• BIST 10568.92
  • Altın 3430.342
  • Dolar 36.6093
  • Euro 40.0013
  • İzmir 6 °C
  • İstanbul 2 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara -3 °C
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025

II.ABDÜLHAMİT’İN İBRİĞİ SATILDI

II.ABDÜLHAMİT’İN İBRİĞİ SATILDI
Dünyanın en büyük müzayede salonlarından biri olan Christie's'de, "İslam ve Hint Sanat Eserleri ve Kumaşları" açık artırmayla satılıyor.

TURİZMİN SESİ


600 parçadan oluşan ve çoğunluğu Osmanlı dönemine ait sanat eserleri arasında, gümüş ibrikler, kaseler, çay takımları, şekerlikler, Kur'an-ı Kerim kutuları, Beykoz camları, bakır kaplar, şamdanlar, İznik çinileri ve mücevherler bulunuyor.

İlginin yoğun olduğu müzayedenin sabahki bölümünde, 2. Abd ülhamit dönemine ait gümüş ibrik yaklaşık 50 bin TL'ye satıldı.
19. yüzyıla ait Osmanlı dönemi kıyafetleri giyen kadın portresi ise yaklaşık 55 bin TL'ye alıcı buldu.

Hz. Muhammed'in şeceresini gösteren 19. yüzyıla ait eser de yaklaşık 10 bin TL'ye satıldı. Müzayedenin ilgi çeken eserleri arasında el yazması Kur'an-ı Kerimler de bulunuyor. Öğleden sonra açık artırmaya sunulacak Kur'an-ı Kerimler ve hatların fiyatları ise yaklaşık 1000 ile 6 bin TL arasında değişiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21