• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ÖDEME YAPMAYANA FOTOĞRAF YOK

ÖDEME YAPMAYANA FOTOĞRAF YOK
İnternet üzerinden izinsiz, telif hakkı ödeme yapmadan resim almanın imkansız olacak

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


BÜYÜLÜ ŞEHİR İSTANBUL BİR KONGREYE DAHA EV SAHIPLiĞi YAPTI 
Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen Kongrenin Cepic ( Centre Of The Picture Industry ) Resim Endüstri Merkezi Başkanı Christina Vaughan İstanbul'a hayranlığını bu sözcükle dile getirdi. Pek çok ödülleri olan Savaş Ay'ın CEPIC Fotoğraf Sergisi resmi açılışı yapıldı.

O sadece Türkiye'de değil dünyanın hemen hemen bütün Ülkelerinde tanınan, haberleri ve fotoğrafları prestijli dergi ve gazetelerde yayınlanan bir sanatcı gazeteci şeklinde tanımı yapıldı. Çok yakın gelecekte internet üzerinden izinsiz, telif hakkı ödeme yapmadan resim almanın imkansız olacağı, gereken resimlerin kullanılamıyacağı zorluklar karşısında sektörün gün geçtikce kendini büyütmesi kapsamında CEPIC her yıl değişik bir Ülke şehrinde kongre yapmaktadır.

Kongrede, Gelecekte medya, Asya'da Fırsat, Resimin İş için Fırsatları, Hızlı Hareketli Medya, Sosyal medya, Dağıtımın geleceği, İş adapte etmek, şeklindeki başlıklarla paneller, konferenslar düzenlendi
Asya ve Avrupa'nın uç noktası olarak tanımlanan, Türkiye'nin egzotizm ve eşsiz konumunu yansıtmak için, Japonya, Çin ve Hindistan'da ticari ve yaratıcı eğilimleri üzerinde duruldu. CEPIC resim dünyası olarak öğrenecek çok bilginin, liderliği doğru yönde yönlendirmek için daha fazla güç ihtiyacının, şeffaflık içinde, uluslararası resmi iş için eylem enerjisine ihtiyaç duyulan bir birlik. İç pazar dışında uluslararası iş yapmak için küresel çapta fırsatları, bilgi paylaşımı ortak kararlarla, yenilikleri takip etmektedir. Başkan yardımcısı, Klaus Plaumann “ CEPIC uzun ve zor bir inkübasyon işleminden sonra, 1993 yılında doğan, hala çok genç bir birlikdir. Temel fikir, 90'lı yılların başında bir resmi endüstride yaşanan değişimler için vizyoner olan, Alman resmi Acentaları Birliği (BVPA) Yönetim Kurulu üyesi Justus Göpel'den geldi.

Justus Göpel Ailesinden, Berlin'de büyük tarihsel resim arşivi AKG devraldı. Avrupa resim piyasasında Londra'da, Paris'te şubesi olan şirket kurmaya başladı. "Sesimiz Brüksel'de duyulmalıdır ve dostça temas ve benzer hedefleri olan diğer dernekler ile bilgi alışverişi sağlamak gerekir.” Diyerek temaslarını çalışmalarını devam ettirdi. Avrupa Resim Acentaları Koordinasyon temsilcileri CEPIC 1993 yılında kabul etti. Justus Göpel Avrupa Örgütü'nün ilk başkanı seçildi. Paul Brown ve Alfonso Guiterrez gibi üyelerde 1993 yılında başlayan Cepic gemisinde aktif rol aldılar.” Şeklinde Cepic geçmişini özetleyerek sonraki ve günümüzün gelişmeleri hakkında bilgiler verdi.

Başkan Christina Vaughan, “Japonya'da bazı meslektaşlarımız korkunç doğal afetlere karşı karşıya kaldığı günlerden sonra, Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika'da uzun bir kıştan sonra, büyülü, sıcak, güneşli günler şehri, İstanbul hepimiz için, 2011 Kongresi hoş bir soluklanma olacak.
Güzel yemekleri, derin tarih ve kültürü, çok dost canlısı halkı, inanılmaz mimarisi ile ev sahipliği yapan muhteşem Şehir İstanbul unutulmaz kongre olacak.Kongrede, NMC2 yeni olanaklar, Web 2.0 çağında kaldıraç Teknolojisi, durmadan buluşan, eski ve yeni ağ bir araya geliyor. Ağ için planlanan her zamankinden daha harika bir programla, öğrenme, paylaşma ve ticari kalkınma ve daha çok, bu yıl, tüm konularda canlı bir tartışma olacak. Sosyal program olmadan CEPIC olmayacağını biliyorum. Günlerin ve gecelerin dolu dolu olacağı eğlenceli Haliç Kongre Merkezi'nde resepsiyon, Esma Sultan'da geleneksel parti, Tarihi mekan, kültür sanat sihirli şehri İstanbul'un öncesi ve sonrası birkaç gün yılın en güzel zamanlardan biri olacak.” Dedi ve Katılımcı resim şirket sahiplerine resim stoklarına çok sayıda inanılmaz resimlerin eklenmesinin eşsiz fırsat olduğunu dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21