• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

KOZAN, EMİTT 2010 TURİZM FUARINDA

KOZAN, EMİTT 2010 TURİZM FUARINDA
Medeniyetler Şehri Kozan, tarihi, kültürü, marka ve yöresel ürün çeşitliliği ile Emitt 2010 Seyahat ve Turizm Fuarında ilgi odağı olan stantlardan biri oldu

TURİZMİN SESİ


Ekin Fuarcılık tarafından düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) Türkiye'den 47 il ve 200 ilçe fuara katıldı. Dünyanın her bölgesinden 60 ülke fuarda yerini aldı. Ülkeler ziyaretçi çekebilmek için yarıştı.

İstanbul Beylikdüzü'ndeki Tüyap Kongre Merkezi'ndeki fuara Dünyanın ve Türkiye'nin birçok yerinden Turizm Şirketleri katıldı. Ortadoğu ve Arap Dünyasının da büyük ilgi gösterdiği fuarın sponsoru Mısır'la birlikte Lübnan, Tunus, Fas ve Filistin'de stantlarıyla renk kattı.

Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yaptığı Turizm Fuarına Adana'dan valiliğinin yanı sıra, Kozan Kaymakamlığı ve Belediyenin birlikte açmış olduğu stant fuar ziyaretçilerinin en çok uğrak yerlerinden biri olmakla birlikte Fuar boyunca Kaymakam İzzetin Sevgili ve Belediye Başkanı Kazım Özgan stant ziyaretçileriyle tek tek ilgilendiler.
Kozan Standı İstanbul Valisi Muammer Güler, Adana Valisi İlhan Atış başta olmak üzere birçok İl ve İlçenin Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Bürokratlar ve basın mensuplarının ziyaret ettiği gözlendi.

SEVGİLİ; “TANITIMIMIZIN EN İYİ ŞEKİLDE YAPILDIĞINA İNANIYORUM”
Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili; “İlçemizin tarihi ve turistik yerlerini sergilemek amacıyla ilçemizde yetişen ürünlerimizi ve markalarımızı açmış olduğumuz stantla sergilemekteyiz. Standımıza çok büyük bir ilginin olduğunu emniyetle müşahade ettim. Tanıtımımızın en iyi şekilde yapıldığına inanıyorum. Tanıtımın çok faydalar ve yararlar getireceğine inanıyorum. Fuara daha geniş bir katlımla katılmamız gerektiğine kanısındayım. Neticede önemli olan bölgemizi en iyi şekilde tanıtmak ve anlatmaktır” şeklinde konuştu.

ÖZGAN, “KOZAN'IMIZIN ROTASINI TURİZME ÇEVİRME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ. ”
Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan, “İkinci defa katıldığımız Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında hazırlamış olduğumuz standımızda tarihimizi, kültür mirasımızı, el sanatlarımızı, tarımımızı broşür ve geniş bir alana hitap eden görsel standımızla sergiledik. Bürokratlarımız ve basının yanı sıra vatandaşların yoğun ilgisinin oldu. Dünyadaki önemli işlemlerden biri tanıtım ve pazardır. Onun için ilçemizi kaymakamlığımız ile birlikte en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Bu tür etkinliklerle Kozan'ımızın rotasını turizme çevirme gayreti içerisindeyiz. Bu arada tarım ve sanayimizi de ihmal etmiyoruz. Bu değişim devam edecektir” dedi.Özgan, “Kozan'ı tarih ve kültürü ile marka kent yapma çalışmalarımız devam edecektir. Bize ürünleri ile katkı sağlayan üreticilerimize ve valilerimize bürokratlarımıza sanatçılarımıza ve basın mensuplarımıza ve Kozanlı hemşerilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

KOZAN ÇUKUROVA'NIN GURURU OLDU
Medeniyetler Şehri Kozan başlıklı stantta narenciyesini, kültürel ve tarihi değerlerini doğasını el sanatlarını, yöresel ürünleri; keçiboynuzu menengiç (Çıtımık), zeytinyağı, incir receli, turun receli, dut kurusu, erik kurusu, kızılçık kirazı kurusu, Andız Pekmezi, Pkmez, Kantron, Tarhana, Andız Pekmezi, İnciri Kurusu, ceviz ve ceviz içi, yöresel kilimini, markaları Anavarza ve Binboğa balını, tapan bıçağını, göçer sucuk ve Çemen, Nergiz, Doğan ve Özmen markalı lokumlarını, Sezen Kolonya, Güneydoğu Ayran ve Peynir, İrep ve Citrusline markalı Narenciyesini sergiledi.
Kozan'a vermiş oldukları önemi bir kez daha vurgulayarak, Kozan'ı adına yakışır bir biçimde tanıttı. Gazetecileri, turizmcileri standa çekmeye çalışan Kozan Belediyesi Fuar ekibi Kozan'ı tarihinde ikinci kez uluslararası katılımın yaşandığı bir fuarda tanıttı. Kozan Belediyesi İstanbul Tüyap Turizm Fuarında Kozan'ı gururla temsil etti. Kozan Belediyesi Beylikdüzü Tüyap Fuar merkezinden aldığı 27 metre kare alanda ilçemiz Kozan'ı kültürü, doğası ve lezzetleri ile temsil etti.


Kozan Standı Bürokratların İlgi Odağı Oldu
İstanbul Valisi Muammer Güler, Fuar alanını gezerken Kozan standına özel bir zaman ayırarak bütün ürünler hakkında bilgi aldı. Kozan'ın değerleri karşısında hayranlığını ifade etti. Anavarza Antik Kentini tanıdığını ifade eden Güler, Anavarza antik kentine hayranlık duyduğunu ifade etti, Adana Valisi İlhan Atış, İstanbul il kültür ve turizm müdürü Ahmet Emre Bilgili ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu, Yozgat Valisi, Karabük Valisi, Batman Valisi, Eski Milletvekili İbrahim Öztürk, Prof. Dr. Şemsettin Ateş, Ergidir, Niksar, Ayvalık gibi birçok İlçe kaymakamı, Akşehir, Beypazarı gibi birçok belediye başkanı, Adana Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Kozvak Başkanı Duru Çiftçi, Sanatçı Murat Gögebakan, İstanbul Büyüksehir Belediyesi Ankara Koordinatörü Cuma İş 'de standı ziyaret edenler arasındaydı.

Fuar boyunca Kozan'ın her iki bal markası Binboğa ve Anavarza, bal şerbeti ve bal ikramında bulundular.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21