TURİZMİN SESİ
İSTANBUL -Dünyanın en yüksek çevre standartlarıyla çalıştığı onaylanan Novotel Kayseri EarthCheck kriterleri dahilinde,enerji , su tüketimi, atık yönetimi ve topluma karşı sorumluluk gibi önemli çevresel göstergelere yönelik kalite testini başarıyla geçmiştir. EarthCheck Programının en üst basamağı olan EarthCheck Sertifikası'nı alarak, çevreye olan bağlılığını gösteren tesisin sertifikasyon süreci , EarthCheck tarafından yetkilendirilmiş olan bağımsız denetmenler tarafından yapılan yerinde denetim veya dışarıdan değerlendirmeyi içermektedir. Novotel Kayseri, sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayarak, çevresel sürdürülebilirlik ilkelerine olan güçlü bağlılığını göstermiştir.
EarthCheck hakkında
EarthCheck Programı, seyahat ve turizm endüstrisine sürdürülebilirlik elde etmek için destek veren, dünya çapında bir değerlendirme, belgelendirme ve performans iyileştirme sistemidir. EarthCheck, gezegenimizin karşı karşıya olduğu iklim değişikliği, atık azaltma ve yenilenemez kaynak yönetimi de dahil olmak üzere önemli çevre sorunlarına, doğrudan yanıt veren bir belgelendirme sistemi sunmaktadır.
EarthCheck CEO'su Stewart Moore: "Novotel Kayseri'nin EarthCheck Sertifikalı , çevresel olarak sürdürülebilir turizme bağlılığını gösteren organizasyon statüsünü elde etmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Onlar, yaptıkları işin ve çalışanlarının, çeşitli girişimler yoluyla, çevre üzerindeki etkilerini azaltabileceklerini göstermişlerdir. Novotel Kayseri'nin Earthcheck Programına katılarak gösterdiği bağlılık ve program süresince elde ettiği başarı, diğer işletmeler içinde bir örnek teşkil etmektedir.diyor.
Novotel Kayseri, EarthCheck Sertifikası ile faaliyetlerinde çevresel ve sosyal sürdürülebilirliği gerçekleştirme hedefi çerçevesinde, aşağıdaki taahhütlerde bulunmaktadır; Çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik performansını ve uygulamalarını sürekli arttırmak, İlgili mevzuat ve diğer yönetmeliklere uymak, Otele yakın bölgelerde yaşayan kişileri istihdam ederek bölgesel ekonomiye katkıda bulunmak , Kuruluşun operasyonel faaliyetlerini olumsuz olarak etkilemeyecek yerel ürünlere ve hizmetlere öncelik tanımak, Enerji tüketimini aylık olarak takip ve analiz etmek,enerji tüketimini azaltacak tasarruflu ürünler kullanmak, Su tüketimini azaltacak ürünler kullanmak, Çevre yönetim sistemini uygulamak ve düzenli olarak güncellemek. Kaynağında kağıt, cam ve metal ayrımı yaparak atıkların geri dönüşümünü sağlamak, Tehlikeli atıkları (pil, toner, ampul, atık yağ) ayrıştırılarak tehlikeli atık bertaraf tesislerine ulaştırmak, Biyolojik olarak çözünebilir veya geri dönüşümden üretilmiş kağıt ürünler, temizlik ve hijyen ürünleri kullanmak, Resmi kurumlar ve çevre ile ilgili sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak, sürdürebilir gelişim uygulamaları konusunda ortak çalışmalar yürütmek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.