• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

HZ.MEVLANA ŞİİRLERİ ALBÜMÜ ÇIKTI

HZ.MEVLANA ŞİİRLERİ ALBÜMÜ ÇIKTI
TPF Genel Koordinatörü Gurbet Altay, geliri Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak Hz. Mevlana Şiirleri Albümü hazırladı

TURİZMİN SESİ


Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Koordinatörü Gurbet Altay tarafından seslendirilen Hz Mevlana Şiirleri, Universal Müzik tarafından tüm D&R ve NT Mağazaları ile müzik marketlerde satışa sunuldu.
Projenin geliri öncelikle Arnavutköy Ağaçlı ve Eyüp Sultan'da bulunan Çocuk Esirgeme Kurumları'ndaki çocukların giyecek ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak. Onun dışında kalan gelirler de Mevlana Vakfı'na aktarılacak.

18 şiirden oluşan Albüm'de enstrüman olarak sadece ney kullanıldı. Gelirin tamamını yardım kurumlarına aktaran Gurbet Altay ile birlikte albümde çalışan müzisyenler ve albümü çıkaran Universal Müzik firması da ücret almayarak projeye destek oldu. Projeye firmalar toplu alım yaparak destek olabiliyor. Firmalar toplu alım yaptıklarında ödedikleri miktarı vergiden düşebilecek. Konuyla ilgili görüş aldığımız Gurbet Altay, Çocuk Esirgeme Kurumları'na danışmanlık yaptığını ve eksiklerini çok yakından bildiğini, ihtiyaç içindeki çocuklarımızı mutlu edecek böyle bir projeye sektörden destek verecek birçok firmanın olacağına inandığını belirtti.

Altay albümle ilgili şunları aktardı:
"Ben 12 yıldır çeşitli radyolarda ekonomi ve tüketici ağırlıklı sektör programları yapıyorum. Ayrıca Üniversiteler'de gençlere eğitimler veriyorum. Bunların hepsinde Hz Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaşi Veli'nin güzel sözlerini, şiirlerini okurum. Hepsinden alınacak dersler olduğuna inanırım. Hz. Mevlana'nın Şiirleri Albümü hazırlama fikri de radyo programım sırasında ortaya çıktı. Albüm benim işim değil bu işi meslek edinmiş ustalar var ve onların önünde saygıyla eğilirim.

Ben zaten bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak ele aldım. Çocuk Esirgeme Kurumları'ndaki çocukların ihtiyaçları bana geliyor ben de albüm satın alıp satmak isteyen veya müşterilerine hediye etmek isteyen firmalara bu ihtiyaçları karşılattırıyorum. Albüm için verdiği bedelle hem ihtiyaçlar karşılanmış oluyor hem müşterilerine kendi logolarıyla hediye vermiş oluyor hem de verdiği parayı vergiden düşebiliyorlar. Sektörden arkadaşlarımızdan talepler gelmeye başladı hepsine çok teşekkür ediyorum. Firmalarımızın böyle bir projeye daha da fazla destek olacağına inanıyorum.

Yüzyıllar öncesinden gelen ve hala bu yüzyıla ışık tuttuğu gibi gelecekte de ışık tutacak olan Hz. Mevlana gibi,Yunus Emre gibi,Hacı bekas-i Veli gibi birçok büyüğümüz yasamakta.Ne yapmışlar da hala onları günümüzde de yaşatıyoruz? Bunu sorgulamak lazım.Her şeyin bası sevgi her şeyin bası ask ve her şeyin bası kalbe girmek ise onlar bunları çok iyi ve mütevazi yapmışlar. O halde bizler de isletmelerimizde kalbe girebilirsek gelecek yüzyıllara gidebiliriz. Hz. Mevlana' nin günümüzde inovasyon olarak nitelendirdiğimiz düşünceleri için:
“Bu gün Ahmet benim ama dünkü Ahmet değil,
Bu gün Anka benim, ama yemle beslenen kuşcağız değil…”
dizelerinde çok güzel açıklamış.
Herkesin yapabileceği mutlaka bir şeyler vardır. Yeter ki bir adim geriye atıp düşünmemiz yeterli.
Bağımsız olarak albümü edinmek isteyenler dilerlerse tüm müzik marketlerde,D&R mağazalarından, NT mağazalarında ve müzik marketlerden alabilirler.Ayrıca [email protected] adresinden de alınabiliyor”
Albümü toplu olarak alıp Çocuk Esirgeme Kurumu'na destek olmak isteyen firmalar 0535 7244155 nolu telefondan veya [email protected] Gurbet Altay ile iletişime geçebilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21