• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

OFFSHORE’DA UÇAN TEKNE STIHL BİİRİNCİ

OFFSHORE’DA UÇAN TEKNE STIHL BİİRİNCİ
Keren Tuncer ve Alpay Akdilek pilotluğunda Stihl teknesi ardarda 9 haftadır birinciliği bırakmazken Işıklar Dünya Offshore Yarışması Genel Klasmanında da en önde

TURİZMİN SESİ-Haber -Fotoğraflar: Özgür Güvenç 


Moda koyunda yapılan Işıklar Dünya Offshore Şampiyonası'nın 13'ncüsü ayağı CMS Merdya Grand Prix ve 14'üncü ayağı olan Moda Deniz Kulübü Grand Prix'inde ardarda kupaları Stihl teknesi ile Kerem Tuncer - Alpay Akdilek ikilisi kazandı. İstanbul Offshore Kulübü tarafından yapılan dünya şampiyonasında son sekiz yarıştır birincilikleri hiç bir takıma kaptırmayan Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ilk gün CMS'de 35.49,953 derece ile ikinci gün ise Moda'da 35.47,853 dereceleri ile dokuzuncu kez liderliklerini korudular.

İlk gün şampiyonanın CMS kupasında Stihl'in ardından YKM takımı Kerem Zorlu- Cengiz Cennetoğlu 36.14,171 ile ikinci, Franke takımı Hakan Varlı- Adil Küçüksarı ise 4 salise geriden gelme ile üçüncü oldular.
İkinci gün, Moda kupasında ise liderliği sürdüren Stihl'in ardından BJK-Miele takımı Murat Leki-Tuğberk Uca ile 35.21,890 zamanlamayla ikinci ve Franke takımı da Hakan Vanlı- Adil Küçüksarı 35.47,843 dereceyle bu etapta da korudular.

İlk gün CMS Grand Prix'i;
Fenerbahçe Marina ile Moda Deniz Kulübü önündeki parkurda şampiyonanın 13'üncü ayağı; 20 sporcunun 10 takım olarak start aldığı şampiyona 1.8 mil olarak 25 tur üzerinden gerçekleştirildi. Alman, İtalyan, Amerikan ve Türk pilotlar zorlu bir yarışa çıktılar. Sırala turlarını başında spin sonrası takla atan GSYİAD Galatasaray ise ilk gün start alamadı ve yarışamadı. Bayrağın kalkması ile star alan yarış pek çok best time'a sahip olurken, ilk kez sezon içersinde YKM Sport ve YKM-Big Chiefs takımları kardeş takım olarak heyecanlı bir rekabet yaşattılar. YKM Spor bu rekabette ikinciliği kazandı.

Leonare, BJK ve Franke takımları arasında üçüncülük mücadelesinden Franke takımı olurken, dördüncü sıra Leonare, pit stop'ta epey zaman kaybeden YKM-Big Chief beşinci olabildi. Stihl ise sıralama turlarında da elde ettiği birinciliği bu Yarışın birincisi olarak taçlandırdı.Yarışta;birinci Stihl, ikinci YKM Sport,üçüncü Franke olarak kupaya kavuştular.

İkinci gün Moda Deniz Kulübü Grand Prix:
Startın verilmesi ile yarışa başlayan 10 tekne ters dalgaların zorlamasına rağmen çıkıştan itibaren Stihl'in öncülüğünde devam etti. Yarışın en iddialı takımı YKM Big Chief teknesi Saruhan Tan- Josef Muhlbauer pilotları ile 4'üncü turda Marmara Denizine bakan şamandırayı dönerken ters dalgalarının etkisiyle yumuşak bir spin sonrası takla atarak sulara ters olarak gömüldü.Teknenin alt kaçış kapağini açarak zorlanmadan dışarı çıkan pilotlar bu şansızlığı bir kezs daha yaşadılar ve yarış dışı kaldılar.
Bu yarış YKM için şanssız bir yarış oldu.Kerim Zorlu- Cengiz Cennetoğlu pilotluğundaki YKM Sport Takımı da 11'inci turda yaptıkları pir stop'tan 5 saniiye breken çıkınca stop&co cezası aldılar, cezanın ardından stop&co için geldikleri ponton da teknelerinin şanzımanı kiltlenince yarıştan erken ayrıldılar. BJK takımı kontrollü bir yarış çıkararak ikinciliğe el koydular. Franke ise bu etapta da üçüncülüğünü korumayı bildi.

Dereceye girenlerin kupalarını; Moda Deniz Kulübü Başkanı Teoman Taşpınar, İstanbul İl Spor Müdürü Tamer Taşpınar, IOC Başkanı Uğur Işık, UM Komiseri Gary Manchester. IOC Baş.Yrd. Serdar Özer veAdnan Kuzu verdiler.



Yarış sonrası Kerem Zorlu ve Saruhan Tan
Yarışma ile ilgili olarak Stihl takımı pilotu Kerem Zorlu " Şampiyonanın her etabının zor geçecek. Tekneler ve motorlar aynı güçte iş pilotlara kalıyor. Ard arda 9'uncu kez birinci olmamızı diğer etaplarda da sürdürmek istiyoruz" dedi. Talihsizlikler yaşayan YKM takımından pilot Saruhan Tan ise" Moda parkuru çok zorlu bir parkur. Ters rüzgarlara açık bir konumda.Ters rüzgarları pilotlar olarak görüp kontrol edebiliyoruz fakat şamandıra açığından geçen yolcu vapurlarının, yelkenlilerin, boğazaa girip çıkan gemilerin dalgalarını kontrol etmemiz çok zor. Bu nedenle her an takla atabiliriz, bu kez şanşsız olan bizdik" açıklamasını yaparak Moda da yapılan yarışların zorlu olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21