TURİZMİN SESİ
Oğlunu çırağı gibi yetiştiren Yusuf Gönen ,İlyas Gönen'in bugünlere gelmesini sağlamıştır. 6 yıl önce üretimine başladığı damla sakızlı kahvenin, tüketicilerce çok beğenildiğini, bunun üzerine Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduklarını anlattı.
ORGANİK KAHVE
Başvuruda, "Damla sakızlı kahvenin hiçbir suni ve kimyasal madde ihtiva etmediği, özel, şifalı bitkilerle üretildiği ve uzun süre taze kalabildiği" bilgilerine yer verdiklerini belirten Gönen,"Türk Patent Enstitüsü yapılan araştırmanın ardından, doğal damla sakızlı kahvenin yurt içi incelemeli patentini bana verdi. Kendi buluşu olan ürüne patent alan ilk kurukahveci olduğumu düşünüyorum. Yurt dışı patentini almak için de girişim başlattık."
SAKIZ YUNANİSTANDAN GELİYOR
İlyas Gönen, üretimde kullandığı damla sakızını Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan aldığını belirterek, "Sakızı Yunanistan'dan alıyoruz ama ürettiğimiz damla sakızlı kahveyi şimdiye kadar çok sayıda Yunan turiste sattık.
YUNANİSTAN'DA BİZİM KAHVEMİZ SATILIYOR
Yunanistandaki dükkanlarda da bizim kahvemiz satılıyor, bu çok güzel bir duygu. Çeşme ilçesinde sakız ağaçları dikildiğini biliyorum. Umarım bundan sonra Çeşme'den sakız temin etme imkanımız olur" dedi. Dedesinin Basmane semtinde 1939 yılında elinde dibek döverek Türk kahvesi yapmaya başladığını, babasının meslekte makineleşmeye geçtiğini, kendisinin de çeşit artırmaya yöneldiğini anlatan Gönen, damla sakızlı kahvenin yanında vanilyalı, çikolatalı ve kakuleli kahve de ürettiklerini söyledi.
KAFFAKALDİ BENİM MARKAM
Kahvenin tarihi ile ilgili araştırma yaparken rastladığım bu isimler çok ilgimi çekti. Tarihte Kaffa Habeşistan'da kahvenin bulunduğu yer, Kaldi ise kahveyi bulan çoban olarak geçiyor. Ben de bu iki ismi birleştirip Kaffakaldi markasını yarattım ve tescilini aldım. Bu marka ile ilgili pekçok farklı projemiz var. Önümüzdeki günlerde bu projelerden birini hayata geçirerek adımızı farklı işlerle de daha fazla insana ulaştırmayı amaçlıyoruz."
FİYATLAR ÇOK UYGUN
Ürettikleri sakızlı Türk kahvesi'nin çok satıldığını ve bu kahve ile sakız ağacının daha çok dikilmesine vesile olduklarını da vurgulayan Gönen, yakında farklı lezzetleri piyasaya sunacaklarını söyledi. Gönen, "Kahvelerimizi bir süre öncesine kadar Balıkesir yöresinden 40 sene önce gelen dibekte dövüyorduk. Şimdilerde gıda kodeksine uygun olarak geliştirdiğimiz dibeklerimizde kahveyi dövüyor, ardından özel makinelerle tekrar işlemden geçiriyoruz" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.