• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ÖGER TUR REZERVASYONLARI %10 ARTI

ÖGER TUR REZERVASYONLARI %10 ARTI
2010 yılında Akdeniz'de turizm sektöründe kazanan ülkenin Türkiye olacağını ifade eden DRV Yönetim Kurulu Üyesi ve Öger Tur Genel Müdürü Wybeke Meier, 2010 yılı rezervasyonlarının geçen yıla göre %10 arttığını bildirdi.

TURİZMİN SESİ


Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Öger Tur Genel Müdürü Wybeke Meier, 2010 yılında Akdeniz'de turizm sektöründe kazanan ülkenin Türkiye olacağını söyledi.

Geçen yıl 62 milyon Alman'ın tatile çıktığını, bunların büyük kısmının tatilini Almanya'da tatilini geçirdiğini anlatan Meier, AA ajansına, Almanların ülkelerinin turizm potansiyelini yeni yeni keşfettiğini ve hiç olmazsa yılda bir kez Almanya içinde geziye çıktıklarını kaydetti.

Meier, konuyla ilgili olarak "Bütün seyahat acenteleri Almanya içinde sundukları tatil paketlerini artırdı," dedi.

Turizm sektöründe hareketlenme görüldüğüne, haziran ayı için gerçekleşen rezervasyon sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yükseldiğine işaret eden Meier, şunları kaydetti:

"2009'da turizm sektöründe en karlı çıkan ülke Türkiye oldu. Geçen yıl sezon başındaki durgunluk haziranda yerini hareketliliğe bıraktı. Antalya'nın yanısıra Ege bölgesinde de ciddi hareketlilik vardı. İstanbul satışlarımız da planladığımız şekilde gerçekleşti. Halen 2010 yılı rezervasyonlarında geçen yıla göre yüzde 10 artış var. Bu da ciddi bir potansiyel oluşturuyor.

Bu verilere rağmen 2010 yılı için ciddi bir öngörü yapmak mümkün değil. Tatilciler rezervasyon süresini 4-6 haftaya indirdi. Bu nedenle değerlendirmemizi ona göre yapmamız gerekiyor. Uçuş kapasitemizi geçen yıla göre artırdık. 2010'un Akdeniz'de kazanan ülkesi Türkiye olacak. Biz planlarımızı ona göre yaptık."

Öger Tur'un iş kapasitesinin önemli bölümünü Antalya'nın oluşturduğunu ancak kültür turları ile Anadolu turlarına da önem verdiklerini ifade eden Meier "Öger Tur olarak Adana Havaalanı'na sefer düzenleyerek turizmi bu bölgeye yaymaya çalışıyoruz. Türkiye'yi doğusundan batısına her yönüyle sunan tek acentayız. Haftada 400 uçuşumuz var. Türkiye'de 360 otelle çalışıyoruz. Bizim ana işimiz Antalya olsa da Türkiye'yi bütün değerleri ve bütün yerleri ile sunacağız," şeklinde konuştu.

Türkiye için özel kampanya
Wybeke Meier, bu yıl tatilcilere yönelik özel bir kampanya yapacaklarını vurgulayarak, Öger Tur olarak Türkiye'yi, insanlarıyla tanıtan bir kampanyayı ön plana çıkartacaklarını bildirdi.

Meier, sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye'de çok iyi otel ve sahiller olmasının yanı sıra, otele gelen turistin insanlarla tanışma, onlarla bir araya gelme arzusu da olacak. Biz turistleri otellerin dışındaki dünya ile tanıştırmak istiyoruz. Almanların en çok istediği yürüyüştür. Biz de yürüyüş için programlar geliştirdik. İspanya'ya yürüyüş için gidenleri Türkiye'ye çekmeyi düşünüyoruz. Bu nedenle yürüyüş eksperleri yetiştirdik. Eksperlerimiz, tatil yöresindeki doğayı, yürüyüş parkurlarını dereden tepeye iyi biliyorlar."

Yeni kampanyada Türkiye'yi insan motiflerini ön plana çıkararak tanıtacaklarına değinen Meier, Öger Tur'un kuruluşunun 41'inci yılında, Türkiye'nin bütün değerlerini tatilciye, en verimli şekilde sunmayı amaçladığını vurguladı.

Meier, sözlerine "Müşterilerimize sunduğumuz kataloglarda, Türkiye'de nerede, kimle nasıl gezilir, ne yenir, nasıl yaşanır gibi konular da yer alıyor. Turist Türkiye'ye kendi başına bile gelse dahi, bu katalogla rahatlıkla gezebilecek bilgilere sahip olacak," diye devam etti.

Türkiye'deki konaklama tesislerinin çocuklu aileler için özel olarak düzenlendiğine de işaret eden Meier, sözlerini şöyle tamamladı:

Alman aileler Türkiye'yi çok seviyor. Onlar için Türkiye'de aranan her şey var. Türkiye bu konuda rakipsiz yolunda ilerliyor. Türkiye, her kesime hitap edebilen bir tatil ülkesi. Bu özelliği her yerde bulamıyoruz. Tatile çıkan ailede baba yürüyüşe çıkmak isterken, çocuk eğlence, anne yüzmeyi tercih edebilir. Bunların hepsini bir arada Türkiye'de bulabiliyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21