• BIST 9355.86
  • Altın 2837.382
  • Dolar 34.4229
  • Euro 36.2785
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

İRO ödülleri Sahiplerini Buldu

İRO ödülleri Sahiplerini Buldu
‘İRO ÖDÜLLERİ’ Ödülleri, 'Tanıtım', 'Sürdürebilirlik', 'Konukseverlik', 'Otantiklik' ve 'Turizm Eğitimi' ana başlıkları altında dört farklı dalda dağıtılıyor
TURİZMİN SESİ

‘Bu yıl itibariyle İstanbul Rehberler Odası ‘İRO ÖDÜLLERİ’ olarak isim değiştiren, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü, geleneksel TUREB Ödülleri’nde,  En İyi Turizm Reklamı dalında ‘YOU CAN!’ İSTANBUL TANITIM FİLMİ ve En İyi Turizm Web Sitesi dalında HOWTOISTANBUL.COM web sitesi ödüle layık görüldü.  Projelerin kreatif ajansı olan dream Design factory (dDf), aynı dönemde aday gösterilen iki farklı projesi ile birincilikleri kazanarak İRO ödüllerinde bir ilke imza attı. 
 
Turizm Rehberler’inden gelen öneriler doğrultusunda hareket eden İRO ödül komisyonunun 21 dalda yılın adaylarını web sitesinde duyurması ile başlayan yarışmanın birinci turu, İstanbul Rehberler Odası’na kayıtlı 4.500 rehberin oylaması ile tamamlandı. Oylama ile finale kalan projeler bu kez İRO Yönetim Kurulu’nun da katıldığı ikinci ve son tur oylama ile sahiplerini bulurken, dDf-dream Desing factory ‘Tanıtım’ başlığı altındaki iki dalda birincilik ödülüne layık görüldü. 
İRO Ödülleri, 1955 yılına uzanan köklü tarihi, hizmetleri, yönetimi ve sektründe gördüğü saygınlığı ile turizm sektörünün önemli bir kurumu olan İstanbul Rehberler Odası tarafından 2003 yılından bu yana 11 yıldır aralıksız düzenlenen ve turizmin prestij ödülü haline gelen önemli bir etkinlik. Ödüller, İRO tarafından ülkemizin tarihi, turistik değerlerinin tanıtımında önemli bir görev üstlenen üyeleri, 4.500 profesyonel turist rehberi aracılığı ile, ilgililer ve kamuoyunun dikkatini tarih ve kültür mirasımızın önemi, korunması ve sürdürülebilir turizm konularına çekmek amacıyla veriliyor. Ödüller, 'Tanıtım', 'Sürdürebilirlik', 'Konukseverlik', 'Otantiklik' ve 'Turizm Eğitimi' ana başlıkları altında dört farklı dalda dağıtılıyor.
 
Türk kültür ve turizmine çeşitli alanlarda katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşların yıl içindeki çalışmalarının değerlendirilmesi ile ilgili kriterler ödüllerin adaylık koşulları kapsamında, Türkiye’nin tarih ve kültür mirasının korunması için çalışan, kültür turizmi odaklı faaliyet gösteren, Türkiye’nin etkili ve doğru tanıtımına katkıda bulunan ve sürdürülebilir turizmi ilke edinen tüm kurum ve kuruluşlar İRO Ödülü’ne aday olabilirken, projelerin değerlendirilmesinde tanıtım dalında aranan kriterler ise şöyle: ‘Tanıtım hem Türkiye imajı açısından önemli, hem de rehberlik mesleği ile çok yakından ilişkili. Turist rehberleri Türkiye’yi tanıtıyorlar, bilgileri, anlatımları, görünümleri, kişilikleri ile Türkiye’yi temsil ediyorlar. Bu nedenle rehberlerin gözüyle ülkemizi en iyi biçimde tanıttığı, turizme katkıda bulunduğu düşünülen kişi, kurum, kuruluş ve çalışmalar ödüllendiriliyor.’
 
21 Şubat 2014 Cuma günü, Yıldız Şale Köşkü’nde düzenlenen ödül töreninde, projelerin kreatif ajansı dream Desing factory adına ödülleri Ajans Başkanı Prof. Dr. Esra Ekmekçi ve ICVB adına, ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu aldılar. Ekmekçi, yaptığı konuşmada: ‘Türkiye turizminin gerçek emekçileri, turist rehberlerinin seçici ve tarafsız gözleminden süzelen bu değerli ödüle projelerimizin layık görülmesinden ötürü, son derece mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi ve  teşekkürlerini sundu.’
 
İşte Türkiye turizminin nabzını tutan turist rehberlerinin oylamaları sonucunda İRO Ödülleri Tanıtım başlığı altında ödül alan dDf projeleri:
2014 İRO Ödülleri En İyi Turizm Turizm Reklam Filmi: ‘You Can!’
 
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2012 yılı Mali Destek Programı kapsamında TUGEV (Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı) - ICVB (İstanbul Kongreler ve Ziyaretçiler Bürosu) ve proje ortağı İstanbul Ticaret Odası ile birlikte yürütülen “Uluslararası Kongreler Şehri İstanbul” projesi kapsamında dDf-dream Design factory tarafından hazırlanan ve çekilen You Can! Temalı İstanbul Tanıtım Filminde, iki yabancı kongre delegesinin gözünden İstanbul ve İstanbul’daki kongre olanakları sunuluyor. İstanbul'un iki yakasındaki havaalanlarına inen ziyaretçilerin ulaşım ve havaalanı süreci, şehiriçi ulaşım seçenekleri, kültür turizmi, İstanbul lezzetleri, eğlence mekanları ve teknolojik imkanlardan geçerek kongre merkezine ulaştığı hikaye anlatılıyor.
 
Filmin çekimleri, 25 kişilik çekim ekibi ile 20 günde ve 100’ün üzerinde ayrı lokasyonda gerçekleştirildi. Kurgu aşaması 3 ay süren film, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca olarak 5 dilde hazırlandı. Özel bir teknikle hazırlanan zaman atlamalı çekimler (foto time lapse) yapıldı. Böylece İstanbul’un 24 saatini oluşturan tüm panorama 24 saniyede izleyiciye aktarıldı. Güneşin tek doğal kaynak olarak alınmasıyla, doğal, samimi ve inandırıcı atmosfer yaratıldı. İstanbul’un nitelikli kongre turizmine destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Uluslararası Kongreler Şehri İstanbul’ projesi ile İstanbul’un dünyanın önde gelen kongre şehirleri sıralamasında ilk 10’daki konumunun 2015 yılında ilk 5 şehir arasına yükselmesi hedefleniyor. 
 
 
2014 İRO Ödülleri En İyi Turizm Web Sitesi: howtoistanbul.com
Şehrin uluslararası dijital platformu olan www.howtoistanbul.com  İstanbul’un ilk resmi tanıtım sitesi olma özelliğini taşıyor. İstanbul Valiliği’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği kapsamında, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB ve İRO işbirliği ile yürüttüğü ‘İstanbul Dijital Platform Projesi’, www.howtoistanbul.com neredeyse tüm seçimlerin dijital dünya üzerinden yapıldığı günümüzde, İstanbul’u turizm kimliğine uygun, güncel bilgilerle ve kolay ulaşılabilir şekilde dünyaya sunmayı amaçlıyor, yerli ve yabancı turistin İstanbul ile ilgili ana kaynakçası olmayı hedefliyor.
 
Site Detayları
İngilizce ve Türkçe dillerinde yayında olan site, kullanıcılarını panoramic bir İstanbul görüntüsüyle karşılıyor. Fotoğraf üzerinde gezilerek görüntüdeki önemli yapıların isimlerine ulaşılabiliyor. Tarihi Yarımada’dan Haliç’e uzanan fotoğraf, akşam olduğunda gece ışıklarına bürünüyor. Site, İstanbul Rehberi, Şehir Ajandası, Faydalı Bilgiler, İstanbul Planları, Rengarenk İstanbul ve İstanbul Lezzetleri başlıkları ile açılıyor. Alt başlıklarda İstanbul’a dair güncel ve tarihi bilgiye ulaşılıyor.
 
Neden ‘How to İstanbul
İsim bulma aşamasında yapılan araştırmalar sonucu dijital dünya kullanıcılarının arama motorlarında İstanbul’a ulaşmak için en çok yazdıkları kriterin ‘how to’ olduğu bilgisine ulaşıldı. 
‘How to’ kalıbı ile yapılan İstanbul aramaları 25 milyon iken, en yakın İstanbul City 90 bin aramadan oluşuyordu. Bu sebeple sitenin adının howtoistanbul.com olmasına karar verildi. 
 
Proje Logosu 
Proje logosu dijital algıya uygun olarak seçilen düz fontların İstanbul’un simgelerinden boğaz köprüsüyle birleşmesinden oluşmaktadır. İstanbul’a bağlanmayı da vurgulayan bu dokunuş, boğazın turkuaz ve lacivert renkleriyle tamamlanıyor. 
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21