• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

İstanbul’da Gezilebilecek Tarihi Yerler

İstanbul’da Gezilebilecek Tarihi Yerler
İstanbul, binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasıyla büyüleyici bir şehir olarak karşımıza çıkar

TURİZMİN SESİ


Doğu ile Batı'nın kesiştiği bu eşsiz şehir, İmparatorluklar ve medeniyetlerin izlerini taşıyan yapıları ve güzellikleriyle ziyaretçilerini etkilemeyi başarır. İstanbul'da gezmek isteyenler için sayısız tarihi ve kültürel alan bulunmaktadır.

Ayrıca İstanbul’un tarihi dokusunu kaldığınız otelde de hissetmek için Meroddi Hotel’de hemen rezervasyon yaptırıp, tarih kokan bir tatili tam anlamıyla yaşayabilirsiniz!

İşte siz değerli gezginler için, bu büyülü şehrin en önemli tarihi mekanlarını keşfedebileceğiniz bir rehber. Bu rehberde yer alan mekanlar, İstanbul'un kalbindeki tarihin ve kültürün derinliklerine dalmak isteyen ziyaretçilere unutulmaz anılar yaşatacaktır.

Ayasofya Müzesi

İstanbul'un tarihi yarımadasında yer alan Ayasofya, 537 yılında Bizans İmparatoru Justinianus tarafından inşa edilmiştir. Başlangıçta Ortodoks kilisesi olarak kullanılan yapı, daha sonra camiiye çevrilmiş ve günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Ayasofya'nın dev kubbesi ve mozaikleri, dünya çapında ün kazanmıştır.

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'da, 15. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar imparatorların resmi konutu olarak kullanılmıştır. İçinde Harem, padişahların özel yaşam alanını barındıran bu büyülü saray, günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Topkapı Sarayı'nda Osmanlı dönemine ait eşsiz el yazmaları, kıyafetler ve kutsal emanetler görülebilir.

Kapalıçarşı

İstanbul'un kalbinde yer alan Kapalıçarşı, 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa edilmiştir. Yaklaşık 4.000 dükkanın yer aldığı bu büyük çarşı, dünyanın en eski ve en büyük kapalı çarşılarından biridir. Kapalıçarşı'da halı, kıyafet, takı ve baharat gibi pek çok ürün bulunmaktadır.

Sultanahmet Camii

Sultanahmet Camii, 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilmiştir. Mavi İznik çinileriyle süslenen bu muhteşem yapı, halk arasında "Mavi Camii" olarak da bilinir. Caminin içinde yer alan vitraylı pencereler ve dev kubbeleri, ziyaretçileri büyülemektedir.

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı, 6. yüzyılda Bizans İmparatoru Justinianus tarafından inşa edilmiştir. Yapı, suyun altında kalmış sütunlar ve gizemli atmosferi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Sarnıcın içinde yer alan Medusa başı sütunları, özellikle ilgi çekicidir.

Galata Kulesi

İstanbul'un tarihi Beyoğlu semtinde yer alan Galata Kulesi, 14. yüzyılda Cenevizliler tarafından inşa edilmiştir. 66,9 metre yüksekliğinde olan bu kule, şehrin panoramik manzarasını izlemek isteyen ziyaretçilere harika bir seyir noktası sunmaktadır. Galata Kulesi, tarihi ve eşsiz mimarisi ile şehrin simge yapılarından biridir. Galata bölgesinde bulunan oteller için Galata otelleri linkine tıklayın!

Dolmabahçe Sarayı

yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde inşa edilen Dolmabahçe Sarayı, Boğaziçi kıyısında yer alır. Barok, Rokoko ve Neoklasik mimari özellikler taşıyan bu muhteşem yapı, Osmanlı'nın son padişahları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün konutu olarak kullanılmıştır. Dolmabahçe Sarayı, günümüzde müze ve özel etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Kariye Müzesi (Chora Kilisesi)

Kariye Müzesi, İstanbul'un Edirnekapı semtinde yer alan ve Bizans dönemine ait bir yapıdır. Başlangıçta kilise olarak inşa edilen Kariye, daha sonra camiiye dönüştürülmüş ve günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Kariye Müzesi'nin en büyük özellikleri arasında, içerisinde bulunan muhteşem mozaik ve freskler yer alır.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri

İstanbul Arkeoloji Müzeleri, 19. yüzyılda Osman Hamdi Bey tarafından kurulmuştur. İstanbul Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere üç müzeden oluşan bu kompleks, dünya çapında önemli eserlerin sergilendiği bir kültür ve sanat merkezidir.

Rumeli Hisarı

İstanbul Boğazı'nın Avrupa yakasında yer alan Rumeli Hisarı, Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce inşa edilmiştir. Hisarın amacı, İstanbul'u kuşatan Osmanlı ordusuna destek sağlamak ve Boğaz'ın kontrolünü sağlamaktı. Günümüzde tarihi bir yapı olarak korunan Rumeli Hisarı, etkileyici mimarisi ve Boğaz manzarası ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaktadır.

İstanbul, binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasıyla büyüleyici bir şehir olarak karşımıza çıkar. Doğu ile Batı'nın kesiştiği bu eşsiz şehir, İmparatorluklar ve medeniyetlerin izlerini taşıyan yapıları ve güzellikleriyle ziyaretçilerini etkilemeyi başarır. İstanbul'da gezmek isteyenler için sayısız tarihi ve kültürel alan bulunmaktadır. İşte siz değerli gezginler için, bu büyülü şehrin en önemli tarihi mekanlarını keşfedebileceğiniz bir rehber. Bu rehberde yer alan mekanlar, İstanbul'un kalbindeki tarihin ve kültürün derinliklerine dalmak isteyen ziyaretçilere unutulmaz anılar yaşatacaktır.

Top of Form

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21