• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

Hotel Lınkage Summıt sektör liderlerini bir araya getirdi

Hotel Lınkage Summıt sektör liderlerini bir araya getirdi
İstanbul Şehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nin (incuba.city) girişimi Hotel Linkage, sektör liderlerini İstanbul Raffles Otel’de düzenlediği yenilikçi zirvede bir araya getirdi
TURİZMİN SESİ

Sunduğu 360° online kanal yönetim ve teknoloji çözümleriyle otellerin internet üzerinden yaptıkları satışları arttıran İstanbul Şehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nin (incuba.city) girişimi Hotel Linkage, sektör liderlerini İstanbul Raffles Otel’de düzenlediği yenilikçi zirvede bir araya getirdi. Etkinlikte, otel yöneticileriyle birlikte, en son gelir yönetimi stratejileri ve teknolojileri hakkında bilgiler verilip satışların nasıl arttırabileceği, kriz anlarında gelir yönetiminin nasıl sağlanacağı, online satışların turizmdeki payı ve gelecekte ne olacağı konuları tartışmaya açıldı.

Günümüzde, tüm iş alanlarında olduğu gibi, Turizm sektöründe de online teknolojiler ve bu teknolojilerin etkin bir şekilde kullanımı büyük önem taşımakta. Türkiye’de bugüne kadar, otelcilik endüstrisinde yer alan oyuncuların bu konudaki bilgi birikimini ve bilincini arttırmaya yönelik çalışmalarıyla ve danışmanlık hizmetleriyle ön plana çıkan Hotel Linkage, bu kez işi farklı bir boyuta taşıyyarak alanında uzman kişileri Hotel Linkage Summit’te bir araya getirdi.  İstanbul Şehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nin (incuba.city) bir girişimi olan Hotel Linkage’ın Otelcilik Endüstrisinin profesyonellerini bir araya getirdiği etkinlikte; Revenue Management Sistemleri, Channel Manager, Rate Shopper, Booking Engine, Web Sitesi gibi online araçların etkin bir şekilde kullanımı konusunda, alanında uzman birçok konuşmacı yer aldı. 
 
2015’te internetten 148.3 milyon otel rezervasyonu gerçekleşti
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınladığı istatistiklere göre; Türkiye’de 4248 bakanlık belgeli tesis, 3013 belediye belgeli tesis bulunuyor. Hotels Combined üzerinden Turkiye’de satışda görünen tesis sayısı da 18725. 2015 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı ise 36 milyon. Son yıllarda internetten yapılan rezervasyon işlemlerinde artış gözleniyor. Son 5 yılda internetten yapılan rezervasyon sayısında %75 artış gözlendi ve 2015’te internetten yapılan otel rezervasyonu sayısı 148.3 milyona ulaştı. Yapılan araştırmalara göre İstanbul’da otellerin %35’ının müşterilerini direkt internet satışlarından aldıkları belirlendi. İstanbul’daki bu orana diğer iller yaklaşamıyor. Bir çok otel gerek online rezervasyon dünyasını bilmediğinden, gerek doğru teknolojileri kullanmadığından dolayı bu büyük pastadan yeteri kadar pay alamıyor. 
 
Otelcilikte teknoloji çok önemli
Türkiye’deki otellerin çoğu, genelde kendini Rusya, Almanya gibi ülkelerde çalışan büyük tur operatörlerinin eline bırakıyorlar. Bu ülkelerle bir kriz yaşandığında ise Türk pteller batma noktasına gelebiliyorlar. Halbuki profesyonel ülkeler ve oteller bu sorunu pazarı segmentlere ayırarak çözüyorlar. Yine ülkemizde talep doğru tahmin edilemediğinden doğru fiyatlandırma yapılamıyor. Bunun en büyük nedeni bu konularda yetersiz bilgi sahibi olunması ve teknolojinin çok etkin kullanılamaması. Bu noktadan hareketle Hotel Linkage, otellere online kanal yönetimi yani internetten satış konusunda 360 derece teknoloji ve danışmanlık sağlıyor. Hotel Linkage ücretsiz eğitimler düzenleyerek teknoloji kullanımının onemini ve ozelliklerini anlatıyor. Bu kapsamda bugüne kadar 700’den fazla profesyonel ve yüzlerce üniversite öğrencisine eğitimler verildi. 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21