• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

İSTANBUL DERGİYE KAPAK OLDU

İSTANBUL DERGİYE KAPAK OLDU
2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un İngiliz gezi dergisi Business Traveller`in son sayısına kapak konusu olduğu bildirildi

TURİZMİN SESİ


İngiliz Seyahat Dergisi Business Traveller'ın Kapak Konusu,
2010 yılının Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Business Traveller: Avrupa Kültür Başkenti için “Tatlı Zamanlar”2010 Avrupa Kültür Başkenti unvanını taşıyan İstanbul, Business Traveller Dergisi'nin Temmuz-Ağustos sayısının kapak konusu oldu.İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın yurtdışı tanıtımında yaptığı çalışmalar neticesinde, yabancı basında sıkça yer bulan İstanbul, bu kez dünya çapında yayınlanan İngiliz seyahat dergisi Business Traveller'da geniş yer buldu.

İngiltere'nin prestijli dergilerinden 54.000 tirajlı Business Traveller dergisi Temmuz Ağustos sayısında, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti unvanını taşıyan İstanbul'u “Delights of Istanbul” başlığıyla Avrupa'ya tanıtıyor. Derginin son sayısında kapak konusu olan ve 4 tam sayfa içerikle geniş yer bulan İstanbul, tarihi ve kültürel güzelliklerinden, modern yapısına kadar çok çeşitli ve farklı yüzü ile okuyucunun karşısına çıkıyor.
İstanbul 2010'un tanıtımının gerçekleştirildiği dergide; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı kapsamında yer alan projeler ile ilgili detaylar sunularak, İstanbul'un önemli bir kültür turizmi destinasyonu olduğu vurgulanıyor. İstanbul'daki kültürel ve sanatsal aktiviteler ön plana çıkarılarak, İstanbul'un eşsiz kültürel mirası ve yaratıcı kültür kapasitesi ile ilgili bilgiler veriliyor.


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri için Avrupalılara açık davet2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti unvanını taşıyan İstanbul'un, Temmuz - Aralık etkinlik ajandası, Business Traveller dergisinde yer alıyor. Ağustos ayı içerisinde sergilenmeye başlayacak “Kontrastlar Şehri İstanbul” sergisi anons edilirken, “İstanbul Mimarisi'nin Müziği”, “Gelecekten Masallar” ses enstelasyonu ve U2 konseri ajanda sayfasında yer bulan etkinlikler arasında.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul'un yurtdışı tanıtımı için soluksuz çalışıyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın çalışmaları sonucu İstanbul'a dair haberlerin yurtdışı medyasında geniş yer bulduğuna dikkatleri çeken Ajans Turizm ve Tanıtma Direktörü Özgül Özkan Yavuz, yurtdışı tanıtımına verdikleri önemi şu sözlerle açıklıyor:
“Yurtdışı basında yer almak ve kamuoyuna ulaşmak üzere, çeşitli ülkelerin basın mensupları için basın gezileri düzenliyoruz. Yabancı basın mensuplarını İstanbul'da ve Ajansımızda ağırlıyoruz, İstanbul 2010 etkinliklerine katılmalarını ve 2010 projelerini yerinde incelemelerini sağlıyoruz. Bu çalışmalarımız iyi sonuçlar veriyor ve yurtdışında İstanbul'un kültürel ve sanatsal zenginliği ve aktiviteleri anlamında farkındalık yaratmış oluyoruz.

Tüm bu çalışmalar İstanbul'un kültür turizminin önümüzdeki yıllarda da gelişmeye devam etmesine yardımcı olacaktır. Avrupa Kültür Başkentliği unvanı bir defaya mahsus, sadece bir yıl taşıyabileceğimiz bir unvan. Bizler de bunu en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarımızı tüm alanlarda büyük bir özenle sürdürüyoruz.”Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, yabancı basınının ilgi odağı Business Traveller başta olmak üzere Ajansın girişimleri sonucu İstanbul'u son dönemde sayfalarına taşıyan diğer mecralar arasında; İngiltere'nin önde gelen dergisi Leisure Management, İspanya'nın La Voz de Galicia, Portekiz'in Diario Economico, Bulgaristan'ın Evropa 2001 dergileri ve Yunanistan'ın Kathimerini gazetesi yer alıyor.

İstanbul'un Kültür Başkenti etkinliklerini, Türkiye'nin AB üyeliği süreci ile birlikte ele alan Kathimerini gazetesi, 10 Temmuzda bir tam sayfayı bu konuya ayırdı. Leisure Management Dergisinde yayımlanan makalesinde ünlü Amerikalı araştırmacı-yazar Terry Stevens, Istanbul 2010 AKB Ajansının yurtdışı reklam kampanyasından esinlenerek “İstanbul İlham Veriyor” başlığını kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21