• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

LSG SKY CHEFS LİDERLİĞİNİ KORUYOR

LSG SKY CHEFS LİDERLİĞİNİ KORUYOR
Uçak içi ürün ve hizmetlere yönelik talebin belirgin şekilde gerilemiş olmasına rağmen LSG Sky Chefs 2009 yılında rekabet alanındaki ve pazardaki konumunu sürdürmeyi başardı

TURİZMİN SESİ


Konsolide cironun yüzde 9.6 oranında azalarak 2.103 milyon Euro'ya gerilemiş olmasının en önemli nedenlerini havayolu şirketlerinin kapasite kısıtlamasına gitmiş olmaları, Premium segmentinden Economy sınıfına geçen yolcuların sayısındaki artış ve büyük müşteri SAS havayolunun kaybı oluşturdu. Ciro kaybına rağmen şirketin işletme kazancı bir önceki yıla kıyasla yüzde 2.9 oranında artarak 72 milyon Euro oldu. Bunda bir kerelik olumlu etkilerin yanı sıra şirketin uygulamakta olduğu maliyet kısıtlama programları ve iş akışı geliştirme girişimlerinde elde edilen başarı önemli rol oynadı.

LSG Lufthansa Service Holding AG yönetim kurulu başkanı Walter Gehl konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “2009 yılında yine üstesinden gelmeyi başardığımız ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldık. Ürünlerimize yönelik talebin dünya genelindeki 200 merkezimizin tümünde gerilediğine ilk kez bu yıl tanık olduk. Esnekliğin artırılmasına ve kalite ve müşteriye yönelik hizmetlere ağırlık verilmesine yönelik girişimlerimiz olumlu sonuç verdi.”

LSG Sky Chefs ılımlı genişleme stratejisi çerçevesinde Uganda, Nijerya ve Angola pazarlarına girmeyi başarmanın yanında Mısır ve Brezilya'daki konumunu daha da güçlendirdi. Şirket ayrıca ABD' de Oakfield Farms ve Kanada'da Norduyn gibi firmalarla ortaklıklar kurmak ve yenilikler ve çevre bilinci alanındaki girişimlerini yoğunlaştırmak suretiyle portföyünü geliştirdi.

LSG Sky Chefs 2010 yılında catering hizmetlerine yönelik talebin dünya genelinde gerileyeceğini tahmin etmekle beraber, bölgesel düzeyde farklı gelişmeler bekliyor. Bu nedenle şirket sürdürülebilir yapılar oluşturmaya ve karlı ciro artışı sağlamaya yönelik olarak hazırlamış olduğu iki yıllık rekabeti güçlendirme programını devam ettirmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra en büyük iki pazarı oluşturan Almanya ve ABD' de –şirketin rekabet gücünün ve pazardaki konumunun korunması açısından büyük önem taşıyacak olan – yeni iş sözleşmeleri için çalışmalar yürütüyor.

Walter Gehl konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: “Bu yıl da pazarda ciddi zorluklarla karşılaşacağımızı tahmin ediyor ve dolayısıyla talebin eski düzeyine ulaşamayacağını düşünüyoruz. Ürünlerimizin güvenilirliği, kalitesi ve yaratıcılığına dayalı olarak müşterilerimizle bağlarımızı güçlendirmeyi ve yeni siparişler almayı hedefliyoruz. Ayrıca gelişmekte olan Doğu Avrupa, Yakın Doğu ve Afrika pazarlarındaki olanakları da değerlendireceğiz.”

Lufthansa grubunun bir yankuruluşu olan LSG Sky Chefs uçak içi hizmet alanında dünyanın en büyük hizmet şirketidir. Havayolu catering hizmetleri, uçak içi servis ekipmanları ve bununla bağlantılı lojistik hizmetler ve kabin içi servislerin ve satışların yönetimi şirketin faaliyet alanları arasında yer almaktadır. Bunların yanısıra şirket uçak içi ikramlar için gerekli olan ürünlerin temini alanında da dünyada lider konumdadır. LSG Sky Chefs dünyanın 52 ülkesindeki 200 dolayındaki işletmeden 300'ü aşkın havayolu şirketine teslimat yapmakta ve yılda 405 milyon adet yemek üretmektedir. LSG Sky Chefs grubu bünyesindeki şirketler 2009 yılında 2.1 milyar Euro konsolide ciro hacmine ulaştılar.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21