• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

KOCADON, KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM

KOCADON, KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM
Bodrum Folklor Araştırma ve Turizm Derneği Kulübü üyeleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler
TURİZMİN SESİ
Geçtiğimiz günlerde Fransa'nın Nice şehrindeki “Carnaval De Nice 2011”e katılan ve büyük övgüler alan Bodrum Folklor Araştırma ve Turizm Derneği Kulübü üyeleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret ederek folklora verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

BOFAD Başkanı Mehmet Dirin, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; Yeni bir yönetim oluşturduk ama BOFAD'a emeği geçen, derneği bugünlere getiren büyüklerimizle, ustalarımızla yine omuz omuza çalışmaya devam ediyoruz. Bize Nice'de, Bodrum'u, Türkiye'yi temsil etme fırsatı verdiniz ve biz de bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Nice'de çok olumlu izler bıraktığımızı gururla ifade etmeliyim. Verdiğiniz destekten dolayı size teşekkür ediyoruz.

BOFAD Onursal Başkanı Akın Fetvacı ise konuşmasında derneğin esas amacının Bodrum folklorunu, kültürünü, geleneklerini gelecek nesillere aktarmak, çağlar boyu yaşatmak olduğunu söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, öncelikle yeni göreve gelen BOFAD Yönetim Kurulu Üyeleri'ni kutladı. Önceki BOFAD yönetimlerinin yaptığı çalışmaları, yeni ve genç yönetimin daha da derinleştireceğinden hiç kuşku duymadığını ekleyen Başkan Mehmet Kocadon, kültürüne, özüne sahip çıkamayan toplumların gelecekte yeri olmadığına inandığını da vurguladı. “Bir toplumu ayakta tutan en önemli güç, örf ve adetleridir.” diyen Başkan Kocadon, unutulmaya yüz tutmuş Bodrum folkloruna BOFAD'ın sahip çıktığını ve gelecek nesillere aktarılması için takdire değer çalışmalar yaptığını söyledi. Günümüz teknolojilerinin özellikle gençleri hedef alarak, onları toplumda yalnızlaştırdığına dikkat çeken Başkan Kocadon, Bodrum'un en büyük zenginliği olan Bodrum düğünlerinin bile bitme noktasına geldiğini, gençlerin bilgisayarlar karşısında vakit geçirerek mahalle arkadaşlıklarından koptuğunu da üzülerek izlediğini, ancak BOFAD'ın üstlendiği misyonu son derece etkili bir şekilde yerine getirerek, Bodrum folklorunu yeniden canlandırdığını, hatta Bodrum'a gelen bürokratların bile Bodrum oyunlarını öğrenmek istediklerine şahit olduğunu sözlerine ekledi.

BOFAD'ın çalışmalarının sonuna kadar arkasında olacağını da söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon sözlerini şöyle tamamladı; BOFAD olarak sizler aynı zamanda Bodrum'u yurtiçi ve yurtdışında temsil eden bir gurupsunuz. Bizim onurumuzsunuz, bizim dışarıya yansıyan yüzümüzsünüz. Nice'den gelen haberlere bakınca, orada bıraktığınız intiba onları büyülemiş, bu pek tabii ki bizim için, Bodrum halkı için çok olumlu ve güzel. Hepimiz gurur duyduk. Sonuçta hepiniz birer kahramansınız, bunu unutmayın. Son olarak yeni yönetime gelince, biz bir avuç insanlarız ve misyonumuzu yerine getirir, görevimizi diğerlerine bırakırız. Şimdi yol sizin, siz bu kültürü daha da derinleştireceksiniz. Ayrıca, Nice'de gördükleriniz, bizim ileride yapmayı planladığımız Bodrum Karnavalı için çok önemli. Orada edindiğiniz izlenimler, yarınlarda yapacağımız Bodrum Karnavalı'nın temel taşlarını oluşturacaktır. Hepinizi kutluyor, yürekten teşekkür ediyorum.

BOFAD Başkanı Mehmet Dirin, Başkan Yardımcısı Ali Keleş, Genel Sekreter Öner Karaçiçek, Sayman Erkan Öztunalı, üyeler Ender Kasal, Fahrettin Önder, Mehmet Tünay ile BOFAD Onursal Başkanı Akın Fetvacı ve Nice Kafile Başkanı Hasan Sinop, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a festivalin afişini hediye ettiler.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21