• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

Hüseyin Kurt; Yollarımız ayrı yönlerden olsa da hep aynı hedefe yönelikti 

Hüseyin Kurt; Yollarımız ayrı yönlerden olsa da hep aynı hedefe yönelikti 
Bundan tam 9 sene önce soğuk bir istanbul gününde bir elin parmağını geçmeyen arkadaşlar Haliç kongre merkezinde “ bu böyle gitmez bir şeyler yapmak lazım. “ dedik. Yola koyulduk.

TURİZMİN SESİ


Zor bir sektördeyiz! 
Her olumsuzluktan ilk etkilenen ve en son toparlanan sektör. Bırakmak istersin ama bırakamazsın. Seni içine çeken bütünleştiren şey seni bırakmaz. Düşersin, kalkarsın yeniden başlarsın ama yine de devam edersin.

Bizler de zor günlerin başlangıcında inisiyatif aldık.

Bundan tam 9 sene önce soğuk bir istanbul gününde bir elin parmağını geçmeyen arkadaşlar Haliç kongre merkezinde “ bu böyle gitmez bir şeyler yapmak lazım. “ dedik. Yola koyulduk. Bu vesileyle derneğimizin oluşumunda taş üstüne taş koyan kurucu üyelerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı iletmek isterim. Tek olmazdı.

Sizinle oldu. İyi ki varsınız. 

Sene 2015 ülkemizde başlayan patlamalar adeta bizleri de kavurmuştu. Bir yandan patlamalar bir yandan seçim süreci taleplerde en üst sıralarda olan ülkemizi yokuş aşağıya doğru götürüyordu.
Cebimizden ziyade yüreğimiz yanıyordu.

Bu memleket bunları hak etmiyordu.
Bir şeyler yapmak lazımdı. Bir araya gelmek, örgütlenmek, tek ses olmak, sektörüne sahip çıkmak lazımdı.Haziran ayı itibariyle başlayan patlamalar, Kasım ayında düşürülen Rus uçağı, 2016 Ocak ayında gerçekleşen Sultanahmet saldırısı, sonrasında devam eden İstiklal caddesi, Vezneciler, Bursa saldırısı, göz bebeğimiz Atatürk havalimanına olan saldırı ve 15 Temmuz darbe girişimi derken adeta kabusu yaşıyorduk.Tam bu günlerde bizler de bir avuç memleket ve meslek sevdalısı bir araya gelmiş sektörümüz için kafa yoruyorduk.

Aslında mesele sektör değil memleket sevdasıydı.

Bu süre zarfında kurumsal örgütlenmemizi tamamlamış ve öncelikli acenta lansmanı sonrasında sektörümüze yönelik büyük lansman organizasyonu yapma kararı almıştık. Acenta lansman gecesi hazırlığı yaparken yine bir kara sabaha uyandık. Hem de yılın ilk günü ve ilk saatleri olan 01 Ocak 2017 günü Reina saldırısı..

Kelimeler yetersiz, kurulacak cümleler adeta anlamını yitirmişti.

Derneğimizin yönetim kurulu WhatsApp grubuna 1 Ocak 2017 tarihli ilettiğim mesajda “ bu sektörden evimize ekmek götürüyoruz. Tam da bu noktada ayakta kalmaya ve sektörümüz için daha fazla güçlenmeye ihtiyacımız var. “  mesajını iletmiştim.

Yönetim kurulumuzun desteğiyle acenta lansman gecemizi Mövenpick Golden Horn Hotel İstanbul’da sonrasında Nisan ayında büyük sektör buluşmamızı Portaxe mekanında 1000’e yakın sektör paydaşı katılımıyla gerçekleştirmeyi planlamıştık. 

Dernek yönetim kurulumuzun mücadeleye hazırız mesajı ve desteğiyle önce acenta sonrasında büyük lansman gecemizi tamamladık ve sektörümüze kendimizi lanse ettik.  Sonrasında sektörümüz için var gücümüzle koşmaya, sektörümüz için katma değer yaratıp fayda üretmeye gecemizi gündüzümü verdik.


Bunlar nereden çıktı?

Ne yapıyorlar?

Ajandanız çok kalabalık.. vb. Birçok sitem ve veya karşıt duruşa istinaden hiçbir zaman saygımı ve hoşgörümü yitirmedim. Zamanla hepsinin saygılarını kazanmak en büyük kazanımım oldu. Yollarımız ayrı yönlerden olsa da hep aynı hedefe yönelikti. Yollarımız hep kesişecek. Sektörümüzü hak ettiği yere götürmek. Nasıl mı? Sektörüne sahip çıkarak ve en önemlisi hep birlikte çok daha güçlü olunduğunun bilincinde olarak.

#sektorunesahipcik #hepbirliktecokdahagucluyuz

Evet efendim, geldik sona..

bu yolculukta ne yaptıysam iyi niyetle, derneğin menfaatine ve geleceğine yönelik gayretten dolayı oldu.
Önümüzdeki dönem seçimlerde aday değilim. Demokratik bir seçim dönemi hazırlayabilmek adına kararımı şimdiden paylaşmak istedim.

Yeni dönemin şimdiden derneğimiz ve sektörümüz adına hayırlı olmasını dilerim.
7 senedir hayatınıza dahil oldum.

Sürçü lisan ettiysem affola. 

En derin sevgi ve saygılarımla,
Hüseyin Kurt

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21