• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

İTALYA’NIN TÜRK PAZARINA İLGİSİ ARTIYOR

İTALYA’NIN TÜRK PAZARINA İLGİSİ ARTIYOR
Türkiye’nin ikinci ticaret ortağı İtalya’nın Türk pazarına ilgisi artıyor

TURİZMİN SESİ


İki ülke arasındaki ticareti geliştirmek amacıyla dört kişilik İtalyan Ticaret Heyeti Türkiye ziyareti gerçekleştirdi.  Lombardia Bölgesi Ticaret, Turizm ve Hizmetler Bakanı Margherita Peroni’nin liderliğindeki heyet dünyanın en büyük fuar organizasyonları arasında yer alan Milano Fuarı’nın tanıtımını yapmak ve Türk yatırımcıları İtalya’ya çekmek için çeşitli temaslarda bulundu.Dünyanın en büyük on yedinci ekonomisi haline gelen ve uluslararası büyük bir oyuncu olma yolunda ilerleyen Türkiye, Avrupalı yatırımcıların da ilgisini çekmeye devam ediyor. Türkiye’nin ikinci ticaret ortağı ve en büyük beşinci yatırımcısı konumunda olan İtalya iki ülke arasındaki ticaretin artırılması amacıyla dört kişilik bir heyetle 19-21 Eylül tarihlerinde Türkiye ziyaretinde bulunuyor.

istanbul-ticaret-odasi,-tusiad,-tursab-,lombardia-bolgesi-ticaret,-turizm-ve-hizmetler-bakani-margherita-peroni1.jpg


Lombardia Bölgesi Ticaret, Turizm ve Hizmetler Bakanı Margherita Peroni’nin liderliğindeki heyet Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Turizm ve Kültür Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin ardından İstanbul Ticaret Odası, TÜSİAD, TÜRSAB gibi kurum yetkilileriyle de temaslarda bulundu.
İtalyan Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği organizasyon ile Milano Fuarı Başkanı Michele Perini ve Promos/Milano Ticaret Odası yetkilileri Alessia Occhipinti ve Francesco Zerella’dan oluşan heyet dünyanın en büyük fuar organizasyonları arasında yer alan Milano Fuarı’nın tanıtımını yaparak Türk firmalarıyla ticari işbirliğinin artırılması amacıyla görüşmeler yaptı.Dünya Fuar piyasasının en önemli aktörlerinden olan Milano Fuarı’nın Türk firmaları için de bir fırsat olması yönünde görüşmeler gerçekleştiren heyet her iki ülkenin girişimcilik sistemleri için karşılıklı avantajlar yaratması için güçlü işbirlikleri kurulması gerektiğini belirtti.

Türkiye giriş köprüsü
Lombardia Bölgesi Ticaret, Turizm ve Hizmetler Bakanı Margherita Peroni’nin Lombardia eyaletinin fuarcılık alanında sunduğu fırsatlar hakkında şu bilgileri verdi:
“Yılda gerçekleştirilen yaklaşık 70 etkinlik ile Lombardia fuar takvimi, özellikle İtalya’nın birinci düzeydeki fuar operatörü ve gerek etkinlik takvimi gerekse teşhir alanın müsaitliği açısından dünya fuar piyasasının en önemli aktörlerinden biri olan Milano Fuarı’nın mevcudiyeti sayesinde İtalya’daki uluslararası seviyede gerçekleşen bütün fuarcılık faaliyetinin üçte birinden çoğunu temsil ediyor.Ticari ilişkiler ve hâlihazırda mevcut bulunan karşılıklı kuvvetli girişimcilik işbirlikleri, Lombardiya’lı kuruluşların Türkiye piyasasına ve Türkiye’nin doğu Akdeniz, orta doğu ve Asya pazarlarına bir giriş köprüsü olarak da sunduğu fırsatların farkında. Bu doğrultuda, hâlihazırda çok olumlu olan ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinin, her iki ülkenin girişimcilik sistemleri için karşılıklı bir avantaj sunduğunu düşünüyoruz.”Ankara Büyükelçiliği’nde yaptıkları görüşmelerde vize konusunu da konuştuklarını belirten Peroni, “Türkiye’den vize almanın zorluklarının farkındayız. Schengen üyesi olarak vizeyi kaldırmamız söz konusu olamıyor ama prosedürleri hafifletmeye çalışıyoruz. Vize başvuruları daha çabuk sonuçlanıyor. Hem seyahat hem de iş amaçlı İtalya ziyaretlerinde Türk vatandaşlarına kolaylık sağlamak turizm ve sanayi ilişkilerimizin gelişmesi açısından önem taşıyor” dedi.

Ticaret hacmi 5 milyar euro’yu aştı
Türkiye ile İtalya arasında gerçekleşen ticaret rakamlarında son yıllarda önemli bir artış yaşanmaktadır. 2012 yılının ilk altı ayında İtalya’nın Türkiye’ye ihracatlarının tamamı, 2011 yılına nispetle % 6,7 oranında bir artış kaydederek 5 milyar Euro’yu aşmıştır. İtalya ile Türkiye arasındaki toplam alışverişlerin %97,5’ini manifatura ürünlerinin ticareti temsil etmektedir. 2011 yılına göre, İtalya ile Türkiye arasındaki sanat, spor ve eğlence faaliyetleri çerçevesinde kullanılan ürünlerin, gerek ithalatı gerekse ihracatı, bir artış trendi göstermektedir. İtalya için önemli bir yatırım ve ticaret ortağı olan Türkiye’de 2011 yılı itibariyle yatırım yapan 896 İtalyan firmasının yaklaşık yatırım değeri 5 milyar dolar değerinde. İtalya’da ise yaklaşık olarak 50 Türk firması faaliyet gösteriyor.

 “Made in” Lombardia
Lombardia eyaleti, Türkiye ile milli alışverişlerin yaklaşık dörtte birini gerçekleştirmektedir. Lombardia eyaleti, bir önceki yıla nispetle % 5,5 oranında bir artış kaydederek, 2012 yılının ikinci üç aylık döneminde toplam bir milyar Euro’yu aşan ihracat gerçekleştirmiştir. Lombardia ile Türkiye arasındaki alışverişleri, özellikle manifatura ürünleri temsil etmektedir. 2011 yılından 2012 yılına kadarki dönemde her iki yılın ilk altı aylık dönemi karşılaştırıldığında, Lombardia eyaletinin tarım, balıkçılık ve orman ürünleri ihracatı yüzde 167 artarken, atık geri kazanım ve işleme ürünlerinin ihracatı  yüzde 58 bir düşüş trendi göstermektedir. Lombardia eyaletinin sanat, spor ve eğlence faaliyetleri çerçevesinde kapsanan ürün ithalatı yüzde 3791 artış kaydederken, bilgi ve iletişim hizmetleri faaliyetleri bünyesine giren ürünler ise yüzde 59 bir düşüş trendi göstermektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21