• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

KEMAL DEDEMAN ÖDÜLLERİ VERİLDİ

KEMAL DEDEMAN ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması Ödül Töreni T. C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Katılımıyla Gerçekleşti

TURİZMİN SESİ


Dedeman Topluluğu'nun kurucusu Mehmet Kemal Dedeman'ın anısını yaşatmak ve ilkelerini yarınlara taşımak için her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması'nın bu sene 7'incisi düzenlendi.

Türkiye'deki madencilik ve turizm sektörlerinin gelişimine katkıda bulunmayı ve özgün, uygulanabilir fikirlerin yaratılmasını teşvik etmeyi amaçlayan yarışma sonucunda dereceye giren projelerin ödülleri sahiplerini buldu. Turizm dalında birinci olan projenin ödülü ise T. C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından takdim edildi. 11 Şubat Cuma akşamı Dedeman İstanbul'da gerçekleşen ödül törenine, yarışmacıların yanı sıra sektörün çok değerli isimleri de katıldılar.

Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması'nın 2010 yılı için Madencilik dalındaki konu başlığı “Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler”, Turizm dalındaki konu başlığı ise “Turizm Destinasyon Yönetimine Yönelik Araştırma ve Projeler” olarak belirlenmişti.

Törende konuşma yapan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, babasının 1961 yılında yazdığı mektuptan bazı bölümleri konuklar ile paylaşarak şunları söyledi: “Babam vatanına, milletine vazifeyi amaç edinmiş, hayatını bunun üzerine kurmuş ve evlatlarını da bu doğrultuda yetiştirmeyi arzulamıştır. Mehmet Kemal Dedeman çalışma hayatı boyunca, yeraltındaki cevherler kadar, yeryüzündeki cevherleri de çıkarmaya, topluma kazandırmaya çalıştı. Değerli büyüğümüz Mehmet Kemal Dedeman'ın takipçileri olan bizler de, bu proje yarışmasıyla değerli fikirlerin topluma sunulmasına katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz. Kurucusu olduğu Dedeman Topluluğu'nun ana faaliyet alanları olan 'turizm' ve 'madencilik' konularında düzenlenen proje yarışması bu yıl da meyvelerini verdi; birbirinden değerli projeler, sevgili babamızın hayatı boyunca peşinde olduğu 'değişime', 'gelişime' ve 'ilerlemeye' katkıda bulunmak için topluma sunuldu.”

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazire Dedeman Çağatay ise yarışmanın önemini; “Ülkemizde 'madencilik' ve 'turizm'in bugün çok önemli birer ana sektör olmasında büyük emeği bulunan Mehmet Kemal Dedeman'ın anısını en iyi şekilde yaşatmak ve ilkelerini yarınlara taşıyabilmek için düzenlediğimiz “Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması”nın yedinci ödül törenini düzenlerken, sekizinci yarışmayı da başlatmanın heyecanını taşıyoruz. Bu yıl, madencilik alanında “Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler” konusu, turizm alanında da “Turizm Destinasyon Yönetimine Yönelik Araştırma ve Projeler” konusu çerçevesinde eserler yarıştı. Dileğimiz ve umudumuz, “Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması”nın uzun yıllar boyunca hem madencilik ve turizm sektörlerine, hem de ülkemize kalıcı değer yaratabilmesidir.” sözleriyle dile getirdi.

Madencilik dalında ödül kazananlar
“Yeraltı Madenciliğinde Bilgisayar Kontrollü Ayarlı Hava Kapıları ile Hava Akımının Düzenlenmesi” projesiyle Araştırma Görevlisi Şahin Yuvka ve Prof. Dr. İ. Göktay Ediz birincilik ödülünü almaya hak kazandılar. “Sürdürülebilir Madencilik” projesiyle Doç. Dr. Gürcan Konak ve Araştırma Görevlisi Dr. Doğan Karakuş madencilik dalında ikincilik ödülünün sahibi oldular. Üçüncülük ödülünü ise Seçici Kurul'un kararıyla iki farklı proje paylaştı. “Türkiye Diatomit, Perlit ve Pomza Madenlerinin Kullanımını Yaygınlaştırmak Amacıyla Uygulamaya Yönelik Araştırma: Diatomit ve Perlit Katkılı Bimsblok Üretimi” projesiyle Kamuran Arı, Hamza Tanrıkulu ve Tefaruk Haktanır ekibi, üçüncülüğü “Huntit/Hidromanyezit Mineralinin Plastiklerde Ateş Önleyici Olarak Kullanılması ve Boyut Dağılımının Alev Geciktirici Etkisinin İncelenmesi” projesiyle Hüsnügül Yılmaz Atay ve Erdal Çelik ile paylaştı.

Turizm dalında ödül kazananlar
Turizm dalında birincilik ödülünü “Sağlık Turizminde Destinasyon Yönetimi: Adana Modeli” projesiyle Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz kazandı. İkincilik ödülünü “Kuzey Ege'de Bütünleşik Turizm Yönetimi” projesiyle Prof. Dr. Zekiye Yenen, Araştırma Görevlisi Dr. Tuba İnal Çekiç, Araştırma Görevlisi Dr. Bora Yerliyurt ve Yardımcı Doç. Dr. Elif Örnek Özden aldı. Üçüncülük ödülünün sahibi ise “Geleneksel-Modern Ulaşım Ağı Bütünlüğünde Zamana Yolculuk” projesiyle Dr. Mümtaz Peker oldu.
Bu yıl Mehmet Kemal Dedeman Özel Teşvik Ödülü, iki farklı projeye verildi. “Seferihisar İlçesi Turizm Destinasyon Yönetimi İçin Yeni Bir Turizm Vizyonu, Modeli ve Katalizör Önerisi” projesiyle Pınar Gökbayrak, Ali Eray, Burçin Yıldırım ve Deniz Erdem Mehmet Kemal Dedeman Özel Teşvik Ödülü'nü aldı. Bu özel ödülün diğer sahibi ise “Kültür Turizmi Odaklı Destinasyon Belirleme ve Yönetim Modeli: Kommagene – Nemrut Örneği” projesiyle Doç. Dr. Neriman Şahin Güçhan ve Yardımcı Doç. Dr. A. Güliz Bilgin Altınöz oldu.

Ödül töreninde birincilere 20 bin'er TL'lik ödülleri takdim edilirken, ikincilere 10 bin'er TL ve üçüncülere 5 bin'er TL'lik ödüller verildi.

“Madencilik” ve "Turizm" alanlarında 2011 yılının proje konuları da açıklandı. Madencilik dalında 2011 konusu “Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler” olarak belirlendi. Turizm alanında 2011 yılının yarışma konusu olarak ise “İnsan kaynakları, Eğitim ve İstihdam” olarak seçildi.

Madencilik Dalı Seçici Kurul Üyeleri:
Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu – Atılım Üniversitesi
Prof. Dr. Güven Önal – Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı
İsmet Kasapoğlu – Madencilik Sektörü Başkanlar Konseyi Birliği
Prof. Dr. Mahir Vardar – İstanbul Teknik Üniversitesi
Nazire Dedeman Çağatay – Dedeman Holding
Sabri Karahan – Dama Mühendislik
Prof. Dr. Üner İpekoğlu – Dokuz Eylül Üniversitesi

Turizm Dalı Seçici Kurul Üyeleri:
Yrd. Doç. Dr. Y. Aykut Pekcan – Bilkent Üniversitesi
Prof. Dr. Hasan Işın Dener – Çankaya Üniversitesi
Hülya Aslantaş – Universal Turizm Acenta
Kasım Zoto – Armada Otel
Nazire Dedeman Çağatay – Dedeman Holding
Dr. Oktay Varlıer – Martı G.Y.O.
Dr. Özen Dallı - Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21