• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

HOTEL BERKE RANCH’IN WESTERN KASABASI

HOTEL BERKE RANCH’IN WESTERN KASABASI
Hotel-Berke Ranch At Çiftliği'nin Genel Müdürü Ufuk Üras tesiste bulunan atların arap atı olduklarını da ifade ederken, geçen yıl tesis içinde oluşturdukları Western Kasabası ile farklı bir ortam oluşturduklarına dikkat çekti

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER


Torosların eteğinde muhteşem doğal güzellikleri ile dikkat çeken Çamyuva'da bulunan Hotel-Berke Ranch At Çiftliği yerli yabancı çok sayıda konuğunu ağırlamaya devam ediyor. Hotel-Berke Ranch At Çiftliği'nin Genel Müdürü Ufuk Üras, son dönem “At”ı unutan Türk Milletinin yeniden At sevgisini kazanmaya başladığını ve ailelerin artık küçük çocuklarına At sevgisi aşılamak için otellerini tercih ettiklerini söyledi. Hotel- Berke Ranch At Çiftliği yine geçtiğimiz yıllarda olduğu at üzerinde düğün organizasyonlarının yanı sıra, çiftlik içinde oluşturduğu Western kasabası ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Üras, “ Eskiden bir söz vardı. At, avrat silah! Galiba bu aralarda atı biraz unuttuk. Yeni yeni Türk halkı biniciliğe merak salmaya başladı. Çok bilinçli anne-babalar var. Çocuklarını buraya getirip ata binme ve at sevgisi konusunda eğitim aldırıyorlar” dedi.

Binicilikle ilgilenenler ve diğer doğa aşıkları için ideal bir yer
4 yıldan bu yana Berke Ranch At Çiftliği'nin Genel Müdürlüğünü yapan Ufuk Üras, muhteşem doğal güzelliğiyle turizme alternatif bir seçenek olarak hizmet veren bulunan Hotel-Berke Ranch At Çiftliğinin sezona giriş yaptığını belirtirken, “Hotel-Berke Ranch At Çiftliği Antalya'ya 50 km, Kemer'e 6km. ve plaja ise 2.5 km. mesafede, Türkiye'nin en güzel sahillerinden birinde yer alıyor. Toros dağlarının en yüksek ikinci tepesi olan ve yüksekliği 2365.mt. olan Tahtalı dağının eteklerinde bulunan Hotel-Berke Ranch At Çiftliği çam, portakal ve nar bahçeleri içinde, muhteşem volkanik ikiz tepeler manzarasına sahip bir konumdadır. Hotel-Berke Ranch At Çiftliği binicilikle ilgilenenler ve diğer doğa aşıkları için ideal bir yerdir ”dedi.

“Burada düğünlerin yer başka oluyor. Gelin ve damadı atın üzerinde getiriyoruz” Bu yıla kadar genelde Avrupalı olarak ağır basan misafir portfoyünün bu yıldan itibaren çeşitlendiğine de dikkat çeken Üras, “ Hotel-Berke Ranch konaklamada genelde Avrupa ağırlıklı çalışmaktadır. Yurt dışından çalıştığımız direkt tur operatörleri var. Bildiğiniz gibi Binicilik Türkiye'de daha yeni yeni yayılmakta olan bir hobi. Ve bir canlı ile yapılan tek spor. Başka hiçbir spor canlı ile yapılmaz. Biraz zahmetli, fedakarlık isteyen bir hobi.Biraz da A Plus yani pahalı bir hobi diyebiliriz. O yüzden Türkiye yeni yeni başlıyor biniciliğe. İnsanlar artık çocuklarına at binmeye alıştırıyorlar. Binicilik tesisi olarak 30 tane atımız var. 5 tane Shetland pony atımız var. 30 tane de bu tesisimizde otel odamız var. Butik Ranch otel olarak hizmet vermekteyiz. Yarım pansiyon çalışıyoruz. Konaklama yanında günlük turlarımız da var.

Bu turlarımızda at binme, çocuklara yönelik mini club programlarımız var. Tekirova ile Beldibi arasında transfer dahil her türlü organizasyonu yapıyoruz. Bunun yanı sıra özel doğum günleri, hafta sonları özellikle çok iddialı olduğumuz nefis doğal ortamda köy kahvaltılarımız çok meşhur. Ekonomik fiyatlarla Köy kahvaltılarımızda 35 çeşit ürün sunuyoruz. Branchlarımız var. Kurumsal yemekler alabiliyoruz. Barbekü partileri yapabiliyoruz. Burada düğünlerin yer başka oluyor. Gelin ve damadı atın üzerinde getiriyoruz. Geline beyaz at veriyoruz. Atları süsülüyoruz. Unutulmayacak tam bir kır düğünü yapıyoruz. Kına gecelerimizde burada muhteşem oluyor”diye konuştu. Western kasabasında Kovboylar,kızıldereliler,daltonlar ve daha neler neler….

Hotel-Berke Ranch At Çiftliği'nin Genel Müdürü Ufuk Üras tesiste bulunan atların arap atı olduklarını da ifade ederken, geçen yıl tesis içinde oluşturduklar Western Kasabası ile farklı bir ortam olutürdüklarına dikkat çekti. Western kasabasının büyük ilgi çektiğini de sözlerine ekleyen Üras, animasyonlarla her Cumartesi burada Western gecesi düzenlediklerini belirtti. Üras, “ “Atlarımızın çoğu arap atıdır. İngiliz atları bu sıcakta pek yaşamadığı için arap atları burada bulunmakta. Ormanda 9 ayrı parkurumuz var.Geçen yıl oldukça ilgi çeken western kasabasını kurduk. Bu kasaba içinde şerifin hapishanesinden, ofisine, bankalarına kadar 500 m2.lik bir alanda küçük bir Western kasabası oluşturduk. Burada akşamları partiler düzenliyoruz. Bu sene o partileri iç pazara da açıyoruz. Her cumartesi akşamı Antalya ve çevresinden gelen konuklarımıza saat 21.00 de başlayıp 01.00 de bitecek içinde limitsiz içkisi olan, dansçı kızların bulunduğu, atların üzerinde Kızılderililerin bulunduğu Kızılderili köyümüz ve ayrıca daltonlar yer alacak. Western partilerimiz çok ilgi çekecek”dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21