TURİZMİN SESİ
Bölgeye yatırım yapmayı düşünen Türk yatırımcılara vergi muafiyeti ve arsa tahsisinde kolaylık sağlayacak olan Kavala, Türkiye ile olan turizm ilişkisini hafta sonu tatili destinasyonu olmaktan öteye taşımak istiyor.
Yunanistan'ın Türkiye'ye yakınlığıyla bilinen Kavala ili, 7 bini Türk olmak üzere yılda 120 bin turist ağırlıyor. Gelirlerinin yüzde 40'ını turizmden elde eden Kavala, hem yıllık turist sayısını iki katına çıkarmak hem de Türkiye ile arasındaki turizm ilişkisini daha da geliştirmek için Türk yatırımcıları bekliyor. 10 yıldır düzenli olarak katıldığı EMITT Fuarı aracılığıyla bir turizm destinasyonu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi amaçlayan Kavala, şimdi de Türk yatırımcılara vergi muafiyeti ve arsa tahsisinde kolaylık sunmayı planlıyor.
Tanıtım çalışmalarına hız veren Kavala turistik, doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler de düzenliyor. Kavala Valisi Theodoros Kalliontzis, konu hakkındaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: Türkiye'nin uyguladığı yurtdışı çıkış vergisinin 15 TL'ye indirilmesiyle birlikte ilimize gelen Türk turist sayısında bir artış yaşandı. Turizmin, Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğu ve ticareti geliştirmenin en etkili yolu olduğuna inanıyoruz. Nasıl ki Yunanlılar Türkiye'yi ziyaret ediyorlarsa, Türklerin de buraya gelerek dedelerinin evlerini görmelerini istiyoruz.
Karayolu yenilendi, sıra vize kolaylığında!
Kavala'nın Türkiye için bir hafta sonu destinasyonu olduğunu ancak bunun ötesine geçmek istediklerini de belirten Kalliontzis, sözlerini şöyle sürdürdü: Kavala'da yeni otellerin yanı sıra ulaşım alanında İstanbul-Kavala karayolu da yenilendi. Çünkü Kavala, İstanbul'a yakın olduğu için uçak seferi yapılmıyor. Bunların yanı sıra, İstanbul'dan gelmek isteyenler için 45 günlük vize uygulaması için de Yunan Hükümeti'ne girişimlerde bulunuyoruz. Yeşil pasaporta vize uygulanmaması için de ayrıca girişimlerde bulunmayı planlıyoruz. Son olarak da iki ülke arasındaki yük taşımacılığını geliştirmek amacıyla Çanakkale'den feribot seferi düzenlenmesi için de görüşmelerde bulunuyoruz.
Kavala ve çevresinin 30 bin yatak kapasitesine sahip olduğuna, başta Taşoz Adası olmak üzere de turistik tesislerin kalitesinin yükseltildiğine de dikkat çeken Theodoros Kalliontzis, bu yılki fiyatların da geçen seneyle aynı olacağının altını çizdi. Taşoz Adası'nın yılda 350 bin turisti ağırladığını da sözlerine ekleyen Kalliontzis, Hedefimiz yıllık turist sayımızı iki katına çıkarmak. Çünkü turizm en önemli gelir kaynağımız. En önemli pazarlarımız ise İngiltere, İskandinav ülkeleri ve Almanya. Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Balkan ülkeleri; Sırbistan, Romanya, Bulgaristan'dan da turist alıyoruz. Türkiye'yi de bizim için önem taşıyan pazarlardan biri olarak görüyor ve aramızdaki turizm ilişkisini geliştirmek istiyoruz, dedi.
Kavala hakkında
İlk ismi Neopolis olan ve 15. yüz yılda kurulan Kavala, liman kenti olmanın yanı sıra tarihi bir kent özelliği de taşıyor. Nüfusu 70 bin olan ve Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın memleketi olarak da bilinen Kavala'da Osmanlı döneminden kalma birçok tarihi eser de bulunuyor. Müslümanların yaşadığı ancak Mübadele sırasında Türkiye'den birçok Rum'un yerleştiği Kavala, deniz-güneş-kum turizminin yanı sıra kültür, doğa, dalış, tekne ve inanç turizmi alternatifleri de sunuyor. Kavala'nın en çok bilinen bölgesi ise Taşoz Adası. 197 otel ve 22 bin yatağın bulunduğu Taşoz Adası'na Kavala'dan her gün feribot seferi yapılıyor. Deniz mahsulleri açısından zengin bir mutfağa sahip olan Kavala'nın en önemli yiyecekleri ise şarap, zeytinyağı ve bal.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.