TURİZMİN SESİ
İnşaat sektörünün lideri Makyol ve Türk Marinacılığının öncüsü Setur Marinaları'nın ortak işletmesi ile hizmete giren KAŞ MARİNA, Deniztemiz Turmepa işbirliği ile gerçekleştirdiği deniz temizliği çalışmalarıyla denizlerdeki kirliliğin boyutunu gözler önüne serdi.Büyük açılışı öncesinde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarıyla diğer marinalara örnek olan KAŞ MARİNA'da Dünya Çevre Haftası'nda Kaş İlköğretim Okulları'nın çevre kolu öğrencileri ağırlanarak deniz temizliği hakkında eğitim verildi.
YATAK DA VAR, BATTANİYE DE
Türkiye'deki marinalarda daha önce gerçekleştirilmeyen deniz dibi temizliğiyle bir ilke imza atan KAŞ MARİNA'da Deniztemiz Turmepa işbirliği ile ortalama 12 metre derinlikte 2000 m2 deniz dibi alanı temizlendi. PF Marine Sualtı Teknolojisi dalgıçları tarafından yapılan temizlik çalışmalardan çıkarılan malzeler arasında boya kutuları, demir ve motor parçaları, plastik sandalyeler, kamyon lastikleri, teneke kutuları, hırka, yatak, battaniye, klozet, turbo motor, boru, halı, tabak, usturmaça, boya fırçası, plastik kap, radyo, gözlük, araba teybi bulunuyor.
ÖĞRENCİLERE ÇEVRE TEMİZLİĞİ ÖĞRETİLİYOR
Deniz dibi ve kıyı temizleme çalışmaları sonucunda çıkarılan çöpler KAŞ MARİNA'da toplandı ve çevre temizliği konusunda çocukları bilgilendirecek bir eğitim düzenledi. Turmepa işbirliğiyle deniz kirliliğine dikkat çekmek ve deniz temizliğinin önemi konusunda bilinç kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte İlköğretim okullarından gelen öğrenciler marinada ağırlandı. Öğrencilere denizden çıkarılan çöpler gösterilerek kirliliğin nedenleri ve alınabilecek önlemler anlatıldı.
HER YIL 1 MİLYONDAN FAZLA DENİZ KUŞU VE 10.000 DENİZ KAPLUMBAĞASI ÖLÜYOR
Denize saatte %50'si plastik olmak üzere 67 bin kg çöp atıldığı, bunun yılda tam 6 milyon ton ettiğini dile getiren Marina Müdürü Tuncay Özses, Deniz canlılarının plastiklere dolanarak havasızlıktan ölümüne yol açan deniz çöpleri, her yıl 1 milyondan fazla deniz kuşunu, 100 bin deniz memelisini ve 10 bin deniz kaplumbağasını öldürüyor. diye konuştu. Özses, 2002-2006 ICC (International Coastal Cleanup) raporlarına göre Akdeniz'deki kirlilik oranlarının % 52 sahilden denize sürüklenen çöpler, % 40 sigara izmaritleri, % 5 deniz kaynaklı atıklar, % 3 denize boşaltılan atıklar oluşturduğunu belirtti.
KAŞ MARİNA FARKI ÇEVRECİLİĞİ
Çevreye olan uyumu ve saygısıyla fark yaratacak Kaş Marina'da bulunan binalar, elektrik ve klima kullanımını en düşük seviyede tutacak şekilde tasarlandı. Binalar, tasarımları ve kullanılan malzemeleri sayesinde marinanın enerji tüketimini düşürürken, mimari sistemleriyle de kendi içlerinde iklimlendirme sağlıyor. Yılın altı ayında gün ışığını kesintisiz alan bir bölgede, bu sistemle çok ciddi bir enerji tasarrufu sağlanacak.
BÖLGENİN EN İDDİALI MARİNASI
472 yat kapasiteli KAŞ MARİNA'nın kara kısmında 160 tekne kapasiteli çekek alanı da bulunmaktadır. Marinada 7 adet yüzer iskele ve 1 adet de dalgakıranın yer almakla beraber süper ve mega yatlar da dahil olmak üzere her boyda teknenin yanaşması için elverişli su derinliği ve bağlanma imkanlarına sahip. KAŞ MARİNA Akdeniz'in prestijli ve güvenilir yat limanlarından biri olmakla kalmayacak aynı zamanda 3 bin metre karelik kapalı alanında marina hizmet binaları, yat kulübü, restoranlar, spor tesisleri, mağazalarla Kaş'ın sosyal cazibe alanı olmasına da katkı sunacak. Ayrıca, KAŞ MARİNA'da bulunan helipad sayesinde yatçılar teknelerine helikopter veya Setair'in deniz uçağıyla da kolayca gelebilme olanağına sahip olacaklar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.