TURİZMİN SESİ
Organizasyonunu üstlendiği ulusal ve uluslararası kongreler ile kongre turizmine önemli katkılar sağlayan Burkon Turizm&Kongre, sektörde 15’inci yılını doldurmaya hazırlanırken kurulduğu günden bu yana 300’ün üzerinde kongre düzenleyerek, yaklaşık 120 bin katılımcıyı ağırladı. Burkon Genel Müdürü Hasan Eker, önümüzdeki yıl kesinleşen kongrelerle birlikte toplamda 8 bin katılımcıya daha hizmet vereceklerini belirtirken, ayrıca 800 kişinin katılımıyla gerçekleşecek Ulusal Patoloji Kongresi'ni de Bursa'ya kazandırdıklarının müjdesini verdi.
Turizm sektörünün yükselen trendi kongre turizmine sağladığı önemli katkılarla dikkat çeken Burkon Turizm ve Kongre, etik değerlerinden ödün vermeden sürdürdüğü hizmet kalitesi ile fark yaratıyor. Kongre turizminin ekonomik getirisiyle dünya turizminde gözde yatırımların başında yer aldığına işaret eden Burkon Genel Müdürü Hasan Eker, yapılan yeni yatırımlar ile uluslararası birçok kongre ve etkinliğin artık Türkiye'de gerçekleştiğini belirtti.
Eker, İstanbul başta olmak üzere, Antalya, Ankara, İzmir, Bursa ve Kuşadası’nın Kongre Turizmi için önemli bir üs haline geldiğinin altını çizerek, “2013 yılını 34.9 milyon ziyaretçi ve 32.3 milyar dolarlık turizm geliri ile kapatan Türkiye, artık kongre turizmi ile de sesini duyurmaktadır. Türkiye'nin kongre turizminden elde ettiği gelir ise geçtiğimiz yıl 2,5 milyar doları aştı” dedi. Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Birliği (ICCA) tarafından açıklanan son verilere göre İstanbul’ ilk 9’da olmasına rağmen, Türkiye’nin ülkeler kategorisinde ilk 20 içine giremediğini de hatırlatan Eker, yeni yatırımlarla birlikte, tanıtım ve imajın sağladığı katkıya daha fazla önem verilmesi halinde sektörün daha da ilerleyeceğine inancının tam olduğunu dile getirdi.
Burkon olarak 15 yılda 300’ün üzerinde kongre düzenleyerek, yaklaşık 120 bin katılımcıyı ağırladıklarını ve önümüzdeki yıl kesinleşen kongrelerle birlikte toplamda 8 bin katılımcıya daha hizmet vereceklerini belirten Hasan Eker, kongre turizminin yurt dışı tanıtıma ve ülke ekonomisine de büyük katkısı olduğuna dikkat çekti. Eker, “Özellikle ölü sezonda Uludağ’da kış kongreleri adı altında yapılan tıp kongrelerinin hem Uludağ’ın tanıtımına da hem de kent ekonomisine önemli etkileri olmuştur. Geçtiğimiz yıl Uludağ'da düzenlenen kongrelere 4 bin'e yakın katılım sağlandı. Bursa ekonomisine de bu sayede 8 milyon 120 bin TL katkıda bulunuldu” diye konuştu.
Eker, tarihi mirası, doğal güzellikleri ve turistik yapısıyla gözde olan şehirlerin değerlerinin kongre turizmi ile daha da öne çıktığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü, “Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de ilk kez yapılan Uluslararası WASOG-Bal Kongresi’nin kokteylini, Efes Antik Şehir içerisinde yer alan Celsus Kütüphanesi’nde gerçekleştirdik. Tarihi mirasımızı Türkiye’ye ilk defa gelen konuklara bundan daha iyi anlatamayız diye düşünüyorum. Yine Antalya’nın ölü sezonunda Kasım ayında 1000 kişinin katılımıyla 6. Ulusal Üreme Endokrinoloji Ve İnfertilite Kongresi’ni düzenliyoruz. 2019 yılında İstanbul’da gerçekleşecek Dünya Anatomi kongresinin de organizasyonunun Türkiye’ye kazandırılmasında da aktif rol oynadık.”
2015'te 800 kişinin katılımıyla gerçekleşecek Ulusal Patoloji Kongresi'ni de Bursa'ya kazandırdıkları müjdesini de veren Hasan Eker, "Kongre eşsiz bir atmosfere sahip Merinos Parkı içerisindeki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kongre dışında Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerinin de gezdirileceği sosyal programlar çerçevesinde kentimizin tanıtımı için önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.