• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

I.Uluslararası Turizm Zirvesi  iki ülkenin turizminde farkındalığını arttıracak

I.Uluslararası Turizm Zirvesi  iki ülkenin turizminde farkındalığını arttıracak
Uluslararası Otelciler Derneği’nin (INTHA) Türkiye ve Kuzey Kıbrıs turizminde farkındalığı attırmak ve canlandırmak amacıyla 6 farklı konuda 18 konuşmacının katılımıyla  I. Uluslararası Turizm Zirvesini gerçekleştirdi

TURİZMİN SESİ


Uluslararası Otelciler Derneği’nin (INTHA), Haliç Üniversitesi iş birliği ile düzenlediği “I. Uluslararası Turizm Zirvesi” Haliç Üniversitesi’nin Sütlüce Kampüsü’nde gerçekleşti. Türkiye ve KKTC turizmini kapsayacak şekilde organize edilen I. Uluslararası Turizm Zirvesi’nin amacı iki ülkenin turizminde farkındalığı arttırmak ve turizmi canlandırmak.

6 FARKLI KONU 18 KONUŞMACI 
INTHA’nın öncülüğünde düzenlenen bu etkinlik kapsamında 6 farklı konu başlığı altında, 6 farklı moderatör ile 18 konuşmacı fikirlerini turizm sektörünün temsilcileri ve öğrencilerle paylaştı.
 
uluslararasi-otelciler-dernegi-yonetim-kurulu-baskani-baris-turer,kuzey-kibris-turkiye-cumhuriyeti-turizm-ve-cevre-bakani-fikri-ataoglu,halic-universitesi-rektoru-prof.-dr.-abdurrahman-eren.jpg

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren
I.Uluslararası Turizm Zirvesi’nin açılış konuşmasını Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren, Uluslararası Otelciler Derneği Başkanı Barış Türer, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu yaptı.

REKTÖR EREN’DEN TURİZM VURGUSU
Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Haliç Üniversitesi Rektörü Abdurrahman Eren; turizm sektörünün ülke ekonomisine katkısına vurgu yaptı. Rektör Eren; Türkiye ve KKTC turizmi için büyük bir öneme sahip böyle bir etkinliği düzenleyenlere ve katılımlarından dolayı Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na teşekkürlerini sundu.

uluslararasi-otelciler-dernegi-yonetim-kurulu-baskani-baris-turer,kuzey-kibris-turkiye-cumhuriyeti-turizm-ve-cevre-bakani-fikri-ataoglu,halic-universitesi-rektoru-prof.-dr.-abdurrahman-eren-001.jpg

INTHA BAŞKANI BARIŞ TÜRER: INTHA DÖRT YILDA ÖNEMLİ YOL KATETTİ 
INTHA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Türer ise; I. Uluslararası Turizm Zirvesi’nin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladı.2015 yılının Mayıs ayında kurulan INTHA’nın kısa süre içerisinde önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Türer; 2019 yılında üç ülkeyle yapmayı planladığımız bu organizasyonun ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi.Dernek olarak eğitim programlarına önem vererek ülke turizmine katkı sağlamaya öncelik verdiklerini ifade eden Türer; 3 aylık bir çalışma sonrasında bu organizasyona imza attıklarını belirtti. Konuşmasının sonrasında INTHA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Türer; bu organizasyonda emeği geçenleri sahneye davet ederek; teşekkürlerini sundu.
 
uluslararasi-otelciler-dernegi-yonetim-kurulu-baskani-baris-turer,kuzey-kibris-turkiye-cumhuriyeti-turizm-ve-cevre-bakani-fikri-ataoglu,halic-universitesi-rektoru-prof.-dr.-abdurrahman-eren-002.jpg

FİKRİ ATAOĞLU: 38 BİN TURİST SEVİYESİNDEN 1 MİLYON 26 BİN SEVİYESİNE ULAŞTIK 
Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye son olarak Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu çıktı.Turizmin masaya yatırılarak; nasıl daha iyiye getirilebilir ve turizmi sürdürülebilir kılmak adına bu etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Bakan Fikri Ataoğlu; “Kıbrıs, bir ada ülkesi. 1974 Mutlu Barış Harekatı sonrasında iki otel ile başlayan Kuzey Kıbrıs’ın turizm serüveni, 26 binlik yatak kapasitesine ulaştı. 38 bin seviyesinde olan ziyaretçi sayısı ise 1 milyon 200 bin seviyesine ulaştı. Güney’e göre 4 kat fazla yatak kapasitesine sahibiz ama Güney Kıbrıs, 3.5 milyon seviyesinde bir turist ağırladı. Güneyin engellemeleri, protestolarıyla karşılaşıyoruz ve buna rağmen bu seviyelere ulaştık” dedi.

“BÜTÇE AÇIĞININ YÜZDE 50’SİNİ TURİZM KAPATIYOR”
Kuzey Kıbrıs’ın bütçe açığının yüzde 50’sinin turizm, yüzde 40’nın ise üniversite öğrencileri ve eğitim sayesinde, eğitim turizmiyle birlikte kapattığına dikkat çeken Ataoğlu; “ülkenin tanıtımı, tanıtım çalışmaları yapmak için tüm uluslararası fuarlara katılmak istiyoruz ama engellerle karşılaşıyoruz” dedi.

“ZİYARETÇİLERİN YÜZDE 60 – 70’İ ANAVATAN’DAN”
1 milyon 200 bin turistin yüzde 60 – yüzde 70’inin Türkiye’den geldiğini açıklayan Ataoğlu; pazar çeşitlendirmesi açısından 2016 yılında Kıbrıs’ın tüm illerine yönelik tanıtım çalışmaları yapmaya başladıklarını söyledi.Fikri Ataoğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Eğer Türkiye’den Yunan Adaları’na gidiliyorsa aynı dini, aynı dili, aynı paraya sahip Kıbrıs’a gidilmesi gerektiğini birçok kulvarda paylaştım. Tüm ambargoları, engellemelere karşı bu başarıyı sağladıysak Anavatan’da yaşayan 82 milyon kardeşlerimizin payı da büyük.”
Açılış konuşmalarının ardından I. Uluslararası Turizm Zirvesi kapsamında panellere geçildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21