamı, mutluluğu ve kadın olmayı sorgulayalım. Gecenin sonunda sadece keyifli bir gece geçirmedik, aynı zamanda kız çocuklarının eğitimi için burs desteği yarattık, geleceğin kadınlarının yolunu aydınlattık diye huzurla uyuyalım. Gecenin tüm geliri 'Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kız Çocuklarının Eğitimine Burs Desteği Projesi'ne bağışlanacaktır. Sizleri de kız çocukları okusun diye davet ediyorum. Okusunlar ki, kadınlıklarına lanet etmesinler ve her sene nasıl kutlayacaklarını düşünsünler. Çünkü her şeye rağmen kadınlık kutlanmaya değer.

Kişi başı sadece 50 TL...
Hürriyet Narin konseri ve Ali Poyrazoğlu söyleşisini izleyerek, hem ÇYDD'nin kızlarına destek olmak hem de güzel bir akşam yemeği almanın bedeli ise sadece 50 lira olarak düşünülmüş. Mönü'sü ise Mercimek çorbası, sebzeli krep, mevsim salata, Girit pilavı eşliğinde köri sosolu piliç ızgara, profiterol ve 2 kadeh yerli içkiden oluşuyor...

Ali Poyrazoğlu hakkında...
Ali Poyrazoğlu, oyunculuk kariyerine İstanbul Şehir Tiyatroları'nda başladı. Pek çok tiyatro oyununda oynadı. Oynadığı tiyatrolar arasında Dormen Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu var. 1972 yılında Poyrazoğlu Tiyatrosu'nu kurdu. New York Broadway'de sahnelen Pera Palas adlı oyunda İngilizce başrol oynadı. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı ünvanını aldı. Poyrazoğlu; Bir Sen Kaldın Yalnızlık Gelince, Ödünç Yaşamlar, İçimdeki Timsah kitaplarının da yazarı.
Rezervasyon İçin : Tel: (0216) 658 00 53 / E-mail: [email protected]

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21