• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

HÜLYA ASLANTAŞ KIBRIS’TA

HÜLYA ASLANTAŞ KIBRIS’TA
Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, 12 -14 Haziran tarihleri arasında, KKTC'deki SKAL kulüplerinin davetlisi olarak, Kıbrıs'ta çeşitli temaslarda bulundu

TURİZMİN SESİ


Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, Mayıs ayı içerisinde, aralarında Kore, Peru, Şili ve Brezilya'nın da bulunduğu ülkelerdeki Skal toplantılarına katılarak, kültürler arası köprüler oluşturup, yurda döndükten sonra, ayağının tozu ile 12- 14 Haziran tarihleri Kuzey Kıbrıs'ta çeşitli temaslarda bulundu…

Hülya Aslantaş, “Yaşayan Kıbrıs'ı tanıtın, gelen turist turizm elçiniz olsun” KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ersan Saner ile görüşen Hülya Aslantaş, Skal Dünya Başkanı olarak, KKTC turizminin uluslararası arenada tanınması için her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ersan Saner ile yapılan görüşme sırasında; Hülya Aslantaş'ın, dünyadaki Skal Kulüplerine yaptığı ziyaretler sırasında, çeşitli ülkelerde bir araya geldiği turizm bakanlarının, Kıbrıs'a davet edilmesi projesi gündeme geldi. Hülya Aslantaş, projeye destek olacağını, yavru vatan Kıbrıs'ın tanıtımına katkı sağlamaktan onur duyacağını belirtti.

Görkemli karşılama
Skal International Lefkoşa Kulübü Başkanı Ekrem Yeşilada, Skal International Girne Kulübü Başkanı Mustafa Şah, Skal International Gazi Magosa Kulübü Başkanı Hulusi Onur'un davetlisi olarak KKTC'ye giden Skal Dünya Başkanı Hülya Aslantaş ve eşine, misafir edildikleri Girne Mercure Otel'de, görkemli bir karşılama töreni düzenlendi. KKTC Skal üyeleri ile bir araya gelen Hülya Aslantaş, Skal International olarak çeşitli ülkelerde yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. 13 Haziran cumartesi günü ADA TV'de sabah programında canlı yayın konuğu olarak katılan Aslantaş daha sonra Mercure Otel'de basınla bir araya geldi. Aslantaş, basın toplantısında, KKTC'nin izolasyondan kaynaklanan sıkıntıları varken, öncelikle ziyaretçilere, 'iyi ki geldim' dedirtecek kaliteli bir hizmetin verilmesi gerektiğini kaydetti

Hülya Aslantaş, konuşmasını söyle sürdürdü: “Turizm, sadece turisti getirip, otele yerleştirmek ve yedirip içirmek olmamalıdır. Buraya özgü öğelerle bezenmiş bir turizm oluşturmak lazımdır. Gelen turistlere, yaşayan Kıbrıs'ı göstermek, yaşatmak gerekiyor. O zaman, bu ziyaretçiler sizin turizm elçileriniz olacaktır. Yaşayan Kıbrıs'ı tanıttığınız zaman, hiçbir izolasyon, insanların buraya gelmesine mani olamaz”

Kıbrıs, tanıtımda internet'e büyük önem vermeli
Basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hülya Aslantaş, KKTC'deki ulaşım sorununa rağmen, Kıbrıs turizminin bugün geldiği noktada çok büyük aşamalar kaydettiğini, hizmet kalitesinin yükseldiğini görmekten mutlu olduğunu ifade etti. Aslantaş, Kıbrıs'ın karakteristik özellikleri ve güzelliklerini ön plana çıkaran bir tanıtımla, gelen turiste, Kıbrıs'ın kendi kültürünü, tadını, rengini yaşatması gerektiğini söyledi.

Tanıtım ve pazarlamada, İnternet'e büyük önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Hülya Aslantaş, uluslararası turizm fuarların bile önemini yitirdiği günümüzde, oluşturulacak web sitelerinde, Kıbrıs'ın sadece ansiklopedik bilgilerine değil, yaşayan Kıbrıs'a da yer vermek gerektiğini vurguladı. Basın toplantısına katılan SKAL International Lefkoşa Başkanı Ekrem Yeşilada ile SKAL International Girne Başkanı Mustafa Şah da, KKTC'deki SKAL faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Hülya Aslantaş'ın bu faaliyetlere olan katkısını dile getirdi.

KKTC'nin turizmdeki sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi
Hülya Aslantaş, KKTC'de turizm örgütleri Kıbrıs Türk Seyahat Acentaları Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) ile bir araya geldi.
Turizmin gelişmesine, sektörün tüm kesimlerinin üst düzey yöneticilerinden oluşan Skal üyelerinin oluşturacağı ortak politikaların, meslek kuruluşları ile yapılacak yakın işbirliği ile büyük katkısı olacağını anlatan Aslantaş, “Bizler, turizmin liderleri, profesyonelleri isek, yapacağımız işbirliği ile turizmin kaliteden ödün vermeden en doğru şekilde gelişmesini sağlamak durumundayız” dedi.

Turizmde dünyanın ilk ve en büyük sivil toplum örgütü olan Skal International'ın Dünya Başkanı olan Hülya Aslantaş, Kıbrıs'taki meslektaşlarına, turizmin tanıtımdan pazarlamasına kadar edindiği tecrübeleri hakkında bilgiler aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21