TURİZMİN SESİ
KSV’nin “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında Amasya’da düzenlediği “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu”nu başarıyla tamamlayan 24 işsiz kursiyer, ustalık sertifikasına kavuştu. Aldıkları belgeyle, AB kriterlerine uygun ve nitelikli işgücüne sahip usta statüsünü elde eden kursiyerler, böylece zanaatlarını herhangi bir Avrupa ülkesinde icra etme şansını da yakalamış oldu. KSV’nin desteğiyle meslek sahibi olan ustalar, ilk işlerinde Yıkılgan Köyü İlköğretim Okulu ile Plevne İlköğretim Okulu’nun tuvaletlerini yenilerken, bu okullardaki öğrenciler de daha sağlıklı eğitim imkanına kavuştu.
Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın (KSV), “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında Amasya’da eğitim verdiği 24 işsiz kursiyere, ustalık belgeleri dün törenle teslim edildi. “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu”nu başarıyla tamamlayan toplam 24 kursiyere, sertifikalarının yanı sıra ustalık yaparken kullanmaları için tüm araç gerecin içinde bulunduğu takım çantası ile seramik kesme makinesi de hediye edildi.
KSV, 4 bin 500 işsiz genci meslek sahibi yaptı
KSV'nin 2009 yılından bu yana Türkiye çapında gerçekleştirdiği “İlk İşim Okullarda Değişim” projesinin 14'üncü halkası olan Amasya’da düzenlenen sertifika törenine, Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, İŞKUR Amasya İl Müdürü Osman Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Kalkan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve KSV Genel Müdürü Yusuf Kınay ile Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos katıldı. Törende konuşan Hande Sarantopoulos, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen kursların sonunda kursiyerlere Bakanlık onaylı “Kurs Bitirme Belgesi” verdiklerini kaydetti.
Türkiye’yi kapsayan bir sosyal sorumluluk ağı oluşturduklarını vurgulayan Hande Sarantopoulos, KSV’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği meslek edindirme kurslarıyla yaklaşık 4 bin 500 işsiz genci meslek sahibi yaptığını, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 3 bin 800’e yakın vasıflı usta kazandırdığını belirtti.
1250 gencimizi daha meslek sahibi yapıp 50 okulu yenileyeceğiz
2015 yılına kadar toplam 2.5 milyon lira kaynak aktaracakları projeyle 1250 işsiz genci daha meslek sahibi yapmayı ve 50 köy okulunu daha yenilemeyi hedeflediklerini vurgulayan Hande Sarantopoulos, şunları söyledi: “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Kursları’na katılan gençlerimize, ustalık sıfatının yanı sıra bir de manevi paye veriyoruz. 2009 yılında adını ‘İlk İşim Okullarda Değişim’ olarak belirlediğimiz bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitim alan seramik ustalarımızı, yine bir sosyal yardımlaşma zincirine dahil ediyoruz. Ustalarımıza, köy okullarının tuvaletlerini yenileyerek staj çalışmalarını yapma olanağı sağlıyoruz. Böylece, köylerimizdeki öğrencilerin daha sağlıklı, daha hijyen ortamlarda eğitim almalarını sağlayarak ikinci bir sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği yaratıyoruz.”
25 okulun tuvaletleri yenilendi, 2.047 öğrenci daha sağlıklı ortama kavuştu
Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşu Kale Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında; bugüne kadar Denizli, Erzurum, Isparta, Kayseri, Mersin, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa, Çankırı, Anada, Çorum, Ankara, Hatay ve Amasya gibi Türkiye’nin değişik bölgelerinde toplam 25 köy okulunun yenilenen tuvaletleri hizmete açıldı. Bu sosyal sorumluluk projesinde yetişip tekrar bu zincire dahil olan ustalar sayesinde toplam 2.047 öğrenci, daha sağlıklı ortama kavuştu.
Kale Grubu çalışanları, öğrencileri unutmadı
Kale Grubu çalışanlarının ve bayilerinin katılımlarıyla "Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik" sloganıyla başlatılan ek projeyle; köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocuklara, kitap, oyuncak, kırtasiye, giysi, ayakkabı gibi yardımlar da hediye edildi. Kale Grubu çalışanları, okullara ulaştırdıkları yardımlar ile 2015 yılına kadar 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.