• BIST 9355.86
  • Altın 2837.382
  • Dolar 34.4229
  • Euro 36.2785
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Kilis’in Nobel Barış Ödülü Adaylığına 181 Belediyeden Destek

Kilis’in Nobel Barış Ödülü Adaylığına 181 Belediyeden Destek
Marmara Belediyeler Birliği, kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli mülteciyi misafir eden Kilis’in Nobel Barış Ödülü adaylığını 181 üye belediyesi ile birlikte destekliyor
TURİZMİN SESİ

İSTANBUL -  Meclis toplantısında yayınladığı kamuoyuna açık mektupta, zor zamanda insanların yardımına koşan Kilis halkının yanında olduğunu vurgulayarak Kilis’in Nobel Barış Ödülü adaylığını büyük bir inançla desteklediğini duyurdu.İç savaşın sürdüğü Suriye'ye en yakında noktada, barışa ev sahipliği yapan Kilis’i Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Nobel Komitesi'ne dilekçe yazarak, Nobel Barış Ödülü'nü on binlerce Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Kilis ilinin almasını önermişti. Marmara Bölgesi’nden 6’sı büyükşehir olmak üzere 181 belediyenin üye olduğu Marmara Belediyeler Birliği, 2 Nisan 2016 tarihli Meclis Toplantısında, Kilis’in Nobel Barış Ödülü adaylığını desteklediğini kamuoyuna açık bir mektupla duyurdu. Birlik Başkanı Recep Altepe imzalı mektupta, 93 bin 266 nüfusa sahip Kilis’in Suriye’den gelen 129 bin 162 kayıtlı savaş mağdurunu barındırmasının gelecek nesillere bir onur payesi olarak bırakılması için bir ödülle taçlandırılması son derece önemli olduğunun altı çizildi.

“Göç; yerinden yurdundan olmak, toprağından mahrum kalmak, yalnız düşmektir. İnsanlık tarihinin baş başa kaldığı en büyük kederlerden biri, göç ile gelen mağduriyettir. Ne yazık ki büyük insanlık tarihinde, derin acı hikâyeleriyle yoğurulan göçe, modern dönemde de çare bulunamamıştır. Aya ayak basan insanlık, bu trajediye insanın yüreğini soğutan bir çare bulamamıştır.Yüce milletimiz her zaman olduğu gibi diğer dünya milletleri arasındaki müstesna mevkiini, son yıllarda insanlığın baş başa kaldığı en büyük utançlardan biri olan ve yedi milyon insanın yerinden yurdundan edilmesine yol açan Suriye İç Savaşı başta gelmek üzere, mağdur göçmenlere kucağını açarak ispatlamış; farkını ve büyüklüğünü bir kez daha göstermiştir.
 
Milletimizin her bir ferdi yüce gönlüyle bu fedakârlığı yapmıştır ancak bazı şehirler var ki bu fedakârlığın zirvesine ulaşmıştır. Kilis, bu şehirlerin başında gelmektedir. 93 bin 266 nüfusa sahip Kilis, Suriye’den gelen 129 bin 162 kayıtlı savaş mağdurunu barındırmaktadır. Bu müstesna şehrin fedakârlığının hem takdir edilmesi hem de yüzyıllar sonra gelecek nesillere bir onur payesi olarak bırakılması için bir ödülle taçlandırılması son derece önemlidir.Milletimizin her bir ferdinin yüzyıllardan beri çaresiz kalmış insanlara açmış olduğu kucağıyla nice Nobel’leri aşan ödülleri hak ettiğini biliyoruz. Ancak yine de, gelecek nesillere bırakılacak bir miras ve fedakârlığın nişanesi olarak Kilis’in Nobel Barış Ödülünü almasının önemli olduğuna inanmaktayız.
 
Kendi nüfusundan daha fazla sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapmasına rağmen şimdiye kadar ciddi bir toplumsal sorun yaşanmamış olan Kilis’in ve Kilis halkının bu konudaki harikulade hoşgörü, tutum ve çabalarının takdir edilmesinin çok önemli olduğu malumlarınızdır. Marmara Belediyeler Birliği de, üyesi olmamasına rağmen, ülkemizin dünya milletleri nezdindeki saygınlığına önemli katkılar sağlayan bu fedakârlığa desteğini belirterek, zor zamanda insanların yardımına koşan, evini, ekmeğini, caddesini, sokağını, suyunu ve havasını paylaşan bu şehrin güzel insanlarının yanında olduğunu vurgulayarak Kilis’in Nobel Barış Ödülü adaylığını büyük bir inançla desteklemektedir.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21