• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

HOLLYWOOD OSCAR TÖRENİNİ ARATMADI

HOLLYWOOD OSCAR TÖRENİNİ ARATMADI
Geleneksel Bilfen Kısa Film Oscar Ödülleri, ünlü isimlerin katıldığı törenle sahiplerini buldu

TURİZMİN SESİ


Törende öğrenciler ödüllerini ünlü oyuncular Türkan Şoray,  Cansel Elçin, Murat Akkyounlu, Ercan Kesal ve Nazan Kesal’ın elinden aldı.Bilfen Okulları tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Geleneksel Bilfen Kısa Film Oscar Ödül Töreni”,  Hollywood Oscar Törenlerini aratmadı. Kırmızı halı seremonisiyle başlayan törene; jüri üyeleri olarak Türk dizilerin aranan jönü Cansel Elçin, tiyatro ve sinema oyuncusu Murat Akkoyunlu, Altın Portakal Ödüllü deneyimli oyuncu Nazan Kesal ve en son İstanbul Film Festivalinde aldığı en iyi erkek oyuncu ödülüyle başarılarını taçlandıran Ercan Kesal katıldı. Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ın onur konuğu olarak yer aldığı gecede, küçük sinemacılar; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi oyuncu, en iyi kurgu, jüri özel ödülü ve Bilfen Özel Ödülünden oluşan 7 kategoride yarıştı. Ödül törenine küçük sinemacıların temsili Oscar heykelciğini havaya kaldırdığı anlar damgasını vurdu. Ünlü isimlerin elinden Bilfen Oscar heykelciğini alan öğrenciler, kazandıkları bu motivasyonla sinemadan kopmadan yollarına devam edeceklerini belirttiler.  
 
turk-sinemasinin-sultani-turkan-soray,-bilfen-oscarlari,geleneksel-bilfen-kisa-film-oscar-odulleri,-1.jpg
 
Çocukların yeteneği jüriyi şaşırttı…
Öğrenciler her kategoride iddialı yapımlar ortaya koyarak, jüri üyelerini seçim konusunda zorladı. En İyi Senaryo dalında Ercan Kesal, “Ortak İhtiyacımız Su” isimli filmle Gözde Caan’a ödülünü verdi. En İyi Kurgu ödülü, Murat Akkoyunlu’nun elinden “Yarış” filmi ile Ege Atacan Doğan’a gitti. En İyi Yönetmen ödülünü ise Nazan Kesal, “Balık” filminin yönetmeni Yağız Kılıç’a verdi. Büyük rekabetin yaşandığı En İyi Oyuncu kategorisinde ise ödüller, Cansel Elçin tarafından “Tuvalet Nerede?” filmindeki performanslarıyla Tuse Süleymanoğlu, İdil Süleymanoğlu ve “Sakar Bir Gün” filmindeki performanslarıyla Özgü Biler, Zeynep Karlıdağ ve Gizem Nur İçten’e gitti. Bilfen Özel Ödülü ise Bilfen Esenşehir İlköğretim Okulu Müdürü Osman Kandemir tarafından “Su Nedir” filminden İnci Nil Şen, “Hayatın Yansıması” filminden Arda Aslan ve Müzik Evrenseldir filminden Barış Apaydın ve Onur Nazik’e gitti. Gecenin merakla beklenen ödülü En İyi Film Ödülü, Türkan Şoray tarafından ‘Futbol’ isimli film ile Ufuk Kırca’ya takdim edildi. Jüri Özel Ödülü ise Bilfen velisi de olan oyuncu ve eski milletvekili Berhan Şimşek’in elinden, “Aslında Sen Benim” filmi ekibine ve “Herkesin Dünyası” filminden Yeldar Gül’e verildi. Ödül töreninde öğrenciler hazırladıkları şarkı ve dans performanslarıyla izleyenleri büyüledi. Tören, tüm ödül alan öğrencilerin ve ödül veren ünlü isimlerin sahnede birlikte verdikleri pozla son buldu.
 
Nazan Kesal: “Ben de kısa film çekme hazılığındayım”
Türkan Şoray: “Burada ödül alan Bilfenli öğrencilerin hepsi geleceğin sinemacısı olacak”
Ödül töreninde en iyi yönetmen ödülünü veren Nazan Kesal, kendisinin de şu an 10 dakikalık bir kısa film çektiğini buradaki öğrencilerin heyecanını çok iyi anladığını belirtti. Nazan Kesal’ın ödüllü eşi Ercan Kesal’da “İzlediğimiz filmler bize gösterdi ki geleceğin sinemacıları Bilfen’de yetişiyor. Bu okuldan çok iyi oyuncular, yapımcılar, senaristler çıkacak” dedi.En iyi film ödülünü vermek üzere en son sahneye çıkan Türkan Şoray ise sahnede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yüreğine sinema düşmüş buradaki çocuklarımızı kutluyorum. Töreni izlediğim süre boyunca çocuklarımızı büyüttüm, onların hepsi büyüdüler ve dünya çapında sinemacılar oldular. Kendilerini bu şekilde ifade etme şansı verdiği için Bilfen Okullarını kutluyorum.”  
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21