• BIST 9886.82
  • Altın 2975.528
  • Dolar 35.0159
  • Euro 36.7713
  • İzmir 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • Ankara 1 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

“Kore’ye Müslümanlık Türklerle geldi.”

“Kore’ye Müslümanlık Türklerle geldi.”
“Kore’li backpackerlar Avrupa’ya gitmeden, muhakkak 2 gece İstanbul’da kalır.”
TURİZMİN SESİ

Kore Turizm Organizasyonu; Kore’nin incoming ve outgoing turizm hareketlerini resmi rakamlarla ve yüzdelerle ifade ederken, sadece ekonomik verileri ve Türkiye’de okuyucu kitlesinin de ilgisini çekeceği Soru cevap şeklinde Kore hakkında ilginç konular ve detaylı istatistiki bilgileri paylaşıyoruz
 
kore-turizm-organizasyonu;-2.jpg
 
“Çok yüksek bir oran! Yurtdışına çıkan Kore’lilerin nüfusa oranı %38. Pek çok ülkede bu oran %3-%5’ler seviyesinde…”
 
KORE ve TÜRKİYE ARASINDA TURİZM HAREKETLERİ
Türkiye’ye en çok turist gönderen Uzakdoğu ülkesi Kore 2014 yılında toplam 248.910 Kore’li turist Türkiye’yi ziyaret ederek, bulundukları coğrafyada Türki-ye’ye en fazla turist getiren ülke olmayı başardık.
 
kore-turizm-organizasyonu;-3.jpg
 
Türkiye’den Kore’ye gidenlerin 11 katı turist
Türkiye’den Kore’ye ziyarete giden Türk turist sayısı 22.382 iken, Kore’den Türkiye’ye giden 248.910 kişi ile 11 kat turist sirkülasyonu sağlanmış oldu.
 
Kore’li turist Türkiye’de en çok nerelere gidiyor?
İstanbul, Pamukkale, İzmir ve Kapadokya. Nüfusunun %25’i Hristiyan olan Kore’de, Türkiye’yi ziyaret ettiklerinde İzmir, Meryem Ana ve Efes, Kapadokya’daki tarihi kiliseleri gezmeyi tercih ediyorlar. Istanbul’da da Aya Sofya ve Sultanahmed popüler yerler. Dünyada en çok Outdoor spor kıyafetinin satıldığı ülke olan Kore’de halk doğaya ve doğa sporlarına tutkun. Bu nedenle Pamukkale ve Ka-padokya’daki doğaya hayran kalarak geziyorlar.
 
Avrupa’ya gidecekse muhakkak Türkiye’de kalırlar?
Özellikle genç nüfus backpacker’lar, Avrupa’ya en çok ziyaret eden Kore’li profillerinden biri. Backpackert’ların hemen hepsi, İstanbul’da 2 gece kalmadan, Avrupa’ya ayak basmıyor.
Onların dışında ağırlıklı olarak Türkiye gelenler çocuklu ailelerden oluşuyor, Kore’de aile kavramı çok önemli ve birlikte seyahat etmeyi tercih ediyorlar.
 
Kore’li turist en çok Türkiye’nin hangi özelliklerini seviyor?
Türkiye’nin en çok hem doğudan hem de batıdan özellikler almış yapısını beğeniyorlar. Özellikle İstanbul’u bu sebeple beğeniyorlar. Türk insanını çok sıcak ve kendilerine yakın buluyor Kore’liler. Türkçe’yi de kendi dillerine yakın buluyorlar. Aynı yerden, Ural Altay Dil ailesinden geliyorlar. Ko-re’liler Türk yemeklerini de hiç yadırgamıyorlar. Çok severek yiyorlar.
 
Türkiye’yi ziyaret eden Kore’li turistin her yıl artış oranı %17 - %33 arasında… 2012’de %6,1 bir artış olurken, 2015’te ilk defa %6 seviyelerinde bir azalma olmuş. Her yıl artan bir talep olduğunu 2016’da da %20 seviyelerinde bir artış beklendiğini ifade ederiz.
 
 
KORE ÜLKE TURİZMİ 
Dünyanın en güvenilir ülkesi seçildik, mutluyuz.
Avrupa’nın son yıllarda en popüler araştırma şirketlerinden biri olan, numbeo.com’un 2015 yılında yaptığı araştırma sonuçlarında Kore 14.15 suç endeksi ve 85.85 güvenlik endeksi ile 120 ülke ara-sında en güvenilir ülke seçildi. Dünyada güvenilir olarak adından sıkça söz ettiren İsveç, Norveç, İzlanda, Danimarka ve İsviçre gibi ülkelerden daha güvenli seçilmiş olduk.
 
Kore’ye ne zaman gitmeli?
Kore’de Türkiye’de olduğu gibi 4 mevsim hakim. Her mevsimin kendine göre güzellikleri olmakla beraber, Kore’nin en yüksek sezonu kiraz çiçeklerinin açtığı Mart-Nisan-Mayıs ayları ve Kore’nin romantizmini ruhunuzda hissedebileceğiniz en güzel dönem sonbaharın Eylül-Ekim-Kasım ayları.
 
Kore’ye ne kadar turist geliyor? Yıllık ortalama artış yüzdesi?
Kore’ye son 5 yıl içinde en fazla 2014 yılında turist geldi. Toplam 14,201,513 kişi. Her sene ortalama gelen turist sayısı %13 artış göstermekte. Sadece 2015’te azalma olmuş, sebebi MERS virüsünün Uzakdoğu’da kendini göstermesi. 
 
Kore’yi en fazla ziyaret eden 26.cı ülke Türkiye…
Türk seyahat severler, Kore’yi en çok ziyaret eden 26.cı milllet olurken, ilk 5 sırada sırasıyla, Çin, Japonya, A.B.D, Hong Kong ve Tayvan bulunuyor. Kore’ye gelen turist yoğunluğu diğer Uzakdoğu ülkelerinde olduğu gibi nispeten aynı coğrafyalarda konumlanmış ülkelerden…  
 
Kore’ye gelen ziyaretçi en çok ne yapıyor?
Sırasıyla; Alışveriş, Yeme-içme lezzet turları, doğal güzellikler ve tarihi yerlerin gezilmesi… Kore’ye gelen turistlerin büyük oranı %58,1 ile tatil amaçlı, bunu %19,9 ile iş için ziyaret edenler takip ediyor.
 
Kore’ye kadar gelmişken kaç gün kalmalı?
Dünyanın pek çok yerinden gelen turistlerin Kore’de konaklama ortalaması 6 gün.
 
Kore’ye gelmişken başka hangi ülkeleri görsek acaba?
Kore’ye seyahate gelen turist en çok %23,6 ile Japonya’yı da seyahat programı içine dahil ediyor. Kore ile birlikte en çok programa dahil edilip gezilen diğer ülke ise %18,5 ile Çin.
 
Kore’yi ziyaret eden turist ne kadar memnun kalıyor?
Ziyaretçilerin %94’ü memnunum veya çok memnunum diyor. %5,6’sı normal olarak değerlendirir-ken, sadece 1000 kişiden 3’ü memnun kalmıyor. Bu kadar düşük memnuniyetsizlik oranı olması bizleri de fazlasıyla mutlu ediyor. Memnuniyetin bu denli yüksek olmasında en önemli sebepler, ülkede turistin güvende hissetmesi, konaklama hizmet kalitesi, ülkeye giriş-çıkış gümrük işlemlerinin kolalığı ve toplu taşımanın modernliği… 
 
Kore’ye Müslümanlık Türklerle geldi.
Kore savaşı sırasında, Türklerin inançlarını yaşamaları neticesinde pek çok Kore’li etkilenmiş ve Müslümanlığa geçiş yapan kişiler olmuştur. Seul’deki müslüman mahallesindeki camide turistlere izlettirilen videoda Kore savaşı sırasında Türkler’den etkilen birçok Kore vatandaşının müslümanlığa geçişi aktarılmaktadır. 
 
 
KORE’Lİ TURİST NE YAPIYOR?
Yurtdışına tatile çıkan Kore’li sayısı nedir?
Her yıl ortalama %9-%10 oranlarında bir artış yaşanıyor, 2015’te ise %20,1’lik bir artış yakaladık. Toplam 19.310.430 Kore’li, 2015 yılında yurtdışına seyahate gitti.
 
Çok yüksek bir ortalama! Ülkenin %38’i yurtdışında seyahat ediyor.
2015’te yapılan son nüfus sayımında 51,395,000 nüfusa sahip Kore’de, 19.310.430 kişinin yurtdışına seyahat ettiği düşünüldüğünde Kore’lilerin %38’i yurtdışına gidiyor diyebiliyoruz.  En çok Çin, Japonya ve ABD gezilirken, Avrupa ülkeleri 14.cü sıradan itibaren ziyaret ediliyor. Genelde tercih yakın ülkeleri ziyaretten yana.
 
Kore’li bir turist ne kadar para harcar?
Kore’li turistin yıllık turizme harcadığı para ortalama kişi başı 1,200 USD seviyelerinde. 
 
TÜRKİYE’DE KORE DİZİLERİNE VE MÜZİKLERİNE HAYRANLIK VAR…
398 Türk katılımcıya sorduk; Kore Kültürünün hangi unsurları ilgi çekiyor?
%47,3  TV Drama ve Sinema 
%36,8  Geleneksel Kültür
%16,3  Kore Pop Müziği
 
Türkiye’den Kore’yi ziyaret eden, Kore dizisi tutkunu olan özel bir kitle var. Bu kitle Kore’yi ziyaret edip, nereleri geziyor? Bu kitleyi genelde genç kızlar oluşturuyor. Yaşları 16-24 arasında değişiyor. Aynı kişiler sadece Kore dizileri ile değil, bir o kadar da K-Pop denilen Kore Pop Müziği ile ilgileniyorlar. Genelde bu pop müzik sanatçılarının Kore’de konserlerinin olduğu dönemlere geti-riyorlar seyahatlerini ve konserlere gidiyorlar. Kore Dizilerinin çekildiği bazı mekanları ve setleri Kore turistik hale getirmiş durumda. Bu mekanları da ziyaret ediyor turistler ve bu mekanlarda sevdikleri dizi oyuncularının üç boyutlu posterleri yanında onların dizilerde giymiş oldukları kıyafetleri giyerek fotoğraf çektiriyorlar ve sevdikleri ünlüleri  anımsatan üzerlerinde onların isimleri olan, fotoğrafları, imzaları olan hediyelik eşyalar alarak ayrılıyorlar Kore’den.   
 
Hafızalarımızda yer alan pek çok Türk dizisi, Kore dizilerinden uyarlanmış. Bunlardan bazıları ve uyarlanan orijinal Kore dizileri isimleri ile…
Kiraz Mevsimi / A Gentleman’s Dignity
Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu / The man from Nowhere
Beni Affet / Tempatation of an Angel
Bir Aşk Hikayesi / I’m sorry I love you
Kocamın Ailesi / My husband got a family
Aşk Ekmek Hayaller / Bread, Love and Dreams
Günahkar / The Innocent Man
Güneşi Beklerken / Boys over flowers
Osmanlı Tokadı / Rooftop Prince
İlişki durumu : Karışık / Full House
Baba Candır / What’s happen to my family
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21