• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

ÖĞRENCİLERDEN EGE PORTS’A TAM NOT

ÖĞRENCİLERDEN EGE PORTS’A TAM NOT
Uluslararası İş Geliştirme eğitimi alan 42 öğrenci, rekor başarılar yakalayan Kuşadası Limanı'nı ziyaret ederek, yerinde inceledi

TURİZMİN SESİ


ABD'nin en saygın eğitim kurumlarından biri olan Florida Üniversitesi'nde Uluslararası İş Geliştirme eğitimi alan 42 öğrenci, Global Liman İşletmeleri'nin 2003 yılından bugüne kadar 18,5 milyon dolar yatırım yaparak, Türkiye'nin en başarılı ve modern turizm kapılarından biri haline getirdiği Kuşadası Limanı'nın (“Ege Ports”) başarısını yerinde incelemek üzere Türkiye'ye geldi. Yatırımlar, liman operasyonları, tesisler ve rıhtım uzatma projeleri hakkında bilgi alan öğrenciler, bu yıl 628 sefer ve 773 bin 750 yolcu sayısına ulaşması beklenen Kuşadası Limanı'na hayran kaldı.

İşlettiği Ege Ports (Kuşadası Limanı), Port Akdeniz (Antalya Ticari ve Yolcu Limanı) ve Bodrum Limanı'nı, yaptığı yatırımlar ve kurduğu modern altyapı sistemleriyle Türk turizminin yükselen yıldızları haline getiren Global Liman İşletmeleri'nin başarısı, uluslararası ölçekte yoğun ilgi görüyor. Miami Limanı başta olmak üzere çok sayıda marina ve kruvaziyer limanına ev sahipliği yapan bölgede eğitim veren Florida Üniversitesi Uluslararası İş Geliştirme bölümünden 42 öğrenci, Ege Ports'un başarısını incelemek, organizasyon ve projeler hakkında bilgi almak üzere Kuşadası'na geldiler. Beraberlerindeki 2 öğretim üyesiyle birlikte Royal Caribbean Cruises'a ait Navigator of the Seas gemisiyle limana gelen öğrenciler, Global Liman İşletmeleri Pazarlama Direktörü Figen Semerciyan ve diğer yetkililerinden bilgi aldı. Öğrencilere, Ege Ports'a yapılan yatırımlar, elde edilen hızlı büyüme, liman operasyonları, tesisler ve rıhtım uzatma projeleri anlatıldı. Kuşadası Limanı'nın modern altyapısı ve elde ettiği başarıları hayranlıkla inceleyen öğrenciler, ziyaretin çok verimli geçtiğini vurguladı. 2009 yılında da aynı üniversiteden öğrenciler gelerek, Kuşadası Limanı'nı ziyaret etmişti.
Limancılıkta otorite haline geldik

Marina ve kruvaziyer işletmeciliği alanlarında uzmanlaşan bir bölgeden gelen öğrencilerin, Kuşadası Limanı'nı beğeniyle incelemesinden gurur duyduklarını belirten Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, “Global Liman İşletmeleri'nin Türkiye'deki limancılık anlayışına getirdiği yepyeni boyut, işlettiği limanları başarıya taşırken, uluslararası alanda da saygınlık kazandırıyor. Sadece Türk turizmini geliştirmekle yetinmiyor, limancılıkta uluslararası otorite haline geliyoruz. Florida Üniversitesi'nden gelen öğrencilerin, Kuşadası Limanı'nı bir laboratuvar olarak görmeleri, bu açıdan bize gurur veriyor” diye konuştu.

Gemi ve yolcu sayısında rekor artış
Kuşadası Limanı'nın, 2003 yılında gerçekleştirilen özelleştirme sonrası Global Liman İşletmeleri'ne devrolmasıyla, limana gelen gemi ve yolcu sayısı her yıl istikrarlı bir şekilde arttı. Özelleştirme öncesi 300 olan yıllık gemi sayısının 2011 yılı sonu itibarıyla 628'e, 250 seviyelerinde olan yolcu sayısının ise 773 bine çıkması bekleniyor. Bugüne kadar limana yapılan yatırım miktarı 18,5 milyon dolara ulaşırken, yatırım kapsamında terminal binası büyütüldü, butik alışveriş merkezi eklendi.
Saygın ödüllere layık görüldü

Ege Ports, başarılarına paralel olarak çok sayıda saygın ödülün de sahibi oldu. Bugüne kadar Lloyd's List Türkiye Denizcilik Ödülleri'nde “Yılın Turistik Yolcu Limanı”, “Altın Çıpa Skalite” ödüllerine layık görülen Ege Ports, Uluslararası Kruvaziyer İşletmecileri Birliği tarafından “Dünyanın En Güvenli Limanı” olarak seçildi. Ege Ports son olarak, dünyanın en prestijli turizm ve gezi ödülleri olan World Travel Awards'ta bu yıl “Dünyanın Lider Yolcu Limanı” ve “Avrupa'nın Lider Yolcu Limanı” kategorilerinde aday gösterildi.

Global Liman İşletmeleri
Global Liman İşletmeleri A.Ş. (Global Liman) Türkiye'deki ve Akdeniz bölgesindeki ticari ve aynı zamanda kruvaziyer limanlarındaki fırsatları değerlendirmek için kurulmuştur. Global Liman İşletmeleri şu anda portföyünde önde gelen üç kruvaziyer ve ticaret limanı işleten Türkiye'deki yegâne liman grubu ve operatörüdür. 2003'ten bu yana, Global Liman grubu her biri güçlü piyasa talebi temelleri ile ayrıcalıklı hinterland erişimi sunan, Türkiye'de stratejik olarak konumlandırılmış limanlardan oluşan bir portföy geliştirdi. Global Liman, 2008'de gelen gemi sayısı bazında kruvaziyer limancılık sektörünün yüzde 57'sini elinde bulundurarak Türkiye'nin en büyük liman operatörüdür.

Global Liman çatısı altında bulunan limanlar:
Ege Ports
Kuşadası Yolcu Limanı (“Ege Ports-Kuşadası”) Türkiye'nin Ege kıyılarında yer alan bir kruvaziyer ve feribot yolcu limanıdır. Ege Ports-Kuşadası, antik Yunan ve daha sonra bir Roma şehri olan Efes kenti ve Meryem Ana'nın son yıllarını geçirdiğine inanılan ve Hıristiyanlar için kutsal bir yer olan Meryem Ana Evi gibi benzersiz tarihi yerlere yakın bir konumda bulunmaktadır. 2009 yılında 568.000'den fazla kruvaziyer yolcusu ağırlayan Ege Ports-Kuşadası, gemi seferi bazında 2009 yılında TDM verilerine göre Türkiye'nin birinci ve G.P. Wild International'a göre tüm Akdeniz çanağının on beşinci en çok ziyaret edilen kruvaziyer limanı olmuştur. Global Ports'un Ege Ports-Kuşadası'nda sahip olduğu hisse oranı % 72,5'tir. www.globalports.com.tr  

Port Akdeniz
Antalya Ticari ve Yolcu Limanı (“Port Akdeniz-Antalya”), hem ticari hem de yolcu hizmetlerinin sunulduğu bir limandır.
Ticari liman operasyonları: Port Akdeniz-Antalya mermer, krom, çimento ve benzeri ticari ürünlerin üretildiği ve maden açısından zengin bir bölge olan Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında yer almaktadır. Port Akdeniz-Antalya'nın kuru yük, dökme yük ve konteyner gemilerine hizmet veren toplam 10 adet rıhtımı bulunmaktadır. Port Akdeniz-Antalya'nın yıllık dökme yük ve genel kargo kapasitesi 5 milyon ton, konteyner kapasitesi ise 400.000 TEU'dur. Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı (“TDM”) verilerine göre 2009 yılında Türkiye'nin deniz limanlarından gerçekleştirilen toplam ihracatının yaklaşık %4,3'ü Port Akdeniz-Antalya'dan yapılmıştır.
Yolcu limanı operasyonları: Port Akdeniz-Antalya, 2 adet kruvaziyer gemisi rıhtımı, 250 tekne kapasiteli marinası ve 150 yat kapasiteli kuru havuzu ile bir yolcu limanı olarak da hizmet sunmaktadır. Global Ports Yönetimi, önemli bir uluslararası havalimanı olan Antalya Havalimanı'na ve değerli arkeolojik yapılara olan yakınlığı ile Port Akdeniz-Antalya'yı Akdeniz'in en önemli yolcu limanlarından biri konumuna getirmeyi hedeflemektedir. Global Ports'un, Port Akdeniz-Antalya'da sahip olduğu hisse oranı %100'dür. www.globalports.com.tr  

Bodrum Yolcu Limanı
Türkiye'nin Ege sahillerindeki Bodrum'da yer alan Bodrum Yolcu Limanı 2008 yılının ikinci çeyreğinde faaliyetlerine başlamış bir kruvaziyer, feribot ve mega-yat limanıdır. Tarihin ilk çağlarında bir Karya balıkçı kasabası olarak kurulan Bodrum, Avrupa'nın en iyi korunmuş Ortaçağ kalelerinden birine sahip olup Türkiye'nin en popüler deniz tatili bölgesidir. Faaliyete geçtiği 2008 yılından sonra hızla süper ve mega yatlar için en popüler uğrak noktalarından biri haline gelen Bodrum Yolcu Limanı ziyaretçilerine su, elektrik ve gümrüksüz yakıt hizmetleri de sunmaktadır. Bodrum Yolcu Limanı ayrıca yabancı askeri gemilere de hizmet vermektedir. Global Ports'un, Bodrum Yolcu Limanı'nda sahip olduğu hisse oranı %60'dır. www.globalports.com.tr  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21