• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

KADIKÖY LIFE YAYINLANDI

KADIKÖY LIFE YAYINLANDI
Kadıköy Life Dergisi sayfalarında Anadolu yakası'ndançok özel haberler bulacaksınız

TURİZMİN SESİ


İstanbul'un çağdaş yüzünü anlatmaya aday projelerden biri olan yeni Çamlıca Kulesi'nin İstanbul'un yeni simgesi olacağı haberini kapak konusu yapan derginizde, yine birbirinden ilginç haberleri bulacaksınız.
İşte piyasaya çıkan Kadıköy Life Dergisi sayfalarındaki haberlerden bazıları:

Kadıköy Meydanı yayalaştırılıyor…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Meydanı'nı Kadıköy-Kartal Metrosu'nun işletmeye açılmasıyla birlikte yayalaştırıyor. Rıhtım Caddesi, Haldun Taner Tiyatrosu'ndan itibaren araç trafiğine kapatılacak ve Kadıköy İstasyonu'nun bulunduğu bölge, yayaların kullanımında olacak.

İstanbul'un silüetini bozan yapılara imar kısıtlaması...
Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul'un özgün silüetini oluşturan alanlar ile silüeti etkileyen çeperlerdeki görünümü kontrol altında tutmak amacıyla bütüncül bir silüet planı hazırlanmasını onayladı. Başkan Topbaş'ın açıkladığı çalışma doğrultusunda alınan meclis kararıyla, daha önce verilmiş imar izinleri de gözden geçirilebilecek.

Anadolu Yakası ilçelerinden deprem raporu…
İstanbul'un farklı partilere mensup 39 ilçesinin belediye başkanları, ilçelerindeki deprem gerçeğini mercek altına aldı. Anadolu Yakası'ndaki ilçe belediye başkanları, depremde bekledikleri hasarı ve kentsel dönüşüm için yapılması gerekenleri sıraladılar.

Selami Öztürk açıkladı: “Kadıköy'de 15 bin bina yenilenmeli...”
1999 Marmara Depremi'nde altı yakınını kaybeden, dolayısıyla deprem acısını en iyi hisseden isimlerden biri olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy'de kentsel yenilemenin bir an önce başlamasını isteyerek, en az 15 bin binanın yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.
İstanbul'un 'Kaçak İlçesi' Sultanbeyli, kökten dönüşecek…
İstanbul'un kaçak yapılaşmada en yoğun ilçelerinden Sultanbeyli için gözler açıldı, kulaklar dikkat kesilmeye başladı. 80'li yılların ikinci yarısındaki işgallerin ardından kaçak yapılaşmanın başladığı bölgede yapılan inceleme, inanılması güç bir sonuç ortaya çıkardı.
Boğaziçi Köprüsü yoruldu; “Denizaltı Yüzertüp” ile yedeklenmeli...
Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, toplam 250 bin araç/gün kapasitesi ile projelendirilen Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin yıllardır aşırı kapasite ile çalıştırılarak

550 bin araç/gün taşımakta olduğunu ve güvenlik sınırlarını hayli zorlamaya başladığına değindi.
Merdivenköy'deki Şahkulu Sultan Dergâhı restore ediliyor…
Edip Harabi, Neyzen Teyfik, M. Ali Hilmi Dedebaba gibi isimlerin yetiştiği, Merdivenköy'de sekiz dönüm arazi üzerinde kurulu yeşillikler içindeki bahçesinde; Cemevi, Aşevi, Kütüphane, Konferans Salonu, Dershaneler, Sağlık Evi, Konuk Evi ile binlerce kişiye hizmet vermekte Şahkulu Sultan Dergâhı restore ediliyor.

Kimisi yıllandıkça tatlanır: SERPİL BARLAS & UĞUR DİKMEN…
Arkadaşımız Özgür Uysal, Serpil Barlas & Uğur Dikmen ikilisinin hiçbir yerde göremeyeceğiniz söyleşisini, kabuklarına çekilme dönemleri henüz bitmişken, Kadıköy Life Dergisi adına sayfalarımıza taşıdı.
Meral Urcun'un gözünden Erenköy Kız Lisesi...

Cumhuriyet'in kuruluşundan önce eğitime başlayan ve hem Türkiye'de, hem de dünyada kendi alanlarında pek çoğu 'ilk' olan kadınları yetiştiren Erenköy Kız Lisesi, bu yıl 100. yılını kutladı. Okulun 1939 mezunu ve aynı zamanda Erenköy Kız Lisesini Bitirenler Derneği'nin 42 yıldır başkanlığını yapan Meral Urcun, okulun tarihini ve anılarını arkadaşımız Figen Sabırcan'a anlattı.

Uzmanından saç ekimi hakkındaki herşey...
Saç dökülmesi, birçok insanın en büyük sıkıntılarından biri. İster estetik kaygılar olsun, ister kariyer planları olsun, ister eş seçimi olsun, saçları dökülmüş insanların başvuracakları yolların başında saç ekimi geliyor. Arkadaşımız Utku Olgun, saç ekim koordinatörlüğü yapan Uzm. Dr. Ali Karahan ile saç ekimi hakkında merak edilenleri konuştu. Uzmanından saç ekimi hakkındaki herşeyi sayfalarımızda bulacaksınız.

Anadolu Yakası'nı yakından ilgilendiren pek çok haber…
Çoğunu ilk kez duyacağınız Anadolu Yakası'nı ilgilendiren pek çok haberin yanı sıra Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Enis Fosforoğlu, Dr. Sinan İbiş ve Yeşim Kalaycıoğlu'nun sadece Kadıköy Life okurları için kaleme aldıkları birbirinden ilginç konular; Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar haberlerinin de yer aldığı Kadıköy Life sayfalarında ayrıca, “Anadolu Yakası'nda nereye gidilir?.. Mekânlar, Cemiyet Haberleri, Nişan, Düğün ve Açılış Haberleri…” Hepsi Kadıköy Life sayfalarında…

Kadıköy Life'a ulaşabileceğiniz adresler:
Remzi Kitabevi Bütün Şubeleri, Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir arasındaki tüm gazete satış noktaları, Muhtarlıklar, Benzin İstasyonları, Kadıköy ve Bostancı İskeleleri, Seyhan Müzik Evi, Kadıköy Mephisto, Fima, CKM Kybele Kitabevi, Suadiye Gimtaş Market, Nezih Gurme Marketleri, Moda Eyfel Pastanesi, Moda Alp Kitabevi, Barker Gençlik Merkezleri…
www.anadoluyakasi.net & www.kadikoylife.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21