TURİZMİN SESİ
Günümüzde birçok kurum çeşitlilik, kapsayıcılık ve hakkaniyeti besleyecek ifade alanlarını ve fırsatları geliştirmeye odaklanıyor. İş dünyasında Y ve Z kuşağının etkisi ve sayısı iyice artarken şirketler, tersine mentorluk programlarıyla yeni jenerasyonlara kulak verip onlarla bütünleşmek istiyor. Yöneticiler ve çalışanlar arasındaki kuşak farkının belirginleşmesi şirketlerin önündeki en büyük sorunların arasında yer alıyor. Bu sorunu anlayan ve çözüm arayışında olan şirketler, geleceğe daha sağlam adımlar atarak sürdürülebilirliğini artırıyor.
Global ve lokal birçok firma için özel tersine mentorluk çalışmaları yapan Evrim Kuran Danışmanlık, Yüce Auto ile “Off-Road” tersine mentorluk programına başladı. Programa genel müdür dahil 6 üst düzey yönetici mentee olarak gönüllü katılıyor. Mentorlar ise, şirket çalışanları arasından başvuran 1980 sonrası doğumlu gençlerden seçildi. Program kapsamında bir mentee ile iki genç mentor eşleştirildi.
Off-Road Tersine mentorluk programının ilk haftasında Evrim Kuran genç mentorlara eğitim verdi ve mentee’lere briefing yapıldı. Sonrasında mentor ve mentee’lerin birlikte katıldığı bir oturumla eşleştirmeler ve gruplar açıklandı.
Başlangıç buluşmasının ardından, 6 ay boyunca belirlenen başlıklarda genç mentor ve mentee’ler kendi grupları ile buluşmaya başlayacak. Seanslar birer saat sürerken, mentee ve mentorlar her ay düzenli olarak birer kez buluşacak ve daha önceden belirlenen başlıkları derinlemesine tartışacak. Mentor ve mentee’ler, ara dönem buluşmasında ve program sonunda Evrim Kuran ile tekrar bir araya gelecekler.
Araştırmaları ve yazdığı kitaplar ile kuşaklar arasında köprüler kuran Evrim Kuran Danışmanlık Kurucusu ve Kuşak Araştırmacısı Evrim Kuran, program ile ilgili şunları söyledi: “Tersine mentorluk programları, gelecekte büyüyerek var olmak isteyen şirketlere yol haritası olmakla kalmayıp, organizasyonların çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık boyutlarında yaş ayrımcılığının önlenmesine hizmet eden en uygun araçlardan biri. Günümüzde neredeyse 3 kuşağın bir arada çalıştığı şirketlerde bu konunun önemini daha çok anlıyoruz. Gençlere kulak vermek, onları anlamaya çalışmak ve çözümler üretmek organizasyonların sürdürülebilirliği için olmazsa olmaz. Gençlerin de kendilerinden önceki kuşakların deneyimlerinden yararlanarak kendilerini geliştirmeleri çok önemli. İşte uyguladığımız tersine mentorluk programlarıyla burada devreye girerek kuşakları birbirine yaklaştırıyoruz. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre hazırladığımız özel tersine mentorluk programlarıyla geleceklerine ışık tutuyor ve daha çeşitli ve herkesin kendine ifade alanı bulabileceği kapsayıcı bir iklim yaratıyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.