• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

MİSAFİR KOLAY GELMİYOR

MİSAFİR KOLAY GELMİYOR
Manavgat Kızılağaç'ta bulunan Club Nena'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik yaptığı açıklamasında, iyi bir sezon geçirdiklerine dikkat çekerken, son yıllarda Avrupalı misafir sayısının azaldığına ve Rus ağırlıklı misafir sayısının ise arttığına dikka

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-MANAVGAT


Akçelik yaptığı açıklamada “ Club Nena aslında Avrupa ağırlıklı bir tesis. Yıllardır da % 70 oranında Avrupa ağırlıklı olarak gittik. Bu sene Avrupa pazarında % 50'lere düştük. Pazar değerlendirmesinde % 50 Avrupa ağırlıklı, % 40 Rus ve geri kalan bölümde iç Pazar olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Türk misafirlerimizi kendi ülkelerinde daha rahat hissettirebilmenin keyfini yaşıyoruz.!

İç turizmdeki canlanmayı da değerlendiren Club Nena'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik , “ Biz Club NENA'yı açtığımızda bölgede her şey dahil sitemini ilk getiren tesislerden birisi olduk. Bu bölgede yarım pansiyon ve tam pansiyon sitemi vardı. Hep bir söylenti vardı, Türkler Avrupalılara göre çok pahalı geliyor diye. Çünkü gerçektende Avrupalılara düşük fiyatlar veriliyordu. Biz fiyatlarımız ile bu mantığı kırdık. Bu düşünce ve felsefeyi kırdığınız zaman, iç pazara da çok ciddi bir ağırlık veriliyor. Çünkü misafirlerimizi kendi ülkelerinde daha rahat hissettirebilmenin keyfini yaşıyoruz. Biz Family Club'uz. Aile konseptiyiz. Her zaman Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türk misafirlerimizi tesisimizde konuk etmenin gururunu hem de bu hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Akçelik, “Bir misafiri kazanmak için ciddi bir yatırım ve ciddi bir emek var!”
Turizmdeki sıkıntılardan da bahseden Nevin Akçelik, “ Club Nena olarak, 1988-89 tahsisli bir alandayız. Club Nena'yı kurarken, felsefimiz en iyi hizmetti. Bu hizmetleri kendi imkanlarınız ile yapıyorsanız, kendi öz kaynaklarınız ile yapıyorsanız hiç de kolay olmadığını söylemek isterim. Bugünkü şartlar artık çok daha farklılaştı. Nedir? Artık isterseniz bir senede bile bir tesis kurabiliyorsunuz. Yaşadığımız şartlar çok zordu. Halen bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Milyarlarca lira vererek kendimize ait bir arıtma tesisi yaptık. Bölgemizdeki bütün oteller birleşerek halen bunu çözemiyoruz. Burada alt yapının çok iyi hazırlanmış olması gerekiyor. Turizmde son dönemlerde yaşanan alkol sıkıntısı ciddi anlamda bizleri üzüyor. Her şey kontrol altında…

Fakat çok ciddi ÖTV vergisi nedeniyle maalesef istenmeyen bir takım olaylar ile karşılaşıyoruz. Bu konuda ciddi anlamda vergiler var. Biz ülkemizi çok seviyoruz. Biz ülkemiz adına buradayız. Artık misafir kolay gelmiyor. Misafiri çok zor şartlarda getirtiyoruz. Düşünün, bütün bir kışımız yollarda geçiyor. Orada onların ayaklarına gidiyoruz. Kendimizi anlatıyoruz. Bir misafiri kazanmak için ciddi bir yatırım ve ciddi bir emek var. Bu misafirleri getirdiğimizde bütün şartlarımızın en iyisi olmasını gönülden istiyoruz. Ülkemize getirtebilip, kendi mekanlarımızda konaklatıp da, memnuniyetiyle beraber rahatlıkla geri gönderebiliyorsak da bunun ayrıca keyfini ve hazzını yaşıyoruz. Ülkemiz çok güzel. İstikrar ve başarı birçok şeyi getirebiliyor.”dedi.

“Eğitim, yıllardır felsefimizde var olan vazgeçilmezimiz”
Club Nena olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Club Nena Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik, “ Personelimizin her zaman eğitiminden yanayım. Bizde eğitim, yıllardır felsefimizde var olan vazgeçilmezimiz. Kendimde bir eğitimci olarak bunu her zaman desteklemişimdir. 1987 yılında bir meslek Lisesi yaptık ve birçok okulumuza gereken desteği veriyoruz. Benim burada baz aldığım en önemli yatırım “İnsana olan yatırım”dır. İnsana olan yatırımın size muazzam bir geri dönüşü var. İşte eğer misafir odaklı bir hizmet sektöründeyseniz, kaliteden de ödün vermiyorsanız, insana yapmış olduğunuz yatırımın bedelini zamanla kat kat alıyorsunuz. Çünkü bunun adına sevgi, bunun adına emek deniyor.

Onların gerçekten o güvenilirliliğini hissettirmenin de çok ciddi bir avantajını yaşıyorsunuz. Şöyle ki; departman müdürlerimizden başlayıp en alt kadroya kadar her bir bölüm, her bir departmanın ayrı bir eğitim dönemleri var. Hizmet sektörü bir otel açmakla olmuyor. Hizmet sektörü getir-götür anlamı ile de olmuyor. Hizmet sektörü o kadar bir bütün ki.. Örneğin çevresel faktörler önemli, acenteler ile birliktelik çok önemli ve en önemlisi de istikrar. Ne yaptığınızdan emin olmanız gerekiyor. Eğer hedefinize bir istikrar ve emin adımlarla ilerliyorsanız ve bu duruşunuz varsa başarıyı getiriyor size”diye konuştu.
Club Nena tanıtım Video Linki için http://www.dailymotion.com/video/xjk1xt_yyte-manavgat-kizilayac-ta-bulunan-club-nena_travel  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21