TURİZMİN SESİ
Model Birleşmiş Milletler Konferansı'na (MUN) ilk olarak 2009 yılında katılan İstanbul Erkek Lisesi, 6 -10 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenen konferansa ev sahipliği yapacak. İstanbul Erkek Lisesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü (İELMUNC) tarafından düzenlenen konferansın bu yılki teması Düşünce Özgürlüğü olacak. Yurtiçi ve yurtdışından lise ve üniversitelerde okuyan 200 öğrencinin katılması beklenen Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda oturumlar Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleşecek. Birleşmiş Milletler'in simülasyonu olarak nitelendirilen konferansta katılımcıların bir bölümü, seçtikleri ülkelerin delegeleri olarak dünya sorunlarına çözüm ararken, bir bölümü de sivil toplum kuruluşu üyesi ya da basın ekibi olarak gözlemci sıfatıyla oturumları izleyecekler. Öğrenciler bunları yaparken diplomatik tartışma yeteneklerini geliştirerek aynı zamanda konuşma rahatlığı kazanıyor, çeşitli ülkelerden onlarca insanla tanışarak sosyal çevrelerini uluslararası alanda geliştiriyorlar. İstanbul Erkek Lisesi'nin en büyük öğrenci kuruluşlarından biri olan İELMUNC 2008'de kurulmuş, konferanslara ilk katılımını 2009'da gerçekleşmiştir. İki sene içerisinde 41 kişilik bir ekip haline gelerek 46 ödül kazanılmıştır.
Katılımcılara ödül verilecek
Konferansta ayrıca seçkin bir komite tarafından katılımcıların bireysel performanslarına, bağlılık ve uyumlarına bakılarak yapılacak değerlendirmeler sonucunda çeşitli ödüller de verilecek. MUN(Model United Nations) ruhunu yakalayan en iyi öğrenciler, Saygıdeğer Mansiyon , 'En İyi Delege' veya 'Seçkin Delege' olmak üzere diplomatik ödüller kazanacaklar. Konferansa lise ve üniversite düzeyindeki öğrenciler 10 Ağustos 2012'ye kadar [email protected] adresinden başvurulabilecek.
Model Birleşmiş Milletler Konferansı Hakkında: Model Birleşmiş Milletler, lise ve üniversite seviyesinde dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin konferanslarına katılarak genel olarak İngilizce dilinde Birleşmiş Milletler'i canlandırdığı simülasyonların adıdır. Bu konferanslarda katılımcılar seçtikleri ülkenin çıkarlarını belli komitelerde tartışılan dünya sorunlarına çözümler ararken en iyi şekilde temsil etmeye çalışırlar; ya da bu konferanslara basın ekibi veya sivil toplum kuruluşu üyesi olarak katılarak oturumları gözlemlerler. Bunları yaparken hem diplomatik tartışma yeteneklerini geliştirirler, ülkeler ve güncel sorunlar hakkında önemli derecede bilgi sahibi olurlar, yabancı dillerini geliştirirler, konferansların düzenlendiği ülkelere giderek oraları tanırlar, konuşma rahatlığı kazanırlar, hem de birçok ülkeden onlarca yeni insanla tanışarak sosyal çevrelerini uluslararası alanda geliştirirler. Ayrıca gelecekteki üniversite veya iş başvurularında belli alanlarda büyük avantaj sahibi olur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.