• BIST 9355.86
  • Altın 2837.382
  • Dolar 34.4229
  • Euro 36.2785
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

İHRACATIN YILDIZLARINI ÖDÜLLENDİRİLDİ

İHRACATIN YILDIZLARINI  ÖDÜLLENDİRİLDİ
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde yer alan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) başarılı üyelerini ödüllendirdi

TURİZMİN SESİ


Haber Merkezi
Bursa (Anayurt)-UTİB ve UHKİB tarafından düzenlenen ortak organizasyonda, 2011 yılında başarılı performans sergileyen ihracatçılara “İhracatın Yıldızları Ödülleri” verildi. Uludağ İhracatçı Birlikleri'nde düzenlenen ödül töreninde, UİB'e bağlı olarak tekstil ve hazırgiyim sektöründe yaptıkları ihracatla, sağladıkları katma değerden ötürü altın, gümüş ve bronz kategorilerinde toplam 103 firma ödüllendirildi.
Ödül töreninde konuşan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 1600 üyesiyle bugün UTİB'in dünyanın tüm kıtalarında 180'den fazla ülke ve bölgeye başarıyla ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Tekstil sektörünün ihracattaki başarı öyküsünün mihenk taşlarından biri olduğunu belirten Burkay, Türkiye tekstil ihracatının 2011 yılında yüzde 22 artışla 8 milyar dolar, hazır giyim ihracatının da yüzde 11 artışla 16.2 milyar dolar olduğunu hatırlattı. “Sektörümüz aynı zamanda bir bütün olarak bugün yıllık 11 milyar dolar fazla ile en fazla dış ticaret fazlası veren sektör” diyen Burkay, günümüzde tekstil ve hazır giyim dendiğinde dünya pazarlarında ilk akla gelen ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini dile getirdi. Burkay, “Ülkemiz sanayicisi artık üretimden tanıtıma, kaliteden pazarlamaya kadar tüm alanlarda yüksek kaliteyi sunabilmekte. Rakiplerimize göre daha kaliteli ve daha farklı, inovasyona dayalı ürünlerimizle rekabet gücümüzü artırdık, artırıyoruz. Avrupa'nın en büyük üreticisi olan ülkemizi aynı zamanda Avrupa'nın en büyük ihracatçısı da yapacağız” dedi.

BURKAY, “HEDEFİMİZ ÇİN'İ İLK 10 PAZARIMIZ ARASINA ALMAK”
2012 yılının ilk 3 aylık döneminde Türkiye tekstil ihracatının artış trendinin bir miktar yavaşladığını, UTİB ihracatının da bu dönemde artmaya devam ettiğini belirten UTİB Başkanı Burkay, Şubat ayında Türkiye tekstil ihracatı yüzde 2 artarken, UTİB'in ihracatının yüzde 17, Mart ayında da yüzde 22 artış kaydettiğini açıkladı. “Hedefimiz şu an ilk 20 içerisinde yer alan Çin'i, ilk 10 pazarımız arasına yerleştirmek” diye konuşan Burkay, “Sektörümüz Ar-Ge ve tasarıma dayanan, modayı belirleyen ve ileri teknoloji ürünlerle, dünya pazarlarında yer almak zorunda” ifadesini kullandı.
Konuşmasında yeni teşvik sisteminde tekstil sektörünün stratejik bir sektör olarak yer aldığını da hatırlatan Burkay, AB'de yaşanan sıkıntıların ardından Avrasya, Asya Pasifik ve Amerika kıtasının da alternatif pazarlar olarak öncelikli gündemleri arasında olduğunu aktardı.

ÖZER, “2012'DE PLANLAMA, ÜRETİM VE HARCAMALARDA DİKKATLİ OLMALIYIZ”
Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkan Vekili Mehmet Arif Özer de, konfeksiyon ihracatının 2011 yılında en yüksek değerine ulaşarak Türkiye ihracatından yüzde 12 pay aldığını ve 16 milyar dolar ihracatla Türkiye'nin lider sektörlerinden biri olmaya devam ettiğini söyledi. 2012'nin ilk 3 aylık döneminde ülke geneli hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 4 milyar dolar UHKİB'in ihracatının da 123 milyon dolar olduğu bilgisini veren Arif Özer, “2012 yılında AB ülkelerinde yaşanan finansal sıkıntıların devam ettiği gözlenmekte. Bu duruma bağlı olarak ülkemiz ekonomisinde de daralma yaşanacağı düşünüldüğünde, 2012 planlamalarını, üretimlerini ve harcamalarını yaparken hepimizin daha dikkatli olması gerekecektir” dedi.

İhracata dayalı sürdürülebilir bir büyümenin önemini bir kez daha vurgulayan Özer, sözlerine şöyle devam etti: “İhracatımızın teknoloji yoğunluğunu ve değerini artırmamız gerekmekte. Rekabet gücümüzü artırmak için Ar-Ge çalışmalarına ihtiyacımız var. Sanayicilerimiz bu alanda yatırımlarını artırmalı. Katma değeri yüksek, tasarımı olan ürünlerin ihracatı ile uluslararası pazarlarda başarı sağlayabilir, küresel piyasalarda firmalarımızın yerlerini sağlamlaştırabiliriz. Bu bağlamda Ar-Ge ve inovasyona verilen teşvik mekanizması oldukça önem arz ediyor.”
Törende konuşan Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, günümüzde üretim ve üründen ziyade global pazarlama tekniklerinin önemli hale geldiğini belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, üretimi bir sevda işi olarak benimseyen sanayicilerin dünyaya mal olacak markalar çıkaracaklarına inandığını ifade etti.

YEŞİM'İN GURUR GÜNÜ
Hazır giyim ve konfeksiyon ile tekstil sektöründe toplam 103 firmanın ödüle layık görüldüğü törende, her iki kategoride de zirvede Yeşim Satış Mağazaları yer alırken, hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe Yeşim Satış Mağazaları'nı sırasıyla Öz Tekstil ile Teknik Malzeme izledi. Tekstil sektöründe ise Yeşim'in ardından Fistaş Dış Ticaret ve Zorlu Dış Ticaret ilk üç sırada yer alan diğer firmalar oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21