• BIST 8671.29
  • Altın 3027.127
  • Dolar 34.347
  • Euro 37.4601
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Kastamonu Uğurlu Konakları’nın yeni binası Haziran’da hizmete girecek 

Kastamonu Uğurlu Konakları’nın yeni binası Haziran’da hizmete girecek 
Kastamonu turizminin elçiliğini üstlenen, Konağın Hanımefendisi Gülsen Kırbaş, kentin ilk kadın girişimcilerinden birisi olarak 15 yıldır konak işletmeciliği yapıyor

TURİZMİN SESİ


2004 yılında, Toprakçılar Konakları ilk işletmesi oldu. Ardından bir konağı satın alarak restore etmeyi isteyen Gülsen Kırbaş, 2005 yılında Uğurlu Konaklarını satın alarak restore etti ve tesisi 2009 tarihinde işletmeye açarak kent turizmine kazandırdı. Bir açık hava müzesi olan kentin, tarihi- kültürel hazineleri, doğası ve gastronomisiyle her geçen yıl daha fazla yerli ve yabancı misafiri ağırlayacağını anlatan Kastamonu Uğurlu Konakları Yönetim Kurulu Başkanı Gülsen Kırbaş, yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini kaydetti.

ugurlu-konaklari,toprakcilar-konagi,-kastamonu-ugurlu-konaklari-yonetim-kurulu-baskani-gulsen-kirbas,--(4).jpg

Tesisin 10.yılında yeni binanın hizmete gireceğini ifade eden Gülsen Kırbaş, şunları söyledi: “Konağımız, 25 oda ve 55 yatak olarak hizmet veriyordu. 2019 yılında, işletmemizi büyütüyoruz. Yeni hizmet binamızda ilave 12 oda ve 23 yatak kapasitesi mevcut. Yaklaşık 2 milyon TL’ye toplam yakın yatırım yapmaktayız. Bu yılın Haziran ayı itibariyle, aynı bahçe içindeki 3 binamızla birlikte 37 oda ve 78 yatak kapasitesine ulaşacağız. Bu yıl, Kastamonu Uğurlu Konaklarının 10. yılı ve büyümeyle yolumuza devam ediyoruz” dedi. 

ugurlu-konaklari,toprakcilar-konagi,-kastamonu-ugurlu-konaklari-yonetim-kurulu-baskani-gulsen-kirbas,-.jpg

Uzakdoğulu ve Avrupalı turistlerin ilgisi gözleniyor 
Yerli misafirlerin yanı sıra, son yıllarda Uzakdoğulu ve Avrupalı turistlerin ilgisini çektiklerini anlatan Gülsen Kırbaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Çok az bozulmuş tarihi kent dokusu, çok sayıda ve çok iyi durumda korunmuş tarihi eseri, yüzlerce özgün konağı, tarihi konaklarda konaklama imkanı, bozulmamış çok çeşitli doğal yapısı, yöresel ürünleri, el sanatları ve zengin yöresel gastronomik değerleri ile kentimiz, her geçen yıl yerli ve yabancı misafirlerimizden daha yoğun talep alıyor.

ugurlu-konaklari,toprakcilar-konagi,-kastamonu-ugurlu-konaklari-yonetim-kurulu-baskani-gulsen-kirbas,--003.jpg

Son dönemlerde Çin, Tayvan, Japonya, Almanya, Fransa ve İngiltere’den misafir alıyoruz. Amerika’dan az sayıda olsa da konuklarımız oluyor. Uzakdoğu ve Avrupa ülkelerinden, daha fazla turist almak için tanıtım ve pazarlama çalışmalarımızı artıracağız. Yerli misafirlerimiz, kültür ve doğa turizmi başta olmak üzere kentimizin özgün olan değerlerine ilgi göstermektedir. Son yıllarda hem il, hem de işletme olarak, gastronomi turizmini ön plana almaya başladık ve bu alanda hayli güçlendik. 2019 yılı, hem Kastamonu, hem de Uğurlu Konakları için gastronomi turizminde parlama yılı olacak. Bu alanda, projelerimiz mevcut” diye konuştu. 

ugurlu-konaklari,toprakcilar-konagi,-kastamonu-ugurlu-konaklari-yonetim-kurulu-baskani-gulsen-kirbas,--002.jpg

Kastamonu turizminde, 2019 sıçrama yılı olacak 
Kent turizmi açısından yılı değerlendiren Gülsen Kırbaş, şunları anlattı: “Kastamonu turizminin 2019’da, daha önceki yıllara göre sıçrama yapmasını bekliyoruz. Kent 2018’e göre daha donanımlı. Belediyemiz, yeni kentsel düzenlemeler, restorasyonlar yaptı, yeni konaklar açıldı ve yeni projeler de yolda. Özellikle eko-turizm alanında, bölgemizde yeni proje ve yatırımlar var, örneğin kanyonlarda cam ve ahşap teraslar gibi. Bunları yeteri kadar tanıtabilirsek, daha çok misafirimizi ağırlarız. Kente gelenler en çok kent merkezindeki kültür odaklarını (cami, medrese, külliye, müze, çarşı, kale), kent merkezine çok yakın mesafedeki UNESCO geçici miras listesindeki Kasaba köyü Mahmutbey Camisini ve her biri ayrı bir cazibeye sahip ilçeleri ziyaret ediyorlar. Pınarbaşı-Azdavay ilçelerinde kanyon, şelale ziyaretleri ve doğa sporları, Ilgaz’da kar ve kayak turizmi vb. gelenlerin ilgi alanlarına girmektedir” şeklinde konuştu. 


 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21