• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

HİNDİSTAN’DAN KAPIDA VİZE SİNYALİ

HİNDİSTAN’DAN KAPIDA VİZE SİNYALİ
Hindistan, "Kapıda vize uygulaması"na geçiş için Türkiye'ye daha fazla ziyaretçi şartı koştu

TURİZMİN SESİ


Hindistan Turizm Bakanlığı, "Hindistan Turizmi Tanıtım Günleri" kapsamında Türkiye'ye özel bir gezi düzenledi. Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Türkiye'den Hindistan'a gelen ziyaretçi sayısının artması halinde "kapıda vize uygulaması"na geçebileceklerinin sinyalini verdi. Hindistan Turizm Bakanlığı, "Hindistan Turizmi Tanıtım Günleri" kapsamında Türkiye'ye özel bir gezi düzenledi. Ankara'da Bakanlık yetkilileri ile görüşen heyet daha sonra İstanbul'a gelerek seyahat acenteleri ile bir araya geldi.Hindistan Hükümeti'nin Turizm Bakanı Subodh Kant Sahai'nin liderliğinde Türkiye'ye gelen heyette Hindistan Turizm Bakanlığı, Andra Pradesh ve Chhattisgardh'ın üst düzey yetkilileri ile Hindistan'ın önde gelen tur operatörleri, otel ve havayollarının yetkilileri yer aldı.16 Ekim'de Ankara'da Bakanlık yetkilileri ile bir araya gelen Hintli heyet, 18 Ekim günü ise Le Meridien İstanbul'da düzenlenen özel bir gecede seyahat acentalarına workshop imkânı sağladı ve Hindistan'ın turizm merkezlerini tanıttı.Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, açılış konuşmasında Hindistan Turizm Bakanı Subodh Kant Sahai'nin geceye katılamadığını ancak Hindistan Turizm Bakanlığı'ndan birçok yetkilinin etkinlikte hazır bulunduğunu ve bazı eyaletlerin turizm bakanlarının temsilcilerinin geceye katıldığı bilgisini verdi. Thomas, konuşmasında şunları söyledi:

hindistan-turizm-bakanligi-mustesar-yardimcisi-shri-girish-shankar,-.jpg

"HİNDİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE YILDA 80 BİN ZİYARETÇİ GELİYOR"
"Türkiye ve Hindistan arasında çok sayıda parallelikler var. Uluslararası platformlarda işbirliği yapmaya devam ediyoruz. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri 7.2 milyar dolara ulaşmış durumda. Ancak hâlâ yapılması gereken şeyler var. THY, İstanbul'dan Hindistan'ın iki şehrine haftada 14 uçuş gerçekleştiriyor ancak yakın zamanda Hindistan menşeili bir havayolu şirketinin de bunu uygulamasını planlıyoruz. Bütün bu trafiğe ve havayolu imkanlarının artmış olmasına rağmen Türkiye'den Hindistan'a yılda yaklaşık 15 bin ziyaretçi, Hindistan'dan Türkiye'ye ise 80 bin ziyaretçi geliyor. Türkiye ve Hindistan arasındaki ilişkileri güçlendirmek açısından her iki ülkenin turizm bakanlıkları, büyükelçilikleri ve başkonsoloslukları düzeyinde temaslar yoğun olarak sürdürülüyor."

hindistan-buyukelcisi-susmita-gongulee-thomas,hindistan-turizmi-tanitim-gunleri1.jpg

"HİNDİSTAN TURİZMİ İKİ KAT BÜYÜME KAYDETTİ"
Hindistan Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Shri Girish Shankar, Hindistan'ın turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Organizasyonu "Harika Hindistan'ın tanıtım günleri" başlığıyla düzenlediklerini ifade eden Shankar şunları söyledi:"Türkiye ve Hindistan G20 zirvesinde bir işbirliğine imza attılar. Turizmin teşvik edilmesi yönünde bir karar çıkartılmasını sağladılar. Hindistan, dünyanın büyüyen ekonomilerinden bir tanesi. 2011'de ülkemize gelen yabancı turist sayısı yüzde 9'luk bir artış kaydetti ve bu büyüme trendi devam ediyor. Dünya çapında bu oranın yüzde 4'lerde kaldığı düşünülürse Hindistan'ın iki kat büyüme kaydettiğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde turizmden elde edilen döviz gelirlerinde yüzde 16'lık bir artış gözlemledi. Hindistan'da seyahat ve turizm sektörüne bakıldığı zaman uzun vadeli büyüme rakamları bakımından dünyada 5'inci sırada yer aldığını görüyoruz. 2019'a girildiğinde Hindistan turizminin istihdam sağlama bakımından dünyanın 2'inci büyük ismi haline geleceğini görüyoruz. Hindistan, ticaret ve iş yapma bakımından en iyi 4'üncü ülke konumunda ve dünyada yükselen yıldızlardan biri olarak nitelendiriliyor. Kısacası Hindistan'ın önümüzdeki 5 yıl içerisinde en önemli turizm destinasyonlarından biri haline geleceği öngörülüyor."

"İÇ TURİZMDE 850 MİLYON KİŞİ SEYAHAT ETTİ"
"Yurt içi turizm verilerimiz de çok çarpıcı. Yalnızca geçen yıl 850 milyon Hintli kendi ülkesinde başka şehirleri ziyaret etti. Hindistan aynı zaman talep yaratan bir ülke. 2020'ye gelindiğinde istihdam edilen nüfus normal nüfusun yüzde 65'ini geçmiş olacak. Hindistan başka ülkelere turizm kaynağı olmasından ötürü de harika bir ülke. Yılın 365 günü farklı turizm beklentileri ile ülkemize gelenleri ağırlayabilecek bir yapımız var.Basın mensuplarının iki ülke arasındaki vize alma sürecinin işleyişine dair sorduğu soruya yanıt veren Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, "Vize konusunun gündeme gelmesi ilginç; netice itibarı ile Hindistan'dan Türkiye'ye gelen 80 bin kişi var. Buna karşılık Hindistan'dan Türkiye'ye gidense 15 bin kişi var. Hindistanlı bir vatandaş Türkiye'ye gitmek için vize başvurusu yaptığında bunun sonuçlanması 6-7 gün kadar sürüyor; ister turistik, ister ticari vize olsun. Oysaki bir Türk vatandaşı Hindistan'a gitmek için Ankara'daki Büyükelçiliğe ya da konsolosluğa başvurduğu zaman biz bu başvuruyu aynı gün içerisinde sonuçlandırıyoruz. Bence iki ülke arasındaki hacim düşüklüğü vize sıkıntısından kaynaklanmıyor; temel sebep bilgi eksikliği. Hindistan'daki macera turizmi ve sağlık turizmi konusunda Hindistan'ın alternatif bir destinasyon olduğu bilinmiyor.Vize konusunda gelecekte neler yapılabilir? Bununla ilgili olarak bakanlığınız ile görüşme halindeyiz. Kapıda vize uygulamasına geçebiliriz ama bu ancak mütekabiliyet esası ile olabilir. Bunun olabilmesi için her iki taraftan da eşit miktarda turist gelebilmesidir" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21