• BIST 10101.99
  • Altın 2983.369
  • Dolar 34.9608
  • Euro 36.7499
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

MUTFAKTA ALİ GÜLER VAR

MUTFAKTA ALİ GÜLER VAR
Mutfak ekipmanlarının sergilendiği fuara katılan Güler Osmanlı Mutfağı bir birinden farklı lezzetlerini sunarak Mutfaklar kadar mutfaklarda da yapılan yemeklerin ne kadar güzel olabileceğini gösterdi

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Mutfak ekipmanları fuarı geniş katılımla kurdele kesilmesiyle açıldı

Güler Osmanlı Mutfağı Fuardaki etkinliğine özel ürünleri olan
1 – Demirhindi Şerbeti ( 15. Yüzyıl )
Osmanlı Mutfağı'nın kaybolmaya yüz tutan 600 yıllık şerbet kültürünü Güler Osmanlı Mutfağı olarak yaşatıyoruz.

Demirhindi Şerbetini 365 gün sunan tek firma biziz diyebilirim.

15'şinci Yüzyılan beri Her derde deva Demirhindi Şerbeti; 41 çeşit baharatı ile Osmanlı Saraylarında ferahlık verici, serinletici, bağırsakları çok güzel çalıştıran ve enerji veren bir Şerbet olarak sunuluyordu.


2 - Padişah Tatlısı ( 13.Yüzyıl )
Güler Osmanlı Mutfağı'nın süprizli irmik helvası tadanların müptelası olduğu ünü Ülke sınırlarını taşmış özel bir lezzeti bu tatlı Güler Osmanlı Mutfağı'na aittir başka bir yerdede bulamazsınız.

Osmanlı Mutfağı'nda 13'cü Yüzyıldan beri 46 nın üzerinde Helva tarifi var bizde bunlardan birtanesini yapıyoruz ama arasına koymuş olduğumuz dörlü özel bir karışımla ( Sürpriz ) bambaşka bir lezzete bürünüyor.

3 - Dane-i Yeşil Pilavı ( 16.Yüzyıl )
16'cı Yüzyıl'da beri yapılan Yeşil rengi olan bir pilav çeşidi içinde Ispanak, , kişniş, nane, maydanoz, dereotu, şamfıstığı, tereyağı, soğan, ıspanak suyu, taze çekilmiş karabiberden oluşan özel pilavlardan birtanesi her kes çok beğendi.


4 – Dana Eti Yahnisi ( 18.Yüzyıl )
18'zinci Yüzyıldan beri yapılan İçinde Dananın Tranç tarafından yağları ve siniri temizlenmiş bir şekilde dana eti, defne yaprağı, patlıcan, srımsak, Hindistan cevizi, kekik, soğan ve unla terbiye edilerek hazırlanıyor.
Güler Osmanlı Mutfağı sunum sırasında izdihama yol açtı.


Öztiryakiler'in standında yer alan Güler Osmanlı Mutfağı, Padişah tatlısının helvasının hazırlanışı sırasında show yaptı.

Ali Güler'in helva kepçesini eline verdiği Dilek Öztiryaki helva karıştırırken kameralara poz verdiler.

2009 da 8 zincisi Düzenlenen Mutfak, Banyo ve ankastre cihaz Fuarı, tasarımcı Adnan Serbest'in imzaladığı Fuaye tasarımı gerçekleşti .


6-10 Mayıs tarihleri arasında 8. düzenlendi Focus Mutfak & Banyo 2009, yepyeni tasarım açılımıyla çağdaş ve farklı fuarcılık anlayışında yeni bir sayfa açtı.

Adnan Serbest, Sertaç Ersayın ve Umut Kart'ın danışmanlığında, yaratıcı disiplinleri mutfakta buluşturdu hedefleyen etkinlik, genç yetenekler ve özgün fikirlerin buluştuğu “Yalın, Zinde ve Taze” bir platform haline geldi.

Mutfak sektörünün önde gelen markalarının yer aldığı Focus Mutfak & Banyo 2009 'a uluslararası arenadan pek çok konuşmacı, sergiler ve workshop'lar eşlik etti Fuarcılıkta alışılagelmiş anlayışı değiştirmek hedefindeki Survey Fuarcılık bu yıl, Muder Mutfak ve Banyo Fuarı'nı “ortak aklın geliştirdiği, taze ve yeni fikirlerin kabul edildiği bir platform”a dönüştü.

Üniversitelerin endüstriyel tasarım ve iç mimarlık bölümlerinin gerçekleştirdiği sergilerin, mutfak kültürü ve tasarımın irdelendiği konferansların, yaratıcı fikirlerle bezenmiş enstalasyonların eşlik etti

Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği (MUDER) Yönetim Kurulu Başkan Halim Birsin'in “Milano Fuarı'ndan sonra konusuyla ilgili ülkemiz ve yakın coğrafyasının en büyük fuarı” sözleriyle önemine işaret ettiği Focus Mutfak & Banyo 2009, yepyeni tasarım açılımı sayesinde, mutfak sektörünü çağdaş ve özgün üretime, ziyaretçileri ise tasarımın bir kültürün gelişimi üzerindeki etkisini irdelemeye davet ediyor.

YALIN, ZİNDE ve TAZE
“Yemek kültürünün içindeki mutfağı ortaya çıkarmayı hedefliyoruz; mutfak fuarının içindeki yemeği değil… Bunun için ortak aklın kullanıldığı bir konsorsiyum oluşturduk.

Dilek Öztiryaki, Sırbistan Ahçılar derneği ve Sıbıstanda bulunan bayimiz ile Öztiryakiler sponsorluğunda mutfak festivali düzenleyaceğiz..

Böylelikle evin merkezi konumundaki mutfağın kültürün önemli mecraları olan tasarım ile iletişimi nasıl daharmanladığına dikkati çekmek, gastronominin yaratıcılığa yaptığı vurgunun altını çizmek ve genç zihinlerin tasarım mutfağında yerlerini almalarına önayak olmak istedik” diyen Adnan Serbest, tasarım ayrıcalığının farkında olmayan oluşumların yaşama şansı kalmadığını ifade ediyor.


Serbest'in aydınlık, yalınlık, ferahlık, zindelik, tazelik gibi “beyaz” rengi tanımlamakta kullanılan kavramlar üzerine temellendirdiği fuar, yeni yetenekler ve sıradışı fikirleri ön plana çıkaracak sükunet ve dinginliği sağlayabilmek üzere kurgulanıyor.


MUTFAK KÜLTÜRÜ MASAYA YATIYOR
Focus Mutfak & Banyo 2009, uluslararası tasarım, mutfak ve banyo platformunun en önemli isimlerini bir araya getiriyor. IDSA (Amerikan Endüstriyel Tasarımcılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ron Kemnitze, mimar/tasarımcı Harald SCHNUR, VdDK Mutfak Mobilyası Üreticileri Dernek Başkanı Dr. Lucas Heumann, FICCI Hindistan Sanayi ve Ticari Odalar Federasyonu Başkan Yardımcısı Balvinder Singh Sawhney, İtalya Mutfak Mobilya Üreticileri Derneği Başkanı Patrizia Copat gibi pek çok konuşmacının da yer alacağı konferanslar dizisinde mutfak, her açıdan ele alındı.


“Herkesin üretici olabildiği yegane platform olan mutfak”ın tarihsel gelişiminin, yaşam kültürü ile olan ilişkisinin, ev eşyaları, ankastre ürünler ve mutfak tasarımlarındaki yeniliklerin, tasarımların, tasarımcıların yaşam tarzlarımıza etkisinin her gün gerçekleşecek dört ayrı sunum ile tartışılacağını söyleyen Sertaç Ersayın, deneysel çalışmalar ve öğrenci projeleri sergileyecek birçok okul ile kurumun bu yeni projeye destek vermesinin çok önemli olduğunu belirtiyor.


20. yüzyıl mutfağının gelişiminden, mutfakta ergonomiye, geleceğin mutfağından, 2010 mutfak trendlerine pek çok konuyu gündemine alan fuarda İç Mimarlar Odası da iç mimaride banyo ve mutfak uygulamalarına dair bir sunuş gerçekleştirdi. Focus Mutfak & Banyo 2009 Fuarı'na Güler Osmanlı Mutfağı'da davet edilip Osmanlı Mutfağı'ndan lezzet şöleni sundu Demirhindi Şerbeti, Padişah Tatlısı, Dane-i Yeşil Pilav ve Dana Eti Yahnisini gelen misafirler ve katılımcılar uzun kuyruk oluşturdu Fuarda bu yıl en çok Güler Osmanlı Mutfağı'nın lezzetleri konuşuldu.


İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin düzenleyeceği Ege Mutfağı ve Vietnam Mutfağı konulu 2 ayrı atölye çalışmasının yanısıra, Türk Alman İç Mimarları Birliği'nin profesyonellere açık renk konulu bir workshop'u da eşlik etti.


Anadolu Üniversitesi, ODTÜ, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Beykent Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin aralarında bulunduğu mutfak konulu öğrenci sergilerini ağırladı Focus Mutfak & Banyo 2009'da, daha önce Almanya, İtalya gibi ülkelerde gerçekleştirilen tasarım buluşmalarında ülkemizi başarıyla temsil eden “Türk Erkeği Mutfakta 2020” ya da “Yemek ve Tasarım Atölyesi” gibi projelerin de sunumlarıda yapıldı.

Genç yeteneklerin ortaya çıkmasında büyük katkıda bulunan İMMİB sergisi de çok beğenildi.

Serkan Bozkurt mutfak fuarını gezen ziyaretçilere 3. kitabını Dilek Öztiryaki eşliğinde imzaladı.Öztiyakiler standında yoğunluk Serkan Bozkurt'un kitab satışlarına da yaradı Kitablar kısa sürede biterken mutfak kitabından alamayanlar için yayın evi adresi verildi .

GÜLER OSMANLI MUTFAĞI WEB SİTESİ

http://www.osmanlimutfagi.com/content/view/177/1/lang,tr/

GÜLER OSMANLI MUTFAĞI RESTORAN
Hasanpaşa Kurbağlıdere Cd. No:74
GSM : +90 541 641 73 55
Tel: +90 216 336 82 76 
KADIKOY - ISTANBUL - TURKIYE  
 +90 216 348 22 45 
 +90 216 345 25 22 

PASTANE
Hasanpaşa Kurbağlıdere Cd. No:113/C
KADIKOY - İSTANBUL - TÜRKİYE
T. +90 216 340 23 80
F. +90 216 345 25 22
[email protected] 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21