TURİZMİN SESİ
1993 yılında kurulan İznik Vakfı, Prof. Dr. Işıl Akbaygil başkanlığında İznik ve çevresinin kültür ve sanat değerini tanıtmak, geleneksel İznik Çini Sanatını eğitim ve öğretimle gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor.
300 yıldır üretilmeyen dünyaca ünlü İznik çinilerine yıllar sonra yeniden hayat veren İznik Vakfı, ürettiği çinilerle dünyanın dört bir tarafında İznik çinilerini yaşatıyor. İznik Vakfı tarafından Kanada Montreal'deki Botanik Bahçesi içinde yer alan sanat tarihinde Osmanlı ile özdeşleşmiş lale deseni, Tokyo gibi birçok şehirde daha hayat buluyor. İznik Vakfı, birbirinden özel İznik Çinisi örnekleriyle Avrupa Birliği programı kapsamında hazırlanan 'Dünya Seramik Yolu' projesine dahil oluyor. İznik Vakfı'nın ARGE Merkezi'nde İslam öncesi, İslam dönemi, Selçuklu, İran ve Orta Asya'da üretilen çini tasarımlarından oluşan çiniler üretiliyor. İznik çinisi alanında bilgi ve uygulama konusunda dünyada tek merkez olan İznik Vakfı, İznik'teki üretim merkezinde geleneksel çinilerle birlikte, modern mimaride kullanulan çağdaş çini tasarımlar da üretiyor. İznik Vakfı, daha dayanıklı çinilerin üretimini gerçekleştirmeye çalışıyor.
İznik Vakfı'nın imza attığı projeler arasında, Hermes, Four Seasons Boğaziçi Oteli hamamı, Ritz Calrton Oteli, Swiss Otel, Wagamama Restoran, Pizza Hut, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Türk Ekonomi Bankası Hollanda, Türk Ekonomi Bankası İzmir, Türkiye Odalar ve Bankalar Birliği Ankara Garanti Bankası İznik, Sabiha Gökçen Havalimanı, Bakırköy Adliye Sarayı, Türk Deniz Kuvvetleri, Sütlüce Kongre Merkezi, Berlin Büyükelçiliği, Has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Dubai Kardeş Şehirler Anıtı Zabeel Park/Dubai, Dostluk Anıtı Shibuya/ Tokyo, Japonya Türk Barış Anıtları Botanik Park Montreal/Kanada yer alıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.