• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR?

MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR?
Koç Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘’ mutfak atölyesi, her salı 18.30 - 21.00 saatleri arasında yemek tutkunlarını bekliyor

 

TURİZMİN SESİ

Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde ünlü şefler tarafından verilecek dersler, değişik lezzetler denemek, yemek yapmak ve yemeğin inceliklerini öğrenmek isteyen herkese açık.Koç Üniversitesi’nin düzenlediği mutfak atölyesi Cool-Cook, 8 Ocak Salı günü 18.30 – 21.00 saatleri arasında Koç Üniversitesi Rumeli Feneri kampüsünde ilk kez kapılarını açıyor.Cool-Cook Mutfak Atölyesi kapsamında ünlü şefler Burcu Pinto ve Burçak Öngör verdiği eğitimlerle, yemek yapmak ve değişik lezzetler keşfetmekten hoşlanan herkese her salı 2.5 saat boyunca yemek yapmanın püf noktalarını öğretecek.
 
Dileyen herkesin katılabileceği Cool-Cook Mutfak Atölyesi, dünya mutfaklarından farklı lezzetler üretmeyi öğretiyor. Eğitimler boyunca Akdeniz, Balkanlar ve Osmanlı mutfağından etkilenmiş Türk mutfağı başta olmak üzere dünyanın değişik kültürlerine ait mutfaklardan örnek yemekler tanıtılacak.
Mutfak Atölyesi sırasında kullanılan tüm malzemelerle, önlük ve bıçaklar Cool-Cook tarafından temin edilecek.Katılımcılar kendilerine uygun tarih ve programı seçtikten sonra http://coolcook.ku.edu.tr/basvuru adresinden başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabiliyor.Yemek meraklıları daha detaylı bilgiyi http://coolcook.ku.edu.tr/ adresinden ya da 0212 338 37 37 no’lu telefondan bilgi edinebiliyor. 
 
Kurs Takvimi
Tarih: 8 Ocak 2013, Salı
TATLILAR
Esmer Şeker Şurubunda Mor Erik
Meyveli Crumble
Çikolata Soslu Armut
Elmalı Tarte Tatin
Vanilyalı Muffin
 
Tarih: 15 Ocak 2013, Salı
SONBAHAR MENÜSÜ
Balzamikli Pancar Salatası
Fırında Baharatlı Tavuk
Karnabahar & Adaçaylı Börek
Karamelize Armut
 
Tarih: 22 Ocak 2013, Salı
EGE MEZELERİ
Otlu Izgara Börek
Midye Salma
Peynirli Fırın Patlıcan
Pazı Kavurma
Biber Borani
 
Tarih: 29 Ocak 2013, Salı
İTALYAN MUTFAĞI
Patlıcan Melanzane
Balzamik & Fesleğenli Tavuk
Penne Arrabiata
Panna Cotta
 
Aşçılar Hakkında
Burcu Pinto: Dört sene İsviçre'de Cesar Ritz & International College of Hospitality Administration okulunda eğitim gördükten sonra İstanbul'un çeşitli 5 yıldızlı otellerinde deneyim kazandı. Daha sonra Nişantaşı'nda Cook Book yemek kursları merkezini açıp, dokuz sene bilgilerini yemek severlerle paylaştı. Aynı zamanda Cook Book Style Yemek Kitabının yazarı olan Burcu şimdi Atölye Cook Book'ta yemek eğitmenliğine devam ediyor.
 
Burçak Öngör : Cesar Ritz & University of Massachusetts okulunda eğitimini tamamlayıp İstanbul'un çeşitli 5 yıldızlı otellerinde çalıştı. Daha sonra ki yıllarda Garanti Bankası’nın ardından Buket Cookies & Cakes ve Pasta Lab'de deneyim kazandı. Atölye Cook Book'ta butik davetlere catering vermeye ve butik ürünler üretmeye devam ediyor.
Koç Üniversitesi hakkında
 
1993 yılında, en yetkin mezunları yetiştirmek, bilimin sınırlarını ilerletmek ve bu alanlarda Ülkemize, insanlığa ve Türkiye'ye hizmet etmek misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur. 22 lisans, 28 yüksek lisans ve 14 doktora programı bulunan Koç Üniversitesi'nde lisans programındaki öğrencilerin yüzde %60’tan fazlası burslu olarak eğitim görmektedir. Bu sayının içinde kısmi burslar mevcut olup %40 tam bursa eşdeğerdir. Sosyal Bilimler, Fen ve Mühendislik Bilimleri ile Sağlık Bilimleri yüksek lisans ve doktora programları ise %100'ü bursludur. Koç Üniversitesi'nde  4.812 öğrenci öğrenim görmektedir. Koç Üniversitenin lisans ve yüksek lisans programlarından toplam  7.120 (%74 lisans, %26 lisansüstü) mezunu bulunmaktadır. Koç Üniversitesi, dünya standartlarında geniş laboratuvar, bilgi işlem ve araştırma olanaklarıyla, öğretim üyesi başına düşen makale sayısında son 5 yıldır Türkiye'deki eğitim kurumlarının arasında en üst sıralarda yer almaktadır.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21