• BIST 9877.59
  • Altın 3413.692
  • Dolar 36.2185
  • Euro 37.9221
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025

KAZIYLA 2 MİLYON DOLARLIK DEFİNE BULDU

KAZIYLA 2 MİLYON DOLARLIK DEFİNE BULDU
David Booth adlı kazı meraklısı aldığı metal dedektörle tam 2 milyon dolarlık mücevher buldu

TURİZMİN SESİ


İskoçyalı definecinin bulduğu mücevherlerin Demir Çağı'na ait olduğu bildirildi. MÖ 300'üncü yıllara ait olduğu tahmin edilen göz kamaştırıcı define, Edinburgh'daki İskoç Milli Müzesi'nde korunuyor.

Maceracı define arayıcısı konuyla ilgili: "Açıkçası Demir Çağı'na ait böylesi değerli bir hazine bulmayı beklemiyordum. Sadece arabamı park ettim ve aramaya başladım. Dedektörüm ötmeye başladı ve ben de kazmaya başladım. Çok da derine gitmeden ışıl ışıl parlayan mücevherleri gördüm. Biraz daha kazdım, gerisini buldum." dedi.

Bazı arkeologlar mücevherlerin savaş zamanında saklandığını tahmin ettiklerini söylerken, diğer bir grup da saklanmadığını adak olarak gömüldüğünü düşünüyor. Arkeologlar ayrıca mücevherlerin zamanında Roma istilasına karşı mücadele etmiş olan Keltlere ait olduğunu düşünüyor.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21