• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

MUSTAFA GÖKTAŞ’A ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ

MUSTAFA GÖKTAŞ’A ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı'na İngiltere Liverpool Üniversitesi öğrencileri Dayanışma Derneği tarafından 'Üstün hizmetler Başarı Beraatı' verildi
TURİZMİN SESİ
Göktaş Konferansta : “Daha çok çalışacağız ve yaşama sahip çıkacağız”Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş dün gittiği ve bugün Konferans verdiği İngiltere'de bulunan Liverpool Üniversitesi öğrencilerinin katılım yaptığı “Küresel kirlenme ve Ekolojik dengenin korunması” konulu konferans da,

“ Dünya kaynakları bilinçsiz ve hor kullanılıyor. Sürekli tüketiyoruz. Bunun sonucu acımasız bir kirlilik ortaya çıkıyor. Küresel kirlilik dediğiniz bu meselenin özünde yaşama sahip çıkmak var. Eğer yaşama sahip çıkarsak her şey kontrol altına alınır. Çünkü yaşam Doğanın kendisidir. Bu gün israfa varan tüketimle beraber bilinçsizce kullanım, tahrip etme, yıkıp yok etme, günü birlik çıkarlar için toprağı, havayı, suyu kirletme yüzünden geldiğimiz nokta ürkütücüdür. Çevrenin, doğanın doğal dengesini korumak, bitki örtüsünün sayısını arttırmak, dünyadaki tüm insanların milletlerin devletlerin el birliği yaparak sağlaması gereken çok ciddi iştir. Kyoto protokolünü anlamakta güçlük çekenlerle bu işi nasıl başaracağız diyenler çıkabilir. Elbirliği ile gönül birliği ile başaracağız. Bilgi ve becerimizi, imkânlarımız paylaşıp bölüşeceğiz. Birbirimize burun kıvırmayacağız. İnsanoğlu doğaya muhtaç... Doğasız ayakta kalmamız yaşamımıza sürdürmemiz mümkün değil. O zaman sahip çıkmak herkesin görevi” dedi.

Konferans 1 sat 40 dakika sürdü. Bitiminde Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş'a Liverpool Üniversitesi öğrencileri Dayanışma Derneğince katılımca konuklar önünde 'Üstün hizmetler Başarı Beraatı' verildi.

Konferanstan hemen sonra İngiltere'de çalışan ve o bölgede yerleşik soydaşlarımızla, AVRUPA DA ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA VE GELİŞTİRME CEMİYETİ (2010) DÖNEM BAŞKANI sıfatı ile bir araya gelen Göktaş, Soydaşlarımızca onuruna verilen yemekte,

“Sizinle bir arada olmaktan büyük şeref duyuyorum. Gözlerinizdeki sevgi ışığını, hizmet aşkını görüyorum. Yüreğinizdeki memleket ve millet sevgisini yüreğimde hissediyorum. Avrupa da, kilometrelerce uzakta anavatandaki kültürü, bilgi ve birikimi, hoşgörüyü, tevazuuyu buralarda beraber olduğunuz insanlara yaşatıyorsunuz. Sizinle ne kadar iftihar etsek azdır. Buralara çalışmak için geldiniz. Memleket hasreti çekerken, bu ulvi meziyetlerden kopmadan aslını unutmadan, dünya milletlerine, milletimizin aslını ve esasını aktarma görevini de, bilesiniz ki başarı ile idrak ediyorsunuz. Sizin çağdaş, uygar, insani meziyetleri en üst düzeyde buralarda sergilemeniz bulunduğunuz bölgelerdeki milletlerin ülkemize sevgisini, saygısını, ilgisini arttırmaktadır. Hayranlık uyarmaktadır. Bu bağlamda yaptığınız hizmet parayla pulla ölçülemez. Aranızda olmaktan gurur duyuyorum. Avrupa Birliği ülkelerine ait 27 ülkeden burada temsilci soydaşımız kardeşlerim var. Cemiyetin kurucusu olan Hayrettin Dağtekin beyefendi de burada. Ona huzurunuzda saygı ile eğiliyorum. Çünkü onun ektiğini bugün biçiyoruz. Cemiyet 27 AB ülkesinde var ve bugün ben sizle beraberim. Ne mutlu bana. Ne mutlu size… İyi ki varsınız. Bugün burada benim katılımımla AB ülkelerinde 15 yılını doldurmuş olan kardeşlerimize verilecek başarı belgelerini takdim ediyoruz. Hayırlara vesile olsun. Nice 15 yıllara, barış içinde huzur içinde varmak nasip olsun. Tüm dünyada Yüce Allah kötüyü ıslah etsin, iyinin sayısını arttırsın. Hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Yemeğe 27 AB ülkesinden katılım yapan çalışma hayatında 15 yılını doldurmuş olan 40 soydaşımız ile İngiltere Liverpool'da yaşayan 23 soydaşımız toplam 63 soydaşımız katıldı. Belgeler dağıtıldıktan sonra Göktaş Türkiye'den yanında getirdiği Türk Bayrağı ile beraber Hz. Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Nasrettin hoca, Yunus Emre, Karacaoğlan, Dadaloğlu ve Şeyh Edebali figürlerinin bulunduğu rölyefleri dağıttı.

Göktaş daha sonra kalabalık bir heyetle Havaalanından yurda uğurlanırken çok duygulu anlar yaşandı. AB ülkelerinde 15 yılını doldurmuş olan ve başarı belgesini Göktaş'tan alan Sedat İşleyen isimli soydaşımız boynuna sarılıp “Allah senin yolunu açık etsin. Buraya kadar gelip bizi duygulandırdın. Türklüğümüzle bir kez daha gururlanmamıza sebep oldun” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21